دکتر رسول کدخدایی امروز در نشستی خبری با بیان این که این مرکز به عنوان تنها مرکز ملی کشور وابسته به وزارت علوم و متولی پژوهشهای تقاضا محور است، افزود: این پژوهشکده از سال 90 در جهت جذب دانشجو دکتری پژوهش محور اقدام کرد.
وی با بیان این که این پژوهشکده با بیش از 10 کشور دنیا قرارداد تحقیقاتی در زمینه دانش فنی محصولات و تبادل دانشجو دارد، افزود: به همین مناسبت کنفرانس بینالمللی هیدروکلوئیدهای بومی و کاربرد آن در غذا 30 مهر ماه در محل پژوهشکده برگزار میشود.
وی با اشاره به برخی دستاوردهای پژوهشی این پژوهشکده گفت: ما محصولات کشاورزی متعددی داریم که در رده چندم هستند و بازار فروش و محصول ندارند اما میتوان با اندکی تغییر در فرمولاسیون به عنوان ماده غذایی مناسب مورد استفاده قرار گیرد.
کدخدایی استخراج رنگ و عطر زعفران از ماده موثره زعفران و تبدیل آن به نانو کپسولها را از جمله دستاوردهای این پژوهشکده عنوان کرد و افزود: این نانو کپسولها به صورت اسپری در میآیند و میتوان با استفاده از آن بر روی مواد غذایی از رنگ و عطر زعفران بهره برد. همچنین رنگ و عطر فرآوردههای ادویهای نیز استخراج و به صورت نانو کپسول در آمدهاند.
وی همچنین از تهیه نانو فیلتر برای تصفیه ذرات سمی معلق در هوا و بو نامطبوع خبر داد و افزود: همچنین میتوان از آن برای تصفیه آب نیز استفاده کرد.
رییس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی همچنین از استخراج «سیلیمارین» از گل خار مریم خبر داد و افزود: این ماده نیز برای بیماران دیابتی موثر میباشد.
وی گفت: محققان پژوهشکده در حال تهیه کپسول لاکتوز شیر جهت اضافه کردن آن به شیر مصرفی افرادی هستند که به لاکتوز شیر حساسیت دارند.
کدخدایی همچنین با بیان این که در حال ساخت پوششهای نانو کامپوزیت برای افزایش مقاومت فیزیکی میوهها هستیم، افزود: همچنین پژوهشکده موفق به ساخت نانوساختارهایی شده است که به عنوان مکمل غذایی برای افزایش طول هوشیاری سربازان و سایر افراد مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع این نانو ساختار که هم کاربرد نظامی و هم غیر نظامی دارد به مدت طولانی در بدن هوشیاری ایجاد میکند.
رییس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ایران همچنین از مطالعه فناوریهای نوین در حوزههای میدانهای الکتریکی، امواج فرا صوت و آب فوقالعاده داغ در پژوهشکده خبر داد و افزود: این فناوریها در صنایع غذایی ما در حال حاضر چندان مرسوم نیستند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد