نگاه 20

ضرورت حفظ و گسترش یک هنر ـ ورزش

طی ده سال گذشته فعالیت‌های متعددی به منظور احیای زورخانه‌ها در کشور انجام شده است؛ فعالیتی که بخش عمده آنها پس از دستور موکد رهبر معظم انقلاب بر حفظ این ورزش انجام شد و وضعیت این ورزش در مقایسه به قبل رشد خوبی پیدا کرد. ده سال پیش حدود 300 زورخانه در سراسر کشور وجود داشت که بسیاری از آنها در آستانه تعطیلی بودند، اما حالا حدود 750 زورخانه فعال در سراسر کشور در حال فعالیت است.
کد خبر: ۸۲۲۵۴۷

زورخانه‌ها همیشه در فرهنگ ایران مکان‌های مقدسی بوده‌اند، علما و بزرگان به این مکان آمد و شد داشته‌اند و ورزشکاران بدون وضو وارد گود نمی‌شدند. بارها در طول تاریخ به استفاده نادرست از موسیقی در جاهای مختلف اعتراض شده، اما هیچ وقت زورخانه مورد انتقاد قرار نگرفته یا تذکری دریافت نشده است. ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای هر چند زمانی رو به فراموشی بود، اما حالا دوباره سر پا ایستاده و قابلیت به روز شدن دارد، این ورزش مولفه‌هایی را در خود دارد که همیشه می‌تواند خصایصی چون راستی، صداقت، میهن‌دوستی، ایثار و... را به زندگی ایرانیان مسلمان بیاورد.

ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای رشته‌ای دانشگاهی در مرکز جامع علمی ـ کاربردی دارد و در چند سال اخیر فعالیت‌های زیادی هم برای حفظ و احیای هنر مرشدی انجام شده است. حال پیشنهادهایی هم مطرح شده تا این رشته و همچنین رشته مرشدی در مقطع کارشناسی نیز راه‌اندازی شود. اکنون انجمن مرشدان هم زیرنظر فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی فعال شده و فعالیت‌هایی چون مکتوب کردن موسیقی مرشدی و نت‌های آن برای ماندگاری این هنر در حال انجام است.

ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی هم هر چند عمر طولانی ندارد، اما بسیار خرسندیم که طی یک سال فعالیت خود توانسته کارهای خوبی را با همکاری 44 نهادی انجام دهد که وظیفه همکاری با فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای را دارند. یکی از بهترین همیاران ما در معرفی این فرهنگ و ورزش باستانی صدا و سیما بوده است. بی‌شک تلویزیون بهترین فضا برای معرفی و یادآوری
حال و هوای زورخانه‌ها به مردم است. رسانه ملی بخشی از برنامه‌های خود را به پخش ورزش زورخانه‌ای که روزهای تعطیل در بوستان‌ها اجرا می‌شود، اختصاص داده و همچنین طی توافقاتی که داشته‌ایم قرار است در برنامه‌های دیگری از جمله سریال‌ها نیز ما را در این مهم یاری کند.

آشنا کردن نسل جدید و ورزش زورخانه‌ای نیز اتفاقی است که این روزها روی آن متمرکز هستیم. اکنون جوانان، نوجوانان و نونهالان با این ورزش آشنا شده و به آن جذب می‌شوند. در مدارس، دانشگاه‌ها، نیروهای مسلح و خلاصه هر جا که جوان‌ها هستند در حال معرفی این رشته فرهنگی ـ ورزشی هستیم و ایمان داریم نسل جوان در صورت مواجهه درست با این ورزش، آن را به اندازه فوتبال و والیبال دوست خواهد داشت.

یاسر موحدفر

دبیر ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها