مدال طلای المپیک را نشانه رفته ام

از زمانی که به رشته کشتی وارد شد مثل تمام مبتدی ها، آرزوی بالا رفتن از سکوی قهرمانی دنیا را در سر می پروراند و همیشه با این رویا تمرین می کرد.
کد خبر: ۹۰۵۴۷

از طرفی ، کسب مدال طلای برادرش در رقابت های امیدهای جهان ، انگیزه او را برای تلاش مضاعف بیشتر کرد تا این که توانست در رقابت های روز جهانی کودک اولین مدال خود را در عرصه رقابت های بین المللی کسب کند.
درواقع وی با به دست آوردن این مدال ، در راه قهرمانی و رسیدن به تنها آرزویش گام گذاشت و سال 84نیز توانست با 3بار بالا رفتن از سکوی قهرمانی جوانان و بزرگسالان آسیا و جهان، این آرزوی خود را به حقیقت مبدل کند.
مصاحبه «جام جم » با این قهرمان ارزنده کشور را در زیر می خوانید:


| آیا حمید سوریان پس از آغاز کشتی فکر می کرد زمانی قهرمان دنیا شود؛
مطمئنا هر کسی در ورزش مورد علاقه اش به امیدی فعالیت می کند و آرزوی هر ورزشکاری کسب خوشرنگ ترین مدالهای دنیاست.
من هم با تکیه بر همین موضوع ، کشتی را آغاز کردم و کسب چنین مدالی برایم قابل تصور بود.

وضعیت حال حاضر کشتی فرنگی را نسبت به 10سال گذشته چگونه ارزیابی می کنید؛
کشتی فرنگی نسبت به گذشته پیشرفت چشمگیری داشته و از لحاظ تیمی فاصله ما با مدعیان اصلی دنیا خیلی کمتر شده است ، به شما قول می دهم اگر همین روند ادامه پیدا کند در آینده جزو 3تیم برتر دنیا باشیم.

تغییر قوانین چقدر در روند مبارزات شما تاثیر داشته است ؛
خیلی زیاد، به شخصه با این قوانین خیلی راحت می توانم مبارزه کنم و دفاع در خاک برایم راحت تر است.

رازماندگاری در کشتی و تداوم عنوان قهرمانی یک ورزشکار را در چه می دانید؛
همت شخص ورزشکار، چرا که کسب عنوان قهرمانی زحمات زیادی می خواهد، از طرفی نقش مسوولان نیز در تداوم عنوان ورزشکار خیلی مهم است و به او کمک زیادی می کند همچنین تا کسی خود را باور نداشته باشد، هیچ وقت نمی تواند قهرمان دنیا شود.

شما پس از انصراف دانشگاه آزاد، در مصاحبه های خود گفتید که در لیگ برتر، کشتی نخواهم گرفت ، اما باز هم به میدان آمدید، علتش چه بود؛
دلیل اصلی اش این بود که می خواستم خود را محک بزنم ، در واقع خیال می کردم آمادگی ام برای حضور در این پیکارها خیلی خوب است.
اما متاسفانه مشورت نکردن با افرادی نظیر برادرم محسن و محمد بنا باعث شد تا راهی اشتباه را انتخاب کنم.

پس از شکست نیز خیلی راحت بیان کردید از خواب بیدار شدم و همین موضوع نیز حرف و حدیث های زیادی برای شما به همراه داشت؛
درست است ، چون نمی خواستم باختم را توجیه کنم. به نظر من ، آدم باید جرات گفتن حقیقت را داشته باشد، زیرا این مساله به فرد کمک می کند تا برای جبران شکست ، بیشتر تلاش کند.

کم توجهی به کشتی فرنگی تاکنون شما را از ادامه فعالیت دلسرد نکرده؛
خیر، آرزو و هدف من ، همیشه کسب عنوان جهانی بوده و برای تداوم آن همواره تلاش می کنم. اما این موضوع روی تازه واردهایی که دوست دارند روزی قهرمان دنیا شوند، خیلی تاثیرگذار خواهد بود و آنها را از ادامه فعالیت دلسرد می کند.

روزی چند جلسه تمرین می کنید؛
روزی یک تا دو جلسه. البته میزان و شدت تمریناتم به رقابت هایی که باید در آن شرکت کنم بستگی دارد.

وضعیت اوزان مختلف تیم ملی را در مقایسه با چند سال گذشته چگونه ارزیابی می کنید؛
اکنون رقابت در همه اوزان این رشته ، بسیار نزدیک است و در هر وزن دو سه مدعی بسیار جدی با فاصله امتیازی خیلی کم داریم. اگر شما به همین وزن 55کیلوگرم نگاه کنید، علی رغم حضور حسن رنگرز، چند جوان مدعی دیگر هر آن مترصد لغزش ما 2نفر هستند.
از طرفی ، وجود چند مدعی در هر وزن باعث سازندگی و ارتقای هر چه بیشتر این رشته می شود.

چه عاملی باعث شد شما در طول یک سال 3بار از سکوی قهرمانی رقابت های آسیایی و جهانی بالا بروید؛
مهمترین عامل کسب این مدالها انگیزه بالای من در به دست آوردن آن بود. درواقع با کسب یک مدال ، روحیه ام برای تداوم آن بیشتر می شد.
از این که توانستم پرچم سه رنگ کشورم را 3بار بالا ببرم ، برایم غرور و افتخار خاصی به همراه داشت و از این موضوع بی نهایت خوشحال هستم.

از دیدگاه یک قهرمان جهان ، مسوولان ورزشی چقدر در کشتی فرنگی سرمایه گذاری کرده اند؛
همیشه این رشته با کم توجهی و کم لطفی مسوولان ورزش همراه بود و هیچ وقت به کشتی فرنگی آن طوری که باید، توجه نشده است.

اگر قبل از کسب عنوان قهرمانی جهان ، از شما سوال می کردند انتخابی یا انتصابی بدون هیچ درنگی پاسخ می دادید انتخابی ، اما اکنون نسبت به برگزاری آن چقدر پایبند هستید؛
من همیشه از طرفداران پرو پا قرص رقابت های انتخابی بوده و هستم . بنابراین هر کسی که صلاحیت داشته باشد، به حق واقعی خود دست پیدا می کند.

اگر زمانی مثل رقابت های جهانی مجارستان به طور انتصابی انتخاب شدید، چطور؛
یقین بدانید، اگر زمانی هم به طور انتصابی برگزیده شدم و از لحاظ جسمانی آن طور که باید آماده نباشم ، هیچ وقت در آن رقابت ها شرکت نخواهم کرد.
زیرا همه کشتی گیران برای رسیدن به پیراهن تیم ملی تلاش می کنند. آنهایی که مدال دارند برای حفظ و تکرار آن تلاش می کنند و بی مدالها نیز برای دستیابی به آن می کوشند.
پس بهترین راه برای مشخص شدن فرد برنده ، برگزاری رقابت های انتخابی است.

کارنامه محمد بنا در عرصه مربیگری تیم ملی چگونه بوده است؛
در حدی نیستم که بخواهم کارنامه محمد بنا را مورد بررسی قرار دهم. اما فکر می کنم که او با کارش ، نشان داد که چه توانایی های بالقوه ای دارد و باید از او حمایت های بیشتری شود.

دلیل اصلی موفقیت بنا را در چه می دانید؛
بنا خودش این راه را رفته و با سختی های ورزش کاملا آشناست ، از نظر تکنیکی شایستگی بسیار زیادی دارد و روان شناس خوبی است.
در مجموع تمام زندگی بنا کشتی است.

چقدر به استفاده از مربی خارجی در رده های پایه اعتقاد دارید؛
به عقیده من در کشورمان مربیان بسیار بزرگی درایم که از آنها آن طور که باید استفاده نمی شود، اما وجود مربیان باسابقه خارجی و دارای کارنامه روشن خیلی برای سنین پایه ، مفید واقع خواهد شد.

عده ای از نونهالان تا مقطع جوانان خوب نتیجه می گیرند، اما در رده بزرگسالان حرفی برای گفتن ندارند، دلیلش را چه می دانید؛
فشار تمرینی بیش از حد و راه تمرینی اشتباه باعث بروز این موضوع می شود، این دسته از کشتی گیران فکر می کنند هر چقدر تمرینات فشرده ای دنبال کنند، نتیجه بهتری خواهند گرفت ؛ در صورتی که این موضوع به ضرر آنها تمام می شود و افت شدیدی برایشان همراه خواهد داشت. به همین دلیل است که عمر قهرمانی آنها در رده بزرگسالان محدود است.

پس از المپیک آتن ، کشتی فرنگی کشورمان همواره با فراز و نشیب های زیادی همراه بود، فکر می کنید دلیل اصلی کسب نتایج مقطعی در رده بزرگسالان چیست؛
به نظر من ، در المپیک آتن باید بهتر از آن نتیجه می گرفتیم و مطمئنا در رقابت های گذشته نیز اگر با برنامه ریزی دقیق تری شرکت می کردیم ، کسب نتایج درخشان دور از دسترس ما نبود، اما یقین بدانید در آینده وضع به همین منوال نخواهد ماند فرنگی کاران ملی پوش کشورمان در رقابت های جهانی مجارستان ثابت کردند که شایستگی رقم زدن هر نتیجه ای را دارند.

طی این مدت ، کشتی فرنگی در استان های کشورمان به چه میزان رشد داشته است؛
آن طور که باید، پیشرفت و رشدی نداشتیم و فرنگی کاران ملی پوش فقط محدود به چند استان می شوند. البته گاهی هم تک ستاره هایی از استان هایی که زیاد صاحب کشتی فرنگی نیستند، ظهور می کنند که آن هم بی دوام و مقطعی است.
تنها دلیل اصلی آن هم از هیات های کم کار نشات می گیرد.

فرنگی کاران ما چقدر در رقابت های خود اصول صحیح و ریزه کاری های مبارزه را رعایت می کنند؛
این موضوع نسبت به کشورهای صاحب عنوان دنیا خیلی کمتر انجام می شود. اما در حال حاضر افرادی در راس کار هستند که به این مساله خیلی خوب واقفند و می توانند کشتی گیران ما را نسبت به این اصول مسلح کنند.

به کسب عنوان برترین ورزشکار سال 84چقدر امیدوارید؛
من در میان کاندیداهای کسب این عنوان جوان ترین هستم و انتخابم طبق نظر مسوولان ورزش کشورمان خواهد بود. به همین خاطر نیز نمی توانم نظر دقیقی درباره این موضوع بدهم.

از دیدگاه شما 10ورزشکار برتر سال 84چه کسانی هستند؛
حسین رضازاده (وزنه برداری)، هادی ساعی (تکواندو)، لاله کشاورز (کوهنوردی)، فرج زاده (ورزش جانبازان و معلولین)، احسان حدادی (دوومیدانی)، حسین اجاقی (ووشو)، علی اشکانی و مراد محمدی (کشتی)، آرش میراسماعیلی (جودو) و مهدی مهدوی کیا (فوتبال).

الگوی اخلاقی و فنی شما در ورزش کشتی چه کسانی هستند؛
الگوی اخلاقی من جهان پهلوان تختی و الگوی فنی ام نیز برادرم محسن و واردن نازاریان ، قهرمان وزن 60کیلوگرم جهان هستند.
زمانی که از ورزشکاران سوال می شود الگوی اخلاقی شما در ورزش چه کسی است ، اکثر قریب به اتفاق آنها، جهان پهلوان تختی را نام می برند، اما متاسفانه در عمل چیز دیگری از آنها دیده می شود.

در واقع حمید سوریان با عنوان قهرمان جهان چقدر از این منش ها پیروی می کند؛
لازمه رسیدن به عناوین بزرگ جهانی داشتن منش و اخلاق پهلوانی است و در واقع این مساله مکمل کسب عنوان قهرمانی تلقی می شود.
مطمئنا راز ماندگاری یک ورزشکار و علاقه مندی مردم نسبت به او، رعایت همین منشهاست. تختی هم به خاطر وجود همین خصوصیات در قلب مردم کشورمان و حتی خارجی ها جای داشته است.
من هم به عنوان کوچکترین عضو جامعه ورزش سعی می کنم تا آنجا که در توانم است ، با رعایت احترام دیگران ، هر چه بیشتر به این الگو نزدیک شوم.

فکر می کنید مسوولان ورزش کشورمان علاوه بر بعد قهرمانی چقدر در زمینه پهلوانی که به عنوان یک اصل در ورزش کشتی است ، فرهنگ سازی کرده اند.
درباره این مساله اطلاع دقیقی ندارم ؛ اما همان طور که گفتم ، لازمه قهرمان شدن داشتن اخلاق پهلوانی است. اکنون نه تنها در ورزش کشتی بلکه در دیگر رشته های ورزشی نیز اگر مشاهده کنید، متوجه خواهید شد که افرادی نظیر هادی ساعی یا حسین رضازاده با همین ویژگی ها محبوب هستند و در کسب عناوین بزرگ بین المللی تداوم داشته اند.

یک بار مصرف بودن مدال برخی کشتی گیران را ناشی از چه مسائلی می دانید؛
مسائل حاشیه ای یک قهرمان ، برنامه ریزی نادرست از سوی مسوولان در جهت حفظ ورزشکار مدال آور، اشباع شدن ورزشکار با کسب مدال جهانی یا المپیک و خیلی موارد دیگری که در جای خود به بحث و بررسی دقیق نیاز دارد.

روسها به عنوان یکی از کشورهای برتر دنیا در زمینه کشتی آزاد و فرنگی همیشه و در هر رقابتی مطرح بوده اند، دلیل حکومت چندین ساله روسها را در چه می بینید؛
کشتی گیران روسی روی اجرای فنون مختلف تکیه زیادی دارند و خیلی علمی تر نسبت به ما عمل می کنند.
در واقع روسها در کارهای خود، برنامه ریزی خاصی مدنظر می گیرند و کارهای دیمی و مقطعی به هیچ وجه در برنامه های آنها جایی ندارد.
مطمئنا نه تنها در روسیه ، بلکه در هر جای دنیا اگر کارها طبق اصول خاص پیگیری شود، جواب خواهد داد.

حال با وجود این موضوع ، جایگاه برنامه ریزی در اردوهای تیم ملی فرنگی ما به چه میزانی است؛
در حال حاضر خیلی نسبت به گذشته با برنامه تر عمل می شود، اما باز هم کافی نیست چراکه برای رسیدن به موفقیت باید اردوهای کوتاه مدت و بلندمدت داشت و یک ورزشکار باید در طول سال مدام زیر نظر کادر فنی تیم ملی باشد. نه این که بعد از یک رقابت جهانی به امان خدا رها شده و با برنامه های خودش تمرین کند.

حضور مربیان سازنده در کنار ملی پوشان تیم ملی چقدر می تواند در پیشرفت آنها تاثیر داشته باشد؛
صددرصد، چراکه تا مربیان سازنده نباشند، کسی نمی تواند مدالهای بزرگ جهانی یا المپیک را کسب کند.
مطمئنا حضور با برنامه مربیان سازنده در اردوهای تیم ملی ، روحیه ای برای شاگردانشان خواهد بود و به آنها کمک بسیار شایانی می کند تا با انرژی بیشتری تمرینات خود را دنبال کنند.

در کشتی افق دیدت را تا کجا ترسیم کرده ای؛
تنها آرزوی من این است که در رقابت های المپیک 2008چین اولین نفری باشم که از ایران مدال طلای رشته فرنگی را کسب می کند و مطمئنا تا هر جایی که بتوانم کشتی خواهم گرفت.

و حرف آخر؛
آرزوی موفقیت برای ورزش کشورمان در سال جدید و امیدوارم کشتی فرنگی به جایگاهی که استحقاقش را دارد، دست یابد.

رحمانعلی ملا عابدلقب
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها