کاهش تعطیلات ، بدون کارشناسی جواب نمی دهد

موضوع کاهش تعطیلات رسمی در کشور ما که ازجمله کشورهای دنیاست که بیشترین روزهای تعطیل را در تقویم سالانه خود دارد از سال گذشته در محافل خبری مطرح اما بدون نتیجه به فراموشی سپرده شد.
کد خبر: ۷۳۱۴۳

کاهش تعطیلات رسمی کشور در سال 83 در مجلس مطرح شد و بازتاب های مختلف موافقان و مخالفان را دربرداشت و پس از آن مسکوت ماند؛ اما اینک مجلس بار دیگر بررسی این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است . بر این اساس ، کمیسیون اجتماعی مجلس در بررسی شور دوم طرح ، مصادیق 5 روز از تعطیلات رسمی کشور را مشخص و تعطیلات رسمی 12 فروردین ، 15 خرداد ، شهادت امام صادق (ع) ، ولادت حضرت علی (ع) و شهادت امام رضا (ع) را از تعطیلات رسمی کشور حذف کرد و در مقابل تعطیلی عید فطر را به 2 روز افزایش داد. گرچه حذف تعطیلی مناسبت های مهمی چون میلاد حضرت امیر (ع) برای مردم بسیار مهم است و بازتاب این خبر با واکنش های منفی تعداد کثیری از هموطنان مواجه شده ، اما واقعیت این است که تعطیلات رسمی در کشور ما خسارات جبران ناپذیر مادی و معنوی بر پیکره جامعه وارد می کند و بویژه تاثیر تعطیلات طولانی ازجمله چالشهای پیش روی نظام تعلیم و تربیت کشور است . کارشناسان و صاحب نظران معتقدند موضوع کاهش تعطیلات رسمی کشور باید بسیار دقیق ، ظریف و سنجیده بررسی و پیامدهای آن در نظر گرفته شود. طبیعی است برای مردم کشورمان که شیعه امام علی (ع) هستند ، روز میلاد آن حضرت ازجمله روزهای میمون و مبارکی است که آنها دوست دارند فارغ از دغدغه های کار به جشن و شادی بپردازند بنابراین شایسته است نمایندگان مجلس در کاهش تعطیلات همه جوانب امر را بررسی و مداقه کنند.

ساماندهی تعطیلات مدارس

چندی پیش همزمان با مطرح شدن بحث کاهش تعطیلات رسمی ، برخی از کاهش و تقسیم تعطیلات مدارس سخن به میان آوردند. این امر بیشتر ازاین رو که میزان تعطیلات مدارس با ادارات همخوانی ندارد ، بحث برانگیز شده است . برخی صاحب نظران معتقدند چنانچه تعطیلات ایام نوروز برای همه ادارات و مراکز آموزشی و مدارس 7 روز شود و در ازای آن دانش آموزان در فصل زمستان از تعطیلی چندروزه زمستانه بهره مند شوند ، پیامدهای مثبتی خواهد داشت . دکتر غلامرضا علیزاده ، جامعه شناس دراین باره می گوید: تعطیلات طولانی در ایران مانع بزرگ توسعه است و از آنجا که میزان تعطیلات در کشور ما بیش از دو برابر کشورهای اروپایی مانند انگلستان و هلند است ، اقتصاد کشور را با صدمات جدی مواجه می کند. وی می افزاید: در کشورهای پیشرفته کوشش می شود به میزان رکود اقتصادی از میزان تعطیلات کم شود. این امر نشان می دهد نگرش کشورها به مسائل کلان اقتصادی و اجتماعی تا چه حد با زندگی مردم ارتباط تنگاتنگ دارد. مدیرکل آموزش و پرورش ابتدایی در خصوص تعطیلی ایام نوروز مدارس می گوید: روزهای آموزشی در کشور ما در مقایسه با دیگر کشورها بسیار کم است چراکه علاوه بر تعطیلات رسمی ، در برخی حوادث و وقایع طبیعی مانند بارش برف و سرد شدن هوا هم تعطیلات اتفاق می افتد و می توان گفت با احتساب 3 ماه تابستان و ایام نوروز و تعطیلات رسمی ، دانش آموزان 150 روز در تعطیلی به سر می برند.

ضرورت کارشناسی دقیق

این که به هر حال مجلس در اقدامی بایسته می خواهد موضوع کاهش تعطیلات را بررسی کند جای خوشوقتی است اما انتخاب برخی روزها مانند میلاد حضرت علی (ع) نشان می دهد این طرح از کار کارشناسی زیادی برخوردار نبوده و واکنش های منفی زیادی دربر خواهد داشت . به عبارت دیگر ، نمایندگان محترم مجلس باید به این نکته ظریف توجه داشته باشند که اگر قرار است از میزان تعطیلات رسمی کشور کاسته شود ، باید این کاهش همه مناسبت های مذهبی ، انقلابی و ملی را دربر گیرد. نمایندگان در طرح اخیر خود فقط مناسبت های مذهبی و انقلابی را مدنظر قرار داده اند، در حالی که تعطیلاتی مانند 29 اسفند و 13 فروردین نیز از جمله روزهایی است که می توان حذف تعطیلی آن را بررسی کرد. بویژه این که به دلیل ازدحام و تلاقی امور و فشردگی کارها در روزهای آخر سال و نیاز مردم به مراجعه به ادارات و... برای بستن سال مالی و کارهای خود ، تعطیلی 29 اسفند بسیاری از کارها را نیمه کاره باقی می گذارد. همچنین اگر قرار است تعطیلی 12 فروردین حذف شود ، از آنجا که مردم ما علاقه زیادی به وصل دو تعطیلی با یکدیگر دارند و همین امر تعطیلی ایام نوروز را کشدار می کند، شاید مناسب باشد 13 فروردین نیز از روزهای تعطیل سال حذف شود. به هر حال شایسته است مجلسیان در این کار از نظر کارشناسی استادان فن و دانشگاهیان بهره گیرند تا به ورطه خطا نیفتند و از برکات اجرای طرح کاهش تعطیلات ، همه جامعه نصیب ببرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها