متخصصان موسسه تحقیقات موادغذایی در آمریکا به این موضوع پی بردند که برخی مواد خوراکی به طور طبیعی سلامت بدن را در مقابل انواع بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و سرطان حفظ میکنند.
مطالعات انجام شده در مورد رژیمهای غذایی مناسب حاکی از آن است که خوردن حجم قابل توجهی میوه و سبزی برای حفظ سلامت بدن ضروری است که دلیل آن، فوائد ناشی از ترکیبهای پلیفنولی است.
دکتر «پاول کرون» متخصص ارشد این مطالعه گفت: زمانی که سیب و چای سبز با هم مصرف شوند مقدار ویژهای از ترکیب پلیفنول در بدن تولید میکنند که در نتیجه به توقف فعالیت مولکولهای هشداردهنده به نام VEGF منجر میشود.
VEGF در بدن موجب میشود رگهای خونی در فرآیندی شکل بگیرند که به رگزایی معروف است و زمینه بروز سرطان را ایجاد میکند. فرآیند رگزایی همچنین در فراهم آوردن شرایط تولید پلاکهای تصلب شرایین نقش دارد که سرانجام به سکته قلبی و مغزی میانجامد.
در این مطالعه متخصصان از رگهای خونی برای بررسی این تاثیر استفاده کرده و دریافتند حتی زمانی که دوز کمی از پلیفنول موجود در سیب و چای سبز استفاده شود به طور کامل از فعال شدن VEGF جلوگیری میکند.
این اولین مطالعهای است که توانسته با استفاده از خوراکیهای حاوی پلیفنول فعالیت VEGF را متوقف کند. به گزارش مدیکال دیلی، در مطالعات گذشته نشان داده شده بود پلیفنول موجود در چای سبز از این توانایی برخوردار است تا سلولهای سرطانی را از بین ببرد و از رشد آنها جلوگیری کند چرا که پلیفنولها از آنتی اکسیدانهای طبیعی به حساب میآیند. زمانی که سن فرد افزایش مییابد یا سلولهایش مورد حمله سلول سرطانی قرار میگیرد یک الکترون از دست میرود. آنتی اکسیدانها این الکترون از دست رفته را در اختیار سلولها قرار میدهند تا بتوانند به وضعیت سلامت گذشته خود بازگردند و فرصت مقابله با سرطان را به دست آورند. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت