
خبرآنلاین در گزارشی آورده است: 600 واحد صنفی کلهپزی در تهران طی شبانهروز گردش مالی حدود 480 میلیون تومان دارند که دستکم 156 میلیون تومان از این گردش برایشان سود است.
یکی دو سالی است که اگر ساعتهای پایانی شب هم از کنار یک مغازه کلهپزی عبور کنید به احتمال زیاد مشتریانی را میبینید که مشغول خوردن کلهپاچه هستند، آن هم بهعنوان شام!
رضا رواسیان، رئیس اتحادیه طباخان در توضیح اینکه چرا طی سالهای اخیر مردم ترجیح میدهند ظهر یا حتی شب کله پاچه بخورند، میگوید: عادتهای غذایی مردم تغییر کرده است. الان مردم به غذا خوردن در رستورانها و فست فودها و ... به چشم تفریح نگاه میکنند برای همین هم دلشان میخواهد این تفریح تنوع داشته باشد. از اینکه مدام ساندویچ و پیتزا و ... بخورند خسته میشوند. به همین دلیل هم سراغ خوردنیهای دیگر میروند که یکی از آنها کلهپاچه است.
رواسیان میگوید: قبل از انقلاب در سراسر تهران 100 مغازه کبابی بیشتر نبود. تعداد رستورانهای چلوکبابی به 30 هم نمیرسید. کمتر کسی اسم جوجهکباب را شنیده بود ولی الان در هر کوچه فرعی هم ساندویچ فروشیهای زنجیرهای میبینیم. این مسأله روی فروش کلهپزیها تأثیر منفی گذاشته است.
رئیس اتحادیه طباخان با اشاره به تغییر عادت غذایی مردم اظهار میکند: همکاران من ناگزیر شدهاند ساعت کاریشان را با عادت غذایی مردم تغییر دهند. ما هم میخواهیم در ساعتهایی که مردم برای تفریح به خیابانها میآیند فعال باشیم تا بلکه سهمی از هزینههایی که مردم برای خورد و خوراک میپردازند، داشته باشیم. به همین دلیل برخلاف گذشته که کلهپزیها فقط صبحهای زود فعال بودند، الان تقریباً تمام طول روز آماده پذیرایی از مشتریها هستند.»
رواسیان از «کاهش شدید مشتریان صبحهای کلهپزیها» گلایه میکند و میگوید: «قبل از انقلاب در تهران با 700 هزار نفر جمعیت همین مقدار کله پاچه میفروختیم که الان در تهران 9 میلیون نفری میفروشیم!»به گفته او ، قیمت هر دست کله پاچه بین 36 تا 40 هزار تومان متغیر است و کلهپزیها هم هر دست کله پاچه را بین 20 تا 27 هزار تومان میخرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند