نوسان قیمت خودرو مقطعی است و دوباره به حالت عادی باز خواهد گشت.جلال ریخته گر قدیمی ، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل ، با اشاره به طرح جدید مسوولان صنعتی کشور مبنی بر افزایش 9درصدی قیمت خودرو طی سال آینده به مهر گفت:
کد خبر: ۸۷۴۹۸
این افزایش قیمت علت تورمی دارد.
قیمت خودروهای داخلی بصورت مقطعی دچار نوسان می شود اما پس از مدتی دوباره به قیمتهای قبلی خود بر می گردد.به گفته وی ، افزایش قیمت خودرو به معنای کاهش خریداران و کاهش تولید خواهد بود که تبعات منفی به دنبال دارد چراکه استفاده از خودرو با قیمت مناسب حق مسلم مردم است.
رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل تصریح کرد: چنانچه قیمتها افزایش یابد به علت بالا بودن قیمتها و عدم قدرت خرید مردم دوباره به حالت رکود برمی گردیم ، چرا که در مجموع قیمت خودروهای داخلی با واردات خودرو با مشکل مواجه اند.
قدیمی با اشاره به افزایش قیمت خودرو در شب عید، افزود: پیش بینی می شود به علت افزایش تقاضای مردم به خرید خودرو در این ایام قیمت آن حدود 2درصد افزایش یابد.
مهندس نعمت بخش ، دبیر انجمن خودروسازان و نیز در این خصوص گفت : متاسفانه در تبصره ه- 13قانون بودجه سال 85، دریافت 5درصد عوارض از مشتری جهت شماره گذاری و دریافت 4درصد عوارض درآمد فروش از خودروساز لحاظ شده است.
البته هنوز مشخص نیست که این 9درصد جدید جایگزین قانون تجمیع عوارض شده و یا افزون بر آن است ، ولی حتی اگر این 9درصد هم جایگزین 6درصد عوارض تجمیع عوارض شده باشد، باز هم قیمت خودرو در سال آینده سه در 3افزایش خواهد یافت.
نعمت بخش در توضیح اثر این کار بر روی تقاضای بازار نیز گفت : قطعا تقاضای بازار با افزایش 9درصدی کاهش می یابد و بسیاری از مردم که پول جمع می کردند تا صاحب خودرو شوند، از این کار صرف نظر می کنند. وی تاکید کرد: سالها حتی با افزایش تورم ، افزایش قیمت مواد اولیه و فولاد، قیمت خودرو افزایش نیافته بود، حال تمام این کارها و فعالیت های انجام شده برای افزایش نیافتن قیمت خودرو با یک تصمیم غیر صحیح از بین می رود.