آش عاشوره نذری مخصوص شیعیان ترکیه است که علویان با پخت آن و پخش کردن نذری به نوعی ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان میدهند. عاشوره خوراک سنگینی است و برای پخت آن از بلغور گندم، نخود، عدس، لوبیا، کشمش، قیسی، بادام و.... استفاده میشود. این آش طی مراسم مخصوصی با ذکر سلام و صلوات بر پیامبر و خاندانش پخته میشود و دعا برای سلامت بیماران و رسیدن به آرزوهای نیازمندان از دیگر آدابی است که هنگام طبخ این آش لذیذ رعایت میکنند.
مواد لازم برای تهیه عاشوره:
گندم پوست کنده: یک و نیم پیمانه / لوبیای سفید: نصف پیمانه / عدس: نصف پیمانه / نخود: نصف پیمانه / کشمش پلویی: 1/3 پیمانه / پسته و بادام خلال: 1/3 پیمانه / انجیر خشک خرد شده: نصف پیمانه / قیسی هلو و زردآلوی خشک بدون هسته: نصف پیمانه / هل ساییده و دارچین: 2 قاشق غذاخوری / قرص آب مرغ: یک عدد / کره: 200 گرم / شکر: به اندازه دلخواه / گلاب: 1/4 پیمانه / نمک: به مقدار لازم
حبوباتتان را از 7 ـ 8 ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود. بعد هر کدام را جدا جدا با آب و کره و نمک کاملا بپزید.
وقتی حبوباتتان کاملا پخت، همه را در یک قابلمه بزرگ بریزید و قرص آب مرغ و گندم خیس کرده را به آن اضافه کنید تا کاملا با هم بپزد. مغز بادام، پسته، قیسی، انجیر و زردآلوی خشکتان را هم خیس کنید و بعد خرد کرده و به آش اضافه کنید. باقی مانده نمک را اضافه کنید و به آشتان هل و دارچین و گلاب بزنید و شکر و کره را به آن بیفزایید و بگذارید 4 ـ 5 ساعتی با هم بپزند تا آش کاملا جا بیفتد و آماده سرو شود. از پودر نارگیل و مغزتخمهها و کنجد و سیاهدانه و انجیر خشک و مربای زرشک، خرمالو و خلالها میتوانید برای تزئین آش هنگام سرو استفاده کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: