نگاه امریکا به کشورها؛ تاریخ مصرف کوتاه مدت

مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در گفتگو با خبرنگار «جام جم»، با اشاره به سفر بوش به هند و سیاست امریکا در منطقه گفت:
کد خبر: ۹۰۴۸۹
امریکا سیاست جدیدی را در آسیا برگزیده که اساس آن ، تضعیف چین ، بایکوت روسیه و جدا کردن بخشی از جهان اسلام از کل جهان اسلام است.
دکتر علی اکبر ولایتی افزود: هند روابط گسترده ای با روسیه داشته است که این روابط از دوران جواهر لعل نهرو، لعل بهادر شاستری ، ایندیرا گاندی ، راجیو گاندی و راجپایی مورد توجه جدی دولت هند بوده است ؛ به طوری که روابط راهبردی دو کشور تا آنجا گسترش یافت که علاوه بر انتقال فناوری دو منظوره ، چند منظوره و تسلیحات گوناگون ، انتقال فناوری هسته ای را نیز در برگرفت.
او تصریح کرد: بوش با سفر به هند و موافقت با انتقال فناوری جدید هسته ای به این کشور، درصدد است که در بزرگترین بازار روسیه نفوذ کند.
مشاور رهبر معظم انقلاب همچنین ورود امریکا به هند را در ادامه تضعیف چین دانست و گفت : امریکا درصدد است با تقویت هند و جایگزینی اجناس هندی به جای اجناس چینی ، بازار 120میلیارد دلاری چین را در امریکا در معرض تهدید قرار دهد.
ولایتی در پاسخ به علت استفاده امریکا از هند برای تضعیف چین گفت : واشنگتن نگران افزایش قدرت اقتصادی چین در برابر امریکا در آینده است.
وی درباره آینده روابط امریکا و هند افزود: به نظر می رسد امریکا در هند هم مانند عراق دچار یک اشتباه محاسباتی شده است ؛ زیرا اساس سیاست هند بر عدم تعهد و استقلال از قدرتهای بیگانه است.
همچنین هند به روابط درازمدت خود با جهان اسلام ، بویژه منطقه خلیج فارس ، اهمیت راهبردی می دهد؛ که یکی از نشانه های آن ، پیوستن هند به عنوان عضو ناظر به پیمان شانگهای است.
دکتر ولایتی در پایان با تاکید براین که نگاه امریکا به کشورها، تاریخ مصرف کوتاه مدت است ، افزود: در زمان حمله امریکا به افغانستان ، امریکا برای ورود به کابل ، از کریدور اسلام آباد استفاده کرد.
سفر اخیر بوش به کابل و سپس به هند و در پایان به پاکستان ، حاوی این پیام به اسلام آباد بود که از این پس برای ورود به کابل ، مستقیم عمل می شود و نیازی به پاکستان نیست.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها