حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
گرچه براساس عرف جهانی، دارو در زمره تحریمها حساب نمیشود، اما به دلیل تحریمهای بانکی اعمال شده، عملا امکان واردات و صادرات دارو به ایران طی چند سال اخیر محدود شده است.
آن طور که ایسنا به نقل از رسول دیناروند گزارش داده، این مقام مسئول با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده میان ایران و این شرکت بزرگ دارویی برای ساخت داروهای نسل جدید انسولین، تاکید کرده تمام داروهایی که مقرر شده طی این پروژه در داخل کشور ساخته شوند، هماکنون وارداتی هستند. براساس این تفاهمنامه مقرر شده این داروها پس از سه سال در داخل کشور تولید شوند.
یعنی این داروهای جدیدی که قرار است در داخل کشور ساخته شود، در زمره داروهایی است که هماکنون به صورت واردات به داخل کشور میآید، اما با تولید داخلی آنها، صرفهجویی ارزی عظیمی حاصل خواهد شد.
سرمایهگذاری 300 میلیارد تومانی
ساخت این کارخانه دارویی در کشور با سرمایهگذاری حدود 300 میلیارد تومان (70 میلیون یورو) انجام خواهد شد. به گفته دیناروند، با تولید داخلی این داروها بخش عمده ارزبری واردات آن حذف خواهد شد و از طرفی صادرات به کشورهای منطقه نیز خواهیم داشت، همچنین با توجه به افزایش روزافزون بیماری دیابت، این سرمایهگذاری در ایران بسیار منطقی است.
شرکت نووو نوردیسک دانمارک، اولین شرکتی است که به صورت مستقیم وارد سرمایهگذاری در ایران و ساخت کارخانه بزرگ داروسازی شده است. دیناروند تاکید کرده که «بیتردید این شرکت آخرین شرکت سرمایهگذاریکننده در ایران نخواهد بود و به زودی ایران به تولیدکننده کالاهای سلامت و بازیگر اصلی این بازی در منطقه تبدیل خواهد شد.»
کارخانه مذکور کاملا ایرانی و با قوانین داخلی ساخته خواهد شد. اکثریت قاطع نیروهای فعال در این کارخانه نیز متخصصان ایرانی خواهند بود. در مجموع پیشبینی شده که با راهاندازی این کارخانه داروسازی، 160 نفر نیروی انسانی متخصص در کشور مشغول فعالیت شوند.
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....