نُت کشیده اعتراض به خانه موسیقی

کامبیز روشن‌روان، محمد سعید شریفیان، رضا مهدوی و ساسان فاطمی در مرکز فرهنگی قلهک گرد هم آمدند تا به نقد و بررسی عملکرد خانه موسیقی بپردازند؛ نهاد صنفی‌ای که طی چند سال اخیر فعالیت‌هایش به گونه‌ای بوده که انتقادات بسیاری را برانگیخته است.
کد خبر: ۸۰۵۹۹۴

رضا مهدوی که پیش از این مدیر موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بود، ابتدا درباره عنوان این نشست گفت: «گفتمان ضرب اصول» بنا دارد گفتمانی را رایج کند که همه ما اهالی موسیقی از کنارش عبور کرده‌ و متأسفانه یاد گرفته‌ایم در مجالس خصوصی پشت‌سر یکدیگر حرف بزنیم. البته او در صحبت‌هایش به صورت ضمنی کنایه‌ای هم به مسئولان خانه موسیقی زد که گفته بودند از برگزاری این نشست استقبال می‌کنند، اما هیچ یک در آن حضور نیافتند. به گفته مهدوی «گفتمان ضرب اصول» قرار بود دو هفته پیش در فرهنگسرای ارسباران برگزار شود اما با رایزنی‌های خانه موسیقی لغو شد. محمد سعید شریفیان نخستین مدیر عامل خانه موسیقی در این مراسم گفت: انتقاد من به وضعیت خانه موسیقی دو وجه دارد یکی بحث خارجی خانه موسیقی و دیگری بحث داخلی صنف است. متأسفانه خانه موسیقی کار چندانی انجام نداده به عنوان نمونه ما ارکسترها را خیلی دست‌کم می‌گیریم در حالی‌که ارکستر بنگاه شادمانی نیست و این یکی از محورهای فرهنگی جامعه است.

شریفیان بیان کرد: ارکسترها تشکیل می‌شوند و می‌بینیم که از رهبرهای ارکستر تا اعضای آن عضو خانه موسیقی هستند، اما بسیاری از نوازنده‌های این کشور از این مجموعه جدا شده و بدون پناه مانده‌اند. اگر خانه موسیقی در این زمینه دخالتی نکند چه نهادی باید این کار را انجام دهد وزارت نیرو که نمی‌تواند مشکلات اینچنینی را بررسی کند. از این نمونه‌ها بسیار است و خانه موسیقی باید در این گونه مباحث دخالت کند. او با اشاره به فعالیت‌های سیاسی خانه موسیقی گفت: در ایران همه چیز سیاست‌زده است و توقع من از خانه موسیقی این است که جلوی این کار را بگیرد، اما متأسفانه می‌بینیم خود خانه موسیقی وارد جریانات سیاسی می‌شود و در انتخابات سال 92 موضع مشخصی به نفع یک نامزد می‌گیرد، درحالی که یک نهاد صنفی اجازه ندارد وارد مسائل سیاسی شود.

وی افزود: اعضای هیأت مدیره کنونی خانه موسیقی نزدیک به 12-10 سال است که در این سمت هستند. لطف کنند از کارشان استعفا کنند و اجازه دهند دیگران هم بیایند این سکان را در دست بگیرند. هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و خانه موسیقی هم از هم نخواهد پاشید. هر آدمی می‌آید دو روز سمتی را در دست می‌گیرد و بعد می‌رود کنار.

فاطمی با اشاره به سابقه عضویتش در این خانه تصریح کرد:‌ من از سال 86 تا 87 عضو هیأت مدیره خانه موسیقی بودم، از سال 81 تا 83 عضو هیأت مدیره کانون پژوهشگران بودم و دوباره از سال 85 تا 87 عضو هیأت مدیره شدم. همچنین عضو علی‌البدل خانه موسیقی بودم و یک سال بعد به خاطر انصراف آقای کیانی‌نژاد عضو هیأت مدیره شدم. او گفت: اکنون دوره سه ساله شورای عالی خانه موسیقی به پایان رسیده، دوران تصدی‌گری اعضای هیأت مدیره هم تمام شده و بهمن 93 مهلت قانونی چهار ساله آنان پایان یافته است. حال ما در این شرایط می‌خواهیم با این افراد از دموکراسی صحبت ‌کنیم در حالی که نمی‌شود، چون با کسانی طرفیم که مثل دیکتاتورهای افریقایی دوران حکومت‌شان را در اساسنامه اضافه و تمدید می‌کنند. این دوستان 15 سال است در خانه موسیقی حضور داشته‌اند و از این پس هم با همین شیوه به فعالیت‌شان ادامه خواهند داد.

شروین مهاجر نیز گفت: رئیس‌جمهور هم هر چهار سال یک بار عوض می‌شود. این دوستان هیات مدیره خانه موسیقی چه زمانی می‌خواهند تعویض یا بازنشسته شوند؟ فرشاد توکلی هم بیان کرد: خانه موسیقی اصلا صنفی عمل نمی‌کند و با نگاه هنری و سیاسی به مسائل صنفی می‌پردازد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها