اساسنامه؛ چالش تازه فوتبال ایران

مجمع فدراسیون فوتبال چه از نوع عمومی و سالانه باشد چه انتخاباتی، آنقدر بحث‌های مهمی در دل خود دارد که حسابی حساسیت زا باشد . این بار چون قرار است هر دو مجمع به فاصله دو ماه برگزار شود هرگونه تحرک فدراسیون فوتبال به دقت زیر ذره‌بین قرار دارد، مثل نشست دیروز هیات رئیسه فدراسیون با روسای هیات‌های استانی سراسر کشور!
کد خبر: ۸۷۰۵۵۸

به گزارش جام‌جم، مجمع فدراسیون فوتبال در حالی به عنوان بالاترین رکن تصمیم‌ساز فوتبال کشور تلقی می‌شود که براساس اساسنامه و اختیاراتی که بر مبنای آن برایش تعریف شده است هم به صورت سالانه و هم به صورت فوق‌العاده جلسه برگزار و تصمیمات کلان فوتبال کشور با تصویب آن رسمیت یافته و قانونی می‌شود.

در این میان همان‌طور که سال گذشته مباحث مالی و تصویب نشدن گزارش خزانه‌دار فدراسیون در مجمع عمومی این فدراسیون خبرساز شد، امسال چون دوره قانونی مدیریت علی کفاشیان روبه پایان است، این مجمع به مراتب بیشتر از سال گذشته در کانون توجه قرار دارد؛ مجمعی که بنا به گفته کفاشیان ممکن است در اسفند تشکیل جلسه دهد با این همه قرار است هفته آینده (23 دی) برگزار شود تا درخصوص مواردی از جمله زمان برگزاری مجمع انتخابات فدراسیون تصمیم‌گیری کند.

در این میان، موضوع اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال و تغییراتی که در آن ایجاد شده، حواشی‌ای را برای فدراسیون به دنبال دارد. پیرو این تغییرات دیروز هیات رئیسه فدراسیون فوتبال در جلسه‌ای با حضور تمامی روسای هیات‌های استانی به بررسی این اصلاحات پرداخت؛ نشستی که در پایان آن کفاشیان درباره برخی ابهامات پاسخگو بود.

کفاشیان آماده برگزاری انتخابات

در نشست دیروز هیات رئیسه فدراسیون و رئیس هیات‌ها به مواردی از اساسنامه پیشنهادی فدراسیون فو‌تبا‌ل اشاره شد، این‌که در صورت تصویب اساسنامه پیشنهادی، کفاشیان به عنوان رئیس مجمع در انتخابات پیش‌ روی فدراسیون حق رای ندارد. به‌علاوه درخصوص مواردی از جمله حذف فدراسیون عشایری و لغو رای این فدراسیون در مجمع انتخاباتی پیش‌رو در صورت تصویب اساسنامه پیشنهادی و نیز حذف ارگان‌ها و نهادهایی که در فو‌تبا‌ل نقش ندارند، صحبت شد.

علی کفاشیان،رئیس فدراسیون فوتبال دیروز پس از این نشست در گفت‌وگو با رادیو تهران به برخی پرسش‌های شکل گرفته درباره این اصلاحات پاسخ داد. او گفت: هر سال AFC و FIFA اصلاحات را در قوانین و مقررات خود به‌وجود می‌آورند و تمام فدراسیون‌های عضو نیز باید این اصلاحات را انجام دهند.

کفاشیان با بیان این‌که فدراسیون فوتبال آمادگی دارد مجمع انتخابات را 25 اسفند برگزار کند، ادامه داد: با توجه به این‌که ارائه برنامه‌ها از جمله حقوق کاندیداهاست، لذا باید در یک فضای سالم و مطابق با قانون و بدون ایجاد فضای تخریبی، این فرصت به همه علاقه‌مندان برای حضور در فدراسیون فوتبال داده شود و سرانجام این مجمع فدراسیون است که تصمیم نهایی را می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: از همه هیات‌ها خواستیم اختلافات را کنار بگذارند و به هر فردی که انتخاب می‌شود کمک کنند، زیرا اگر مجمع تشکیل و به فردی رای داده شد، باید به آن احترام بگذارند.

کفاشیان با اشاره به این‌که طبق اساسنامه، رئیس مجمع حق رای ندارد در مورد این‌که افزایش سن کاندیداتوری از 65 سال به 70 سال افزایش پیدا کرده است و آیا این موضوع به این دلیل است که او می‌خواهد در دوره بعد هم کاندیدا شود، گفت:‌ در هر صورت اگر بخواهم هشت سال دیگر هم باشم، باید این بند اضافه می‌شد!(خنده) در برنامه‌های AFC و فیفا محدودیت سنی وجود ندارد، البته ما این محدودیت را 70 سال در نظر گرفتیم. در هر صورت اگر سرحال باشم،باز هم می‌آیم.

وی درباره این‌که در اساسنامه پیشنهادی نقش وزارت ورزش کمرنگ شده است، افزود: نقش وزارت ورزش پررنگ است. وقتی وزیر ورزش و معاونانش عضو مجمع هستند، این نشان‌دهنده نقش پررنگ آنهاست.

منتقدان چه می‌گویند؟

اصلاحات انجام شده در اساسنامه که گفته می‌شود حدود 70 تغییر دارد، انتقاداتی را متوجه فدراسیون فوتبال کرده است . احمدرضا براتی، کارشناس مسائل حقوقی فوتبال در این خصوص به تسنیم گفت: بررسی ویرایش هشتم اساسنامه در مجمع دی‌ماه به لحاظ قانونی امکان پذیر نیست.این‌که ویرایش جدیدی از اساسنامه را تنها چند روز مانده به مجمع به اعضا بدهیم، نقض آشکار مقررات است و به هیچ‌وجه قابل قبول نیست. با فرض این‌که امضای ده نفر از اعضای مجمع قبل از ارسال اساسنامه جدید به اعضای مجمع و در زمان قانونی اخذ شده باشد، باز هم صرفا همان ویرایش هفتم است که در مجمع پیش‌رو قابل طرح و بررسی است. حال درخصوص این اساسنامه هم اعضای مجمع می‌توانند اصلاحات را پذیرفته یا مردود اعلام کنند.

همچنین منصور عظیم‌زاده، رئیس پیشین روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال، بخشی‌هایی از این اقدام فدراسیون فوتبال را به نقد کشید و با انتقاد از عدم اطلاع‌رسانی فدراسیون فوتبال گفت: یکی از مهم‌ترین نکات این است که اصلاً اساسنامه دی ۱۳۹۰ فدراسیون هنوز به‌طور رسمی منتشر نشده است. آقایان به بدیهیات اساسنامه قبلی خودشان هم توجهی نکرده‌اند. طبق بند ۲ ماده ۳۰ اساسنامه دی 13۹۰ برای هرگونه پیشنهاد، علاوه بر امضای ده نفر دیگر بجز هیات رئیسه، دو رکن اساسی کتبی بودن و ارائه توضیحات، الزامی است که بر این اساس باید برای تمام این ۷۰، ۸۰ مورد کلمه، واژه و عبارتی که در اساسنامه پیشنهادی ۲۳ دی ۹۴ تغییر داده‌اند، توضیح کتبی بدهند که این هم موجود نیست.

او با اشاره به این‌که هنوز هم مشخص نیست که اساسنامه سال 90 به تائید فیفا رسیده باشد، درباره تعریف جدید اکثریت مطلق و اکثریت نسبی در این اساسنامه گفت: این نکته، نقطه عطف و جعل تعریف لغوی در ویرایش هفتم اساسنامه پیشنهادی است که به قول یکی از تدوین‌کنندگانش در مصاحبه تلویزیونی چند روز اخیر چند بار هم در چند جلسه هیات رئیسه خوانده و به آن دقت شده، ولی متاسفانه با غلط بسیار فاحشی روبه‌رو هستیم.

در هیچ جای متون حقوقی دنیا و با هیچ نوع تفسیر و برداشتی، اکثریت نسبی معادل سه چهارم تعریف نمی‌شود. این یک جعل تعریف است.

دفاع نصیرزاده و عابدینی

مرجعی که این اصلاحات را انجام داده، کمیته حقوقی فدراسیون است؛ جایی که هوشنگ نصیرزاده در آن حضور دارد و منتقدانش می‌گویند چون او مدرک حقوقی ندارد، واژه حقوقی را به عنوان شرط این کمیته حذف کرده تا منعی برای ادامه کارش نداشته باشد.

نصیرزاده درباره برخی انتقادها که متوجه این اساسنامه شده است، گفت:وزیر ورزش به هیچ وجه حذف نشده و گزارشی که امروز منتشر شده در این زمینه کاملا نادرست است. ظاهرا پیش‌نویس اساسنامه را نخوانده‌اند و ندیده‌اند که چنین نظری داده‌اند. البته این شایعه از مدت‌ها قبل مطرح بود و من در سوئیس هم به اعضای فیفا تاکید کردم که وزیر ورزش باید جزو مجمع باشد و هیچ‌کدام از آرای وزارت ورزش هم حذف نشده است.

وی ادامه داد: تنها نماینده ورزش عشایری حذف شده که آن هم به دلیل حذف فدراسیون عشایری است. در اساسنامه جدید علاوه بر بازیکن منتخب مرد، بازیکن منتخب زن هم درمجمع رای دارد و البته دو باشگاه لیگ دسته دو هم به ترکیب مجمع اضافه شده است. در واقع یک عضو حذف و سه عضو جدید اضافه شده‌اند. البته باشگاه‌های لیگ دسته دو زیاد هستند و واقعا تعداد نمایندگانشان در ترکیب مجمع کم بود.

همچنین امیر عابدینی یکی از اعضای مجمع فدراسیون در پاسخ به منتقدان در گفت‌وگو با مهر تصریح کرد:اعضای مجمع، کسانی که نسبت به این موضوع انتقاد دارند، نامه بنویسند و بگویند چرا دارند اصلاحات را انجام می‌دهند. اگر هم قانع نشدند در مجمع به اصلاحات اساسنامه رای ندهند.

وی درباره انتقاد به یکی از بندهای اساسنامه مبنی بر بالا بردن سن رئیس فدراسیون و کاندیداها تاکید کرد: من این موضوع را از شما می‌شنوم ولی منتقدان از کجا می‌دانند که این بالابردن سن برای کفاشیان است؟ شاید این افزایش سن کاندیداها برای من یا برای محمد دادکان و دیگران باشد!

عابدینی درباره این‌که فدراسیون به دنبال تغییر رئیس مجمع و انتقال آن از وزیر به علی کفاشیان است و این بند در اصلاحات اساسنامه قید شده است تاکید کرد: مهر سال گذشته بود که نمایندگان فدراسیون فوتبال با نمایندگان فیفا جلسه‌ای داشتند تا ایرادهای اساسنامه اصلاح شود. ایرادهایی که فیفا گرفته بود، منطقی بود و ما با آنها چالش‌هایی داشتیم.

فیفا تاکید داشت که وزیر نباید در مجمع رئیس باشد و حق رای ندارد ولی ما توضیح دادیم که چنین چیزی ممکن نیست.

اعضای مجمع فدراسیون فوتبال

وزیر ورزش و جوانان، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، نمایندگان 16 تیم لیگ برتر در فصل گذشته (فصل چهاردهم لیگ برتر)، نمایندگان 8 تیم لیگ دسته اول در فصل گذشته (4 تیم اول هر گروه)، نمایندگان 2 باشگاه دسته دوم، نماینده قهرمان و نایب قهرمان لیگ برتر فوتسال، نماینده قهرمان لیگ برتر فوتسال بانوان، نماینده قهرمان لیگ برتر فوتبال ساحلی، نماینده قهرمان لیگ برتر فوتبال ساحلی بانوان، نماینده قهرمان لیگ برتر فوتبال بانوان، روسای 32 هیأت استانی،‌ نمایندگان وزارتخانه‌های علوم، آموزش و پرورش و کار و امور اجتماعی، نماینده ستادکل نیروهای مسلح، نماینده مربیان، نماینده بازیکنان و نماینده داوران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها