عدلیه

پاسخ به 4 پرسش حقوقی

با توجه به پرسش برخی از خوانندگان درباره منع خروج همسر از خانه ، انتقال اموال ، تخریب اموال عمومی و مدارک مورد نیاز برای صدور حکم؛‌ مرکز مشاوره قوه قضاییه به پرسش‌های مطرح شده در این باره پاسخ داده است. مخاطبان می‌توانند پرسش‌های حقوقی خود را با ارسال پیامک به شماره 300011224 مطرح کنند و پاسخ را در همین ستون بخوانند.
کد خبر: ۷۹۳۱۵۷

منع خروج همسر از خانه

همسرم بدون اجازه و رضایت من و بدون این‌که در عقدنامه ثبت شود برای ادامه تحصیل به دانشگاه می‌رود و در کلاس‌های تقویتی زبان و ورزش ثبت‌نام کرده است. البته قبل از ازدواج شاغل بود و حالا با این کلاس‌ها دیگر به وظایف خود در زندگی نمی‌رسد. آیا می‌توانم از دادگاه درخواست کنم تا دستور منع خروج او از خانه را برای شرکت در این کلاس‌ها صادر کند و مانع اعزام وی به ماموریت‌های کاری خارج از شهر شوم؟

اگر ضمن عقد، شرط اشتغال شده باشد، مرد نمی‌تواند مانع شود مگر این‌که آن شغل منافی مصالح خانوادگی و حیثیات زوجین، باشد دراین صورت مرد می‌تواند برای منع اشتغال به دادگاه مراجعه کند. اما در صورتی که در عقدنامه اشاره نشده باشد، باز هم زن می‌تواند اشتغال داشته باشد. با این توضیح چون اشتغال و تحصیل باعث خروج زن از منزل بدون اجازه است حکم نشوز را پیدا کرده و نفقه تعلق نمی‌گیرد.

انتقال اموال

همسرم در یک برگه نوشته کلیه اموالش را در اولین فرصت به نام من خواهد کرد امضا و انگشت زده و فقط کپی آن را به من داده و تا حالا چیزی به نام من نکرده است. سوال من این است که آیا می‌توانم با استناد به آن کپی از او شکایت کنم؟

برای طرح دعوی لازم است که کپی این برگه را پیوست دادخواست کرده و اصل آن را در جلسه دادگاه برای ارائه همراه داشته باشید.

تخریب اموال عمومی

اگر در خیابان با شخصی مواجه شویم که اموال عمومی را در سطح شهر تخریب می‌کند (به‌عنوان مثال شیشه‌های بانک را تخریب می‌کند) و برای جلوگیری از این عمل با او درگیر شویم آیا در این مورد دفاع مشروع مصداق پیدا می‌کند؟

خیر. وظیفه شما فقط اعلام به مراجع قضایی و انتظامی است و برخورد با جرم مشهود از اختیارات نیروهای نظامی و انتظامی با شرایط خاص است و حتی امر به معروف و نهی از منکر هم شرایطی دارد و اجازه برخورد فیزیکی ندارند و در صورت حمله شما به آنها یا برعکس موجه نیست.

مدرک در پرونده

آیا از نظر قانونی می‌توان در پرونده‌ای براساس مدارک موجود در پرونده دیگر رای صادر کرد؟

صرف وجود مدارک در پرونده دیگر نمی‌تواند مبنای صدور حکم باشد، اما مدارک پرونده دیگر قرینه و اماره قضایی می‌تواند باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها