ایران خواستار احیای نظام سهمیه‌بندی در اوپک شد

در‌نامه ایران به اوپک پیشنهاد ازسرگیری نظام سهمیه‌بندی برای رسیدن به یک قیمت رقابتی و منصفانه برای حداکثر شدن درآمد اعضای این سازمان ارائه شده است.
کد خبر: ۸۰۷۶۳۸

مهدی عسلی در گفت‌وگو با شانا، هدف از ارسال این نامه را ارائه راه‌حل و فرمولی برای پس گرفتن سهم ایران در بازار جهانی نفت عنوان کرد و گفت: اعضای اوپک متوجه هستند سخنان ایران مبنی بر این‌که با بازگشت کشورمان به بازار نفت، کشورهایی که بازارمان را گرفته‌اند باید تولیدشان را کم کنند تا ورود ایران سبب افت قیمت‌ها نشود، مهم و صریح است.

وی افزود: بدون شک با بازگشت دوباره ایران، بازار نفت همچنان تعادل خود را حفظ می‌کند. این را نیز بگویم که این کشورها متوجه هستند اگر پیشنهاد ایران را قبول نکنند اوپک به یک سازمان بدون اثر تبدیل می‌شود.

وی تصریح کرد: این‌که می‌گوییم کشورهایی که با تحریم ایران بازار نفت ما را گرفتند و تولید خود را افزایش دادند، باید از مقدار تولید خود به همان مقدار که نفت ما وارد بازار می‌شود، بکاهند تا ایران بتواند تولید را خود را افزایش دهد این یک بحث کارشناسی و منطقی است. کشورهایی مثل عربستان و کویت که تولید خود را افزایش دادند و بازار ایران را گرفتند، به نفعشان است تولید خود را کاهش دهند؛ زیرا در غیر این صورت با افزایش عرضه و کاهش قیمت‌ها درآمد آنها نیز کاهش می‌یابد.

عسلی گفت: در این میان ما از لحاظ مالی ضرر نمی‌کنیم، فرض کنید صادرات ایران از یک به دو میلیون بشکه در روز برسد، در بدترین شرایط حتی اگر قیمت‌ها نصف شود باز هم درآمد ما خیلی تغییر نمی‌کند؛ زیرا صادراتمان را دوبرابر کرده‌ایم، اما آیا عربستان می‌تواند صادرات خود را دوبرابر کند؟ خیر نمی‌تواند، بنابراین درآمد آنها نصف می‌شود. پس بهتر است کشورهای عضو با ما همکاری کنند؛ زیرا این مساله به نفع خود آنهاست و سبب می‌شود قیمت‌ها ثابت بماند و اعضای اوپک نیز ضرر نکنند.

در هر حال ما می‌خواهیم اعضا تولید خود را تعدیل کنند تا ایران بتواند دوباره سهم از دست رفته خود در بازار را بازپس گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها