به گزارش
جام جم سرا ، با وجود اینکه در برخی مواقع از روز آفتاب باید به طور مستقیم به پوست هر فرد بتابد اما استفاده از ضد آفتاب برای محافظت و حفظ سلامت پوست نیز امری ضروری است، اگر شما مایل نیستید که ازکرم های ضد آفتاب تجاری حاوی مواد شیمیایی استفاده کنید ما به شما یک ضد آفتاب طبیعی و خانگی توصیه می کنیم.
بسیاری از مواد تشکیل دهنده در این دستورالعمل دارای SPF طبیعی هستند( اس پی اف یا فاکتور حفاظتی در برابر نورآفتاب، مقیاسی برای ارزیابی میزان حفاظت در مقابل اشعه فرابنفش نوع بی و خطر آفتاب سوختگی است) برخی از این مواد و میزان اس پی اف آنها عبارتند از:
روغن نارگیلSPF 4-6
روغن بادام SPF حدود 5
زینک اکسید SPF 2-20 (بسته به اینکه چه مقدار استفاده می شود)
روغن دانه تمشک قرمز SPF 25-50
روغن بذر هویج SPF 35-40
میزان محافظت این مواد به میزان مورد استفاده آن بستگی دارد این کرم های ضد آفتاب تا حدودی، اما نه به طور کامل ضد آب هستند به همین دلیل بهتر است پس از عرق زیاد یا شنا مجددا استفاده شود. این ترکیب بدون زینک اکسید "اس پی ف" حدود 15 دارد و با استفاده آن این میزان اس پی اف افزایش می یابد. می توان از اسانس نارگیل، وانیل یا اسطوخودوس و برخی روغن های معطر برای رایحه و عطر به این ترکیب اضافه کرد.
مواد تشکیل دهنده ضد آفتاب طبیعی و خانگی:
½ فنجان روغن بادام
¼ فنجان روغن نارگیل
¼ فنجان موم
2 قاشق غذاخوری زینک اکسید
برخی از این مواد را می توان به اختیار برای معطر شدن یا افزایش محافظت پوست در برابر آفتاب به این دستورالعمل اضافه کرد این مواد عبارتند از:
1 قاشق چایخوری روغن دانه قرمز تمشک
1 قاشق چایخوری روغن بذر هویج
1 قاشق چایخوری روغن ویتامین E
روغن های معطر مانند عصاره وانیل، اسطوخودوس یا دیگر عصاره های طبیعی که از بوی آن ها لذت می برید.
طرز تهیه:
مواد تشکیل دهنده را به جز اکسید زینک در یک ظرف شیشهای دردار ترکیب کنید.
در یک تابه یا قابلمه آب ریخته و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید.
شیشه را در داخل این آب در حال گرم شدن قرار داده تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند در این زمان می توانید گاه گاهی شیشه را تکان داده یا محتویات درون آن را هم زده تا این کار به خوبی انجام شود.
زمانی که همه مواد تشکیل دهنده به طور کامل ذوب شده بودند اکسید زینک را اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا این ماده کاملا با مواد دیگر ترکیب شده و با هم زدن مواد به آرامی سرد شوند.
اکنون شما می توانید این مواد را به مدت شش ماه در جای خشک و خنک یا یخچال نگهداری کرده و به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی از آن استفاده کنید.
منبع:the science of eating