جام جم سرا: در این گزارش، به نقل از «ویمنز هلث»، از غذاهای خستگیزا سخن گفته شده:
موز
خوراکیهای سرشار از پتاسیم نظیر موز، تخمهکدو و ماهی «هالیبوت» باعث احساس خستگی میشوند. ماده معدنی پتاسیم درواقع یک شلکننده عضله است. اگرچه خوردن مواد حاوی پتاسیم قبل از خواب خیلی مفید است اما اگر در طول روز خورده شوند انرژی شما را تحلیل میبرند.
نان سفید
اگر مواد خوراکی حاوی شاخص گلیسمیک بالا نظیر نان سفید و برنج سفید را به جای آرد کامل یا سبوسدار نظیر نانهای سبوسدار و برنج قهوهای در رژیم غذایی خود بگنجانید، عناصر حیاتی را که برای سرحال و قوی نگهداشتن شما در طول روز مورد نیازند، جذب نمیکنید. غذاهای دارای شاخص گلیسمیک بالا، فیبر کافی ندارند بنابراین به سرعت تجزیه و هضم میشوند و انرژی پایداری را که از خوردن نانهای سبوسدار به دست میآورید کسب نخواهید کرد.
گوشت قرمز
حجم بالای چربی موجود در گوشت قرمز در غذاهایی مانند استیک و همبرگر میتواند باعث احساس خواب آلودگی و کسلی شما شود. زیرا برای هضم این گونه غذاها انرژی زیادی نیاز است بنابراین تمام انرژی بدن شما صرف هضم این غذاها میشود. پزشکان به جای گوشت قرمز، ماهی سالمون را پیشنهاد میکنند.گوشتهای حاوی اسید چرب امگا ٣ به شما انرژی مضاعفی میدهند زیرا ثابت شده که اسیدهای چرب امگا ٣ به عملکرد بهتر و تمرکز مغز کمک میکنند.
گیلاس
تحقیقات نشان میدهد آلبالو، گیلاس و آب آلبالو به دلیل داشتن میزان بالای ماده «ملاتونین» بهترین خوابآور طبیعی محسوب میشوند. آلبالو و گیلاس درواقع به تنظیم خواب کمک میکنند پس میتوانند یک داروی خوابآور طبیعی خوب محسوب شوند و درنتیجه بهعنوان یک میانوعده روزانه، گزینه خوبی محسوب نمیشوند. این دو میوه برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند یک غذای عالی محسوب میشوند زیرا هستههای آنها باعث میشود تا آرامتر آنها را بخورند اما باز هم بهتر است این میوهها را نگه دارید و وقت خواب بخورید.
شیرینیجات
خوردن شیرینیجات بلافاصله پس از خوردن غذا سریعتر از تصور و حتی قبل از اینکه مزه غذا زیر دندانتان برود، شما را دچار خستگی و خوابآلودگی پس از غذا میکند. حجم بالای قندی که وارد بدن میشود، انسولین آزاد میکند که این فرآیند در مغز موجب آزاد شدن حجم بالای اسیدآمینه تریپتوفان میشود و درنهایت باعث احساس خواب آلودگی شدید خواهد شد. بنابراین توصیه میشود از خوردن شیرینیجات بلافاصله پس از صرف ناهار پرهیز کنید تا دچار خستگی شدید پس از غذا خوردن نشوید.
قهوه
اگرچه این مسأله با عقل سلیم جور در نمیآید اما مصرف نوشیدنیهای کافییندار نظیر قوه و چای ممکن است موجب خستگی شوند. این نوشیدنیها به شما با سرعت زیادی هوشیاری میدهند که این هوشیاری تنها حدود یک الی یک ساعت و نیم دوام میآورد اما به محض اینکه اثر کافیین از بین میرود بلافاصله احساس تخلیه انرژی به شما دست میدهد. سعی کنید نوشیدن قهوه و چای را به میزان روزانه ٢٠٠ تا ٣٠٠ میلیگرم کافیین محدود کنید و این میزان را به دوزهای کمتر و در فواصل طولانیتر تا حدود ظهر تقسیم کنید. رعایت این نکته شما را تا حدود ساعت ٢ بعدازظهر سرحال نگه میدارد و در نتیجه وقتی هنگام غروب به منزل میروید احساس خستگی نمیکنید.
بنابر توصیه پزشکان، بهترین تامینکننده انرژی هنگام صبح، صبحانه است. این وعده غذایی درعین حال که به گرسنگی شبانه شما پایان میدهد به تأمین انرژی بدنتان در کل روز نیز کمک میکند. پس صبحانه خود را با ترکیبی از نانهای سبوسدار و فیبر خوراکی غنی کنید و پروتیین و میوه آن را به حداقل برسانید. اگر بتوانید یک محصول لبنی نیز به صبحانه خود اضافه کنید هم عالی میشود. تلفیق این دو باعث میشود تا در کل روز انرژی کافی داشته باشید. (شهروند)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه