به گزارش ایسنا، طبخ غذا با آتش یکی از عوامل اصلی مشکلات سلامتی برای میلیونها شهروند در کشورهای در حال توسعه به شمار میآید.
در واقع دود ناشی از طبخ غذا موجب بروز مشکلات تنفسی و همچنین آلودگی هوا میشود. در تلاش برای حل این مشکل، گروه تحقیقاتی «RTI International» در آمریکا اجاقی ابداع کرده که پاکتر میسوزد و گجتها را نیز نیرودهی میکند.
این اجاق از نوعی مولد ترموالکتریک برای تبدیل حرارت ناشی از سوختن چوب به برق استفاده میکند؛ ولتاژ حاصل به نوبه خود، یک فن تعبیهشده در آن را نیرودهی میکند.
این فن، هوا را به داخل اتاقک احتراق میدمد و در نتیجه آتش به صورت کارآمدتری میسوزد، دود کمتری تولید میکند و چوب کمتری برای ایجاد حرارت لازم است.
برق اضافی را میتوان برای نیرودهیکردن تلفنها یا لامپها استفاده کرد.
آزمایشات میدانی این اجاق در هند انجام شده و ژوئن گذشته به اتمام رسید.
گروه سازنده هماکنون در حال آزمایش دوامپذیری اجاق به همراه انجام تحقیقات بازاریابی است و امیدوار است این اجاق را ظرف 18 ماه آینده عرضه کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد