به گزارش جام جم نوا به نقل از ایسنا، ارکستر سمفونیک تهران به رهبری ایوان الیو –رهبر مهمان بلغاری- و آهنگسازی محمد سعید شریفیان و ارکستر مایستری ارسلان کامکار با اجرای قطعه «در جنگل» و سمفونی «ارمیا» به روی صحنه رفت.
پیش از شروع اجرا، علیاکبر صفیپور –مدیرعامل بنیاد رودکی- در سخنانی، سمفونی ارمیا را یکی از آثار ارزشمند موسیقایی کشور دانست و اظهار کرد: اقدامات اینچنینی برای کشور افتخارات فرهنگی و یک اصل مهم تلقی میشود. آقای شریفیان یک کار ویژه و در سطح بینالمللی انجام داد.
وی افزود: مطمئن هستم میتوانیم با همکاری نهادهای مختلف برای استانهای دیگر از این نوع آثار تولید و در سطح ملی و بینالمللی عرضه کنیم. سمفونی «ارمیا» نیز آماده است در سطح بینالمللی عرضه شود.
صفیپور با بیان اینکه ارکسترهای سمفونیک و ملی در پی دستور ویژه وزیر با رویکرد و ساختار جدید در تیرماه آغاز به کار کردهاند، گفت: این اولین خروجی کار ارکستر سمفونیک در این دوره است. من خوشحالم که آغاز مدیریتم در بنیاد رودکی با این جریان، شروع شد. امیدوارم شاهد کم شدن فعالیت این ارکسترها نباشیم و آثار فاخری را با سازهای ایرانی اجرا کنیم.
در ادامه قربانعلی سعادت –استاندار آذربایجان غربی- این استان را رنگین کمانی از اقوام و ادیان دانست و ضمن اشاره به احیای دریاچه ارومیه و اولویت رسیدگی به آن در دولت تدبیر و امید، بیان کرد: خوشحالیم برای وحدت اقوام در حوزه موسیقی کاری انجام شده، در آذربایجان امکاناتی مانند تهران وجود ندارد اما ما از ارکستر سمفونیک تهران دعوت میکنیم این سمفونی را در آذربایجان نیز اجرا کنند.
قطعه «در جنگل» که در سال ۱۳۸۹ توسط شریفیان برای ارکستر زهی نوشته شده است، با حضور نوازندگان ویولن، ویولنسل، کنترباس و ویولن آلتو بر روی صحنه، آغازگر اجرای عصر۲۶ تیرماه ارکستر سمفونیک در تالار وحدت بود. این اثر اولین اجرای زنده خود را در ایران تجربه میکرد.
شریفیان در معرفی این اثر گفته است: این قطعه صرفا برای ارکستر زهی نوشته شده است که در آن نگریستن از پایین درختان تنومند و انبوه در جنگل شروع شده و به تدریج به سمت بالا سوق پیدا میکند. موسیقی با شروع تاریک، غلیظ و آرام خود همراه با نگاه به بالا، به تدریج به سمت نور، ظرافت و روشنایی حرکت میکند.
تصاویری از جنگل و درختان که حین اجرای این اثر در زمینه صحنه، پخش میشد، به شنوندگان این امکان را میداد تا ذهنیت آهنگساز را عینیت ببخشند.
این کنسرت در حالی برگزار شد که علی جنتی –وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی-، معصومه ابتکار –رئیس سازمان محیط زیست-، فرزاد طالبی –رئیس دفتر موسیقی وزارت ارشاد-، بهرام جمالی –رئیس انجمن موسیقی-، برزین ضرغامی –مدیرکل ارشاد تهران- استاندار تهران، استاندار آذربایجان غربی، مدیرعامل بنیاد رودکی، مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه به تماشای آن نشسته بودند.
همچنین هنرمندانی مانند شهرداد روحانی و حسن ریاحی نیز در این اجرا حضور داشتند.
بخش بعدی کنسرت به اجرای سمفونی «ارمیا» اختصاص داشت که از چهار بخش تشکلی شده است. نام ارمیا از قدیمیترین اسامی ذکر شده در کتاب «اوستا» است که به دریاچه ارومیه گفته شده است.
تم اصلی موومان اول حرکت امواج آرام دریاچه ارومیه بود که به ترتیب ملودیهای ارمنی، ترکی و کردی آن را احاطه میکردند. موومان دوم بر اساس ملودی ساخته شده از فرهنگ موسیقی آسوری بود که در وسط قطعه به ملودی کردی دیگری میرسید.
بخش سوم که نسبت ریتم آرامی داشت، به صورتی موجی طراحی شده بود که به تدریج به فضای ظریف و آرام دستگاه ماهور منتهی میشد. موومان چهارم و آخر سمفونی ارمیا برگرفته از همه موسیقیهای این چهار قوم به اوج و در انتها با ترکیب دو ملودی کردی و ترکی به پایان رسید.
در پایان این کنسرت از محمد سعید شریفیان به پاس زحماتش تقدیر شد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: