لاریجانی در نطق پیش از دستور جلسه مجلس تاکید کرد:

ضرورت تقویت بنیه دفاعی کشور به ویژه در بعد موشکی

دست و پا زدن آمریکا برای محدود کردن توان موشکی ایران

آمریکا و متحدان اروپاییاش در ادامه کارشکنی در مسیر برجام و تلاش برای محدود کردن توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران در نامه مشترکی به سفیر اسپانیا و بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، بار دیگر مدعی مغایر بودن آزمایش موشک های بالستیک ایران با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل شدند.
کد خبر: ۸۹۱۶۴۷

به گزارش رویترز، در نامه جدید آمریکا و سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان، ادعا شده آزمایش اخیر موشک‌های بالستیک ایران، شامل موشک‌هایی بوده که توانایی حمل سلاح‌های هسته‌ای را داشته‌اند. آسوشیتدپرس هم نوشت که آمریکا و سه متحد آن خواستار نشست شورای امنیت شده‌اند، چرا که آزمایش‌های موشکی ایران را بی‌ثبات‌کننده و تحریک‌آمیز خوانده‌اند. بنابر این گزارش، این کشورها مدعی اند موشک بالستیک میان‌برد شهاب۳ و موشک کوتاه‌برد قیام‌یک توانایی حمل کلاهک هسته‌ای را دارند. این کشورها در نامه خود از شورای امنیت خواسته‌اند درباره واکنش‌های مناسب به ناکامی ایران در حفظ تعهداتش بحث کند.

تحریم‌های یکجانبه آمریکا

همزمان آمریکا به تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران در ارتباط با برنامه موشکی ادامه می‌دهد. بر همین اساس، وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن دو فرد و چند شرکت را به دلیل ارتباط با شرکت هواپیمایی ماهان ایر و برنامه موشک بالستیک ایران، تحریم کرد. به گزارش ایرناوبه نقل از رویترز، دو فرد تحریم شده با اسامی جفری اشفیلد و جان میدوز به‌عنوان اتباع انگلیس در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند. در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده که اشفیلد با شرکت ماهان ایر در ارتباط بوده و میدوز با یک شرکت انگلیسی تماس داشته است. بر اساس این بیانیه، دو شهروند انگلیسی یاد شده در کنترل امور تجاری که زمینه حمایت از شرکت ماهان ایر را فراهم کرده است، نقش داشته‌اند. آمریکا شرکت هواپیمایی ماهان ایر را به انتقال وجوهات مالی و سلاح برای سپاه پاسداران متهم کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین شرکت ماهان‌ایر را با ادعای حمایت از تروریسم و دخالت در تامین تسلیحات برای حزب‌الله و دولت سوریه، هدف تحریم‌های خود قرار داده است. وزارت مزبور همچنین دو شرکت ایرانی را به دلیل حمایت از برنامه موشک بالستیک ایران در فهرست تحریم‌های خود قرار داد. آمریکا ارتباط این دو شرکت به نام‌های صنایع شهید نوری و صنایع شهید موحد را از سیستم مالی بین‌المللی قطع و اعلام کرد که این دو با گروه صنایع شهید همت همکاری داشته‌اند. آمریکا، گروه صنایع شهید همت را مسئول برنامه موشک بالستیک ایران دانسته است.

واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به افزودن اسامی جدید به فهرست تحریم‌های یکجانبه آمریکا به بهانه کمک به برنامه موشکی ایران گفت: برنامه موشکی ایران ارتباطی با توافق برجام نداشته و ناقض قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت نیست.

به گزارش ایرنا، حسین جابری انصاری افزود: این برنامه اهدافی کاملا دفاعی داشته و هیچ اقدامی قادر نخواهد بود جمهوری اسلامی ایران را از حقوق مشروع و قانونی‌اش برای تقویت بنیه دفاعی و امنیت ملی خود محروم کند. وی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس دستور صریح 10 دی 1394 رئیس‌جمهور محترم به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به هر اقدام مداخله جویانه آمریکا علیه برنامه‌های دفاعی‌اش با تقویت توان دفاعی موشکی خود پاسخ خواهد داد. سخنگوی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد: دولت آمریکا به جای اقداماتی که تنها نتیجه آن کمک به بی‌ثباتی در منطقه و جهان است، به نیازهای امنیتی جدی منطقه غرب آسیا همچون خلع سلاح هسته‌ای رژیم صهیونیستی، توقف جنایات و جنگ افروزی متحدان آمریکا در سوریه و یمن و مبارزه واقعی با داعش و گروه‌های تروریستی تکفیری بپردازد.

تداوم توسعه ظرفیت‌های دفاعی

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیزدر مطلبی در صفحه توئیتر خود نوشت: اگر در زمان حمله صدام به ایران دارای موشک بودیم، می‌توانست جرأت این کار را از وی بگیرد یا حداقل حملات کور وی را به مردم غیرنظامی کاهش دهد. به گزارش ایرنا، وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: ایران در ٢٥٠ سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده است، ولی وقتی صدام ما را موشک باران می‌کرد و برای هشت سال مردم ما را تحت حملات شیمیایی قرار داد، هیچ کسی به کمک ما نیامد. علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما از حمایت تمام‌عیار نهاد قانونگذاری کشور از سیاست نیروهای مسلح در عرصه موشکی خبر داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها