افتتاح خط لوله انتقال نفت از باکو به جیحان

جام جم آنلاین: روسای جمهور و مقام های شرکتهای نفتی امروز خط لوله 1100 مایلی را که نفت خام دریای خزر را به مدیترانه خواهد برد افتتاح می کنند.
کد خبر: ۶۶۲۰۸

به گزارش آسوشیتدپرس کارشناسان می گویند لوله انتقال نفت 3.2 میلیارد دلاری مورد حمایت امریکا که نفت را از باکو به جیحان می برد می تواند به ثبات این منطقه دچار مشکل نیز کمک کند.
گفته می شود منطقه دریای خزر سومین منبع بزرگ نفت و گاز جهان است.
وفا قلوزاده مشاور امور خارجی سابق دولت آذربایجان گفت : این طرح جهانی اوضاع اقتصادی جمهوری آذربایجان را کاملا تغییر خواهد داد و از نظر سیاسی بر بقیه قفقاز و آسیای مرکزی تاثیر خواهد گذاشت.
این خط لوله نفت را از آذربایجان از طریق گرجستان به بندر جیحان در ترکیه می برد.
تاکنون کشورهای حاشیه خزر تقریبا همه نفت صادراتی خود را از طریق روسیه به بازارهای جهانی می رساندند. قلوزاده گفت مسیر جدید هر تلاش روسیه را برای استفاده از نفوذ اقتصادی برای بازگرداندن جمهوری های سابق شوروی به زیر سایه خود خنثی می کند.
وی گفت این لوله نفت فراوانی را حمل می کند و روسیه نگران محرومیت از درآمد فراوان و همچنین تحمیل شرایط خود به این کشورها است.
آذربایجان ، ترکیه و گرجستان از این لوله سود خواهند برد.
روسای جمهوری آذربایجان ، قزاقستان ، گرجستان و ترکیه همراه با ساموئل بودمن وزیر انرژی امریکا و مقام های نفتی گرد آمده اند تا شاهد باز کردن این لوله نفتی به وسیله الهام علی یف رئیس جمهور آذربایجان باشند.
این مراسم در ترمینال نفتی سنگاچال ، حدود 40 کیلومتری جنوب باکو انجام می شود.
علی یف و نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان در نظر داشتند روز سه شنبه قراردادی را برای حمل نفت قزاقستان از این لوله امضا کنند.
بودمن سه شنبه در مسکو گفت ما به این کار به عنوان گامی مهم به پیش در امنیت انرژی این منطقه نگاه می کنیم.
بیش از یک ماه و نیم طول می کشد تا لوله های قسمت آذربایجان از نفت پر شود.
قسمت گرجستان پس از آن تکمیل می شود و مسوولان ترکیه گفتند قسمت ترکیه تا 15 اوت پر می شود.
برای پر شدن تمام لوله حدود 420 میلیون گالن نفت لازم است.بودمن گفت تحویل نفت از پاییز شروع خواهد شد.
چهار سال پیش کارشناسان ادعا کردند این خط لوله رقیب تولید خاورمیانه خواهد شد اما امروز می گویند خزر می تواند روزی حدود 168 تا 210 میلیون گالن تولید کند که تعادل تولید روزانه ایران است.
کارشناسان می گویند این لوله در دنیایی با تشنگی سیری ناپذیر از سوخت نمی تواند تاثیر چندانی بر بازار و قیمت سوخت داشته باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها