به گزارش تسنیم، عباس آخوندی دیروز در بیست و سومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران اظهار کرد: داستان مسکن مهر کل اقتصاد ایران را از ریل خودش خارج کرد و یک تمرکز وحشتناک را در شهری بزرگ ایجاد کرد.
وی تصریح کرد: این مساله تاکنون بهعنوان پروژه تحقیقاتی در چند دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است؟ بخشهای مختلف آن اعم از حوزه ساخت، حوزه معماری، پایداری، حمل و نقل و پرورش و آموزش آن در کدام دانشگاهها بهعنوان مسأله مورد توجه بوده است؟
وزیر راه و شهرسازی با بیان این که «آرزوی من این است که این مسائل، مسأله دانشگاه شوند» ادامه داد: اگر این مسائل مسأله دانشگاه نشوند دانشگاهها در حوزه سیاست باقی میمانند. ما وقتی میتوانیم از مسکن مهر بهعنوان یک عبرت و تجربه درس بگیریم که آن را در دانشگاه تبیین کنیم، تا دیگر کسی به خودش جرات ندهد اینگونه با سرنوشت یک ملت بازی کند و چیزی حدود بیش از 50 هزار میلیارد تومان به نظام بانکی کشور تحمیل کند.
وی افزود: اگر دانشگاه در اینگونه موارد به صحنه نیاید، جامعه یادگیرنده شکل نمیگیرد و بدون حضور دانشگاهها در این عرصه، حرفهای سیاستگذاران و سیاستمداران حرفهای اجرایی میشود که ارزش علمی ندارد و سخنان و تصمیمات آنها وقتی دارای ارزش میشود که دانشگاه آن را با برخورد علمی نهادینه کند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از برنامه و نیاز ساخت سالانه یک میلیون مسکن خبر داد و گفت: 9000 مسکن مهر در حال فروش اقساطی است و هرگونه افزایش قیمت مسکن مهر مربوط به دستورالعملهای پیشین است.
وی درباره مسکن مهر شهر تهران هم افزود: 400 هزار مسکن مهر در تهران ساخته شده و این موضوع در حالی است که پایتخت با تراکم جمعیتی بسیار زیادی مواجه است.
آخوندی ادامه داد: تصور ابتدایی این بود که با اضافه شدن مسکنهای مهر قیمت زمین کاهش خواهد یافت، اما شاهد 9 برابر شدن قیمت زمین و شش برابر قیمت مسکن در چند سال گذشته هستیم.وی تصریح کرد: بانک مرکزی در حال گسترش دادن ایجاد صندوق پسانداز مسکن و ساختمان در همه بانکهاست که البته باید در شورای پول و اعتبار تصویب شود.آخوندی با بیان اینکه باید اجازه تاسیس صندوق پسانداز مسکن در تمام بانکها داده شود، افزود: بانک مسکن هم در حال گسترش صندوق پسانداز مسکن و ساختمان است.
کمبود 645 هزار واحد مسکن در مناطق شهری
وزیر راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد: هماکنون بخش مسکن شهری 645 هزار واحد مسکونی کسری دارد و در نقاط روستایی نیز 517 هزار واحد کمبود داریم.
آخوندی گفت: از 16 میلیون خانوار حاضر در شهرها، تعداد زیادی فاقد مسکن هستند و باید برای آن نیز چارهاندیشی شود.وی افزود: متاسفانه بحث مسکن به شکل گستردهای با حوزه سیاست گره خورده و این گرهخوردگی باعث شده است که بسیاری از متفکران و اندیشمندان از این حوزه کنارهگیری کنند.آخوندی ادامه داد: بحث اصلی حوزه مسکن آن است که باید شرایطی ایجاد شود که شهرها و مسکنها قابلیت زندگی داشته باشند.
وزیر راه و شهرسازی درباره سهم مسکن از سرمایه ثابت و اشتغال کشور نیز گفت: سهم مسکن از سرمایه ثابت 30 درصد و سهم آن از اشتغال نیز 12 درصد است. همچنین میانگین بلندمدت سهم مسکن از تسهیلات بانکی 25 و سهم مسکن از کل گردش نقدینگی کشور 30 درصد است.آخوندی با بیان اینکه سهم مسکن از بودجه خانوار یک سوم است، گفت: بزرگترین دستاورد در یک زندگی شهری برای یک خانوار خانهدار شدن است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تا سال 1405 جمعیت ایران رشد قابل توجهی پیدا خواهد کرد، افزود: جمعیت ایران تا سال 1405 از 75 میلیون به 87 میلیون خواهد رسید و تعداد خانوارها نیز 40 درصد رشد خواهد کرد.
رشد ۲۰ درصدی معاملات مسکن
در همین حال رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک گفت : حجم معاملات مسکن و املاک در شش ماهه دوم سال سیر صعودی داشته است و میزان معاملات در آبان نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد رشد نشان میدهد.
حسام عقبایی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر افزود: در شهر تهران در آبان پارسال ده هزار و 493 قرارداد خرید و فروش بسته شده که آبان سال جاری به 12 هزار و 234 قرارداد رسیده است.وی اظهار کرد: همچنین در 18 روز از آذر 92 در شهر تهران 8442 قرارداد خرید و فروش داشتیم که در 18 روز آذر امسال به 9603 قرارداد رسیده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد:
حسین الحاج حسن، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» بیان کرد:
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم