رییس بخش داخلی بیمارستان امیر اعلم با تاکید بر اینکه عفونت‌های روده‌ای شایع‌ترین بیماری در فصل تابستان است، گفت: مسمومیت‌های غذایی در فصل تابستان برای کودکان و بزرگسالان خطرناک است و حتی ممکن است به مرگ و میر نیز بینجامد بنابراین باید به محض بروز این مشکل، بیمار به سرعت بستری و آب از دست رفته تامین شود.
کد خبر: ۶۹۴۷۲۱
شایع‌ترین بیماری‌های غذایی در تابستان

جام جم سرا: دکتر سید محمود اسحاق حسینی با بیان اینکه مسمومیت غذایی یکی از بیماری‌های روده‌ای محسوب می شود، گفت: مصرف بستنی، مواد یخی، غذا‌های آماده و چرب که در معرض تابش نور خورشید قرار می‌گیرد و همچنین غذاهایی که سریع فاسد می‌شوند از جمله عوامل مسمومیت‌های غذایی است.

وی علت مسمویت‌های غذایی را وجود باکتری‌های اورئوس، باسیلوس اورئوس و سالمونلا تیفی در مواد خوراکی دانست و گفت: بسیار مشاهده شده که در مهمانی‌ها به علت وجود یکی از این باکتری‌ها در مواد خوراکی جمع کثیری از مهمانان به صورت عام دچار مسمومیت غذایی، اسهال، استفراغ و کرامپ‌های شکمی شده‌اند که این نشانه‌ها به مدت ۲۴ ساعت ادامه دارد.

به نقل از ایسنا، اسحاق حسینی تصریح کرد: این مسمویت‌های غذایی محدود شونده هستند و ضمن اینکه علل این مسمومیت‌ها باکتری‌ها هستند اما برای درمان آن نیازی به داروی آنتی باکتری نیست و تنها با استفاده از سرم‌های خوراکی، تزریقی و رفع کمبود آب و املاح از دست رفته بدن می‌توان مسمومیت‌های غذایی را درمان کرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه وبا از جمله باکتری‌های رایج در فصل تابستان است، گفت: این باکتری با خوردن غذای آلوده با دست آلوده وارد بدن می‌شود و با ایجاد اختلال در روده باریک باعث از دست رفتن میزان زیادی آب از بدن می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: بیماران مبتلا به وبا باید سریع بستری شوند تا سرم به آن‌ها تزریق شود. گاهی اوقات حتی تا ۲۰ لیتر به این بیماران سرم تزریق می‌شود که در غیر این صورت احتمال مرگ و میر وجود دارد.

اسحاق حسینی افزود: به دلیل گسترش سریع باکتری وبا، تمام افراد خانواده باید درمان شوند و گاهی اوقات توصیه می‌شود تا بیماران لباس‌ها و تشک خود را بسوزانند.

این فوق تخصص گوارش، باکتری شیگلوز را یکی دیگر از باکتری‌های رایج در تابستان دانست و گفت: این باکتری از طریق خوردن توت فرنگی، به دلیل رشد آن بر روی زمین و وجود این باکتری در خاک، وارد بدن می‌شود که با دردهای شکمی، اسهال و استفراغ به مدت هفت روز همراه است. برای درمان این باکتری باید از آنتی باکتری و همچنین آب، املاح و الکترولیت برای این بیماران استفاده شود، در غیر این صورت کودکان و بزرگسالان مبتلا در معرض خطر مرگ و میر هستند.

رییس بخش داخلی بیمارستان امیر اعلم با اشاره به اینکه آمیب یکی از انواع انگل‌ها است، گفت: این بیماری به خصوص در فصل تابستان در غذاهای آلوده و آب وجود دارد که به صورت اسهال خونی، دردهای شکمی و تب ظاهر می‌شود و ممکن است اسهال هفته‌ها تداوم داشته باشد بنابراین بیماران باید به سرعت به پزشک مراجعه کنند. برای درمان این بیماران باید علاوه بر تامین آب و الکترولیت از آنتی بیوتیک نیز استفاده شود و درمان ضد انگلی مناسب برای بیماران انجام شود زیرا در غیر این صورت ممکن است به آبسه آمیبی کبد منجر شود که درمان این بیماران طولانی مدت و حداقل ۳ هفته زمان می‌برد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بیماری گاستروآنتریت (بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای) نیز در فصل تابستان بیشتر است که به از دست دادن آب بدن منجر می‌شود و با تب خفیف، اسهال و استفراغ همراه است که در بیشتر مواقع ویروس و درمان ضد ویروسی خاصی ندارد و در این مورد تنها کنترل آب و الکترولیت بدن کمک کننده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها