علی مطهری: آنچه انقلاب ما را امروز تهدید می‌کند خودباختگی در مقابل فرهنگ غربی است

بررسی دغدغه‌های فرهنگی رهبر انقلاب

همایش فعالان فرهنگی کشور در پاسخ به دغدغه‌های فرهنگی رهبر معظم انقلاب در حالی برگزار شد که در این همایش بر مواردی چون هشدار نسبت به خودباختگی فرهنگی، ضرورت استقلال فرهنگی، توجه به عمق فرمایشات رهبری، مراقبت از جریان‌های فکری جامعه و در عین حال باور به اختلاف عقاید و احترام بر آنها تاکید شد.
کد خبر: ۶۵۷۱۰۱

به گزارش جام‌جم، در این همایش که شامگاه سه‌شنبه به‌میزبانی مرکز فرهنگی سرچشمه برگزار شد، شخصیت‌هایی ازجمله سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسام‌الدین آشنا مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهور، علی مطهری نماینده مردم تهران، مهدی فضائلی مدیرعامل انتشارات سروش و عضو شورای فرهنگ عمومی، حسن بنیانیان رئیس سابق حوزه هنری و جمعی از نویسندگان و منتقدان به طرح موضوع و سخنرانی پرداختند.

سیدعباس صالحی نخستین سخنران همایش بود که دغدغه‌های فرهنگی رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ را در چهار مقوله قابل تقسیم دانست و گفت: در مقوله نخست حفظ، ارتقا و تعمیق ایمان و تدین مذهبی یکی از دغدغه‌های جدی ایشان است. به اعتقاد ایشان، مذهب و دین در جریان حرکت‌های تازه ایران و جهان در معرض تهاجم جدی قرار گرفته و طبعا حفظ و تبیین آن بخش مهمی از دغدغه‌های ایشان را نیز تشکیل می‌دهند.

صالحی افزود: انتشار و توسعه فرهنگ اسلام و انقلاب در فضای جهانی که پژواک آن عمومی است و این‌که چگونه این اتفاق خواهد افتاد نیز از دیگر دغدغه‌های مهم ایشان در فضای فرهنگی کشور محسوب می‌شود.

توجه به استقلال فرهنگی

علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی با اشاره به این‌که استقلال فرهنگی را می‌توان ‌مهم‌ترین نگرانی فرهنگی رهبری در سال‌های اخیر دانست، اظهار کرد: استقلال یکی از شعارهای محوری انقلاب بود که هم در بعد سیاسی، هم اقتصادی و هم فرهنگی نمود داشت، اما مهم‌ترین بعد آن استقلال فرهنگی بود که اگر وجود داشته باشد، استقلال سیاسی و اقتصادی را هم به‌دنبال خود دارد؛ در غیر این صورت استعمار سیاسی و اقتصادی را به‌دنبال خواهد داشت. او تصریح کرد: آنچه انقلاب ما را امروزه تهدید می‌کند، خودباختگی در مقابل فرهنگ غربی است و نیز گرایش تدریجی‌مان به سبک زندگی غربی که ناخودآگاه در اثر برنامه‌های ماهواره‌ای و گسترش ارتباطات به ما وارد می‌شود. در ادامه این نشست مهدی فضائلی هم نگاه رهبری به انقلاب را اساسا فرهنگی توصیف کرد که از این جهت حساسیت بالایی دارد.

محدود شدن فرهنگ در یک وزارتخانه

حسن بنیانیان، فعال فرهنگی و رئیس سابق حوزه هنری هم در این مراسم در سخنانی گفت: رهبر معظم انقلاب بارها در مورد کارکرد فرهنگی مجموعه‌های مختلف با ذکر مثال تذکر دادند، اما ما سال‌هاست که با نگاه حداقلی به فرهنگ آن را در وزارتی به نام ارشاد محدود کرده‌ایم و در همان محدوده وزارتخانه هم فقط مقوله تولید کالا و خدمات فرهنگی مورد توجه ما بوده است.

انزوای جناح فرهنگی انقلابی

وحید جلیلی، فعال و کارشناس مسائل فرهنگی، دیگر سخنران این مراسم بود که به موضوع انزوای جناح فرهنگی مومن و انقلابی در کشور اشاره کرد و گفت: برخی فکر می‌کنند وقتی رهبری صحبت از دغدغه می‌کنند، خواستار فیلتر کردن و خفقان هستند، اما من می‌فهمم که خواست ایشان دقیقا برعکس ماجراست و اتفاقا حرف ایشان این است که نگذاریم سانسور و خفقان حاکم شود.

او ادامه داد: هنوز به یاد داریم زمانی که قیصر امین‌پور فوت کرد، کانون نویسندگان ایران که از علمداران آزادیخواهی است، بیانیه داد و او را شاعر بیلبوردهای شهرداری نامید. ما در این کشور شاعری داریم که در مورد نلسون ماندلا شعر دارد، اما به امام راحل بد می‌گوید. بخشی از جریان فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس هست که اتفاقا سانسور شده است. 200 هزار شهید و 17 هزار شهید ترور در کشور ما فیلتر شده‌اند.

دکتر خجسته هم در این نشست گفت: دشمن برای مقابله با انقلاب اسلامی از راه‌های مختلف نظامی، فرهنگی و سیاسی وارد می‌شود؛ اما متاسفانه برای حفظ و تثبیت انقلاب کار خاصی در طول این چند سال انجام نشده است. رهبر معظم نیز بارها از راه‌های مقابله با دشمنان به ارتش سایبری، عبرت از عاشورا، جنگ نرم‌افزاری و مردم‌سالاری دینی یاد کرده‌اند. اگر به اندیشه‌ها اهمیت ندهیم، آنها را فراموش می‌کنیم.

سپس رحماندوست با بیان این‌که برای داشتن یک پیکره واحد و ارگانیک، عملکرد واحدهای فرهنگی باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: باید از سایش یکدیگر جلوگیری کنیم. داشتن تصوری واحد از پیکره فرهنگی کشور و لزوم تقوای تک‌تک اعضای این پیکره، از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام دهیم.

سخنران پایانی این مراسم هم رضا امیرخانی، نویسنده بود که تشکیل چنین جلسه‌ای با چنین ترکیبی از سلایق و اعتقادات متفاوت را نشانه آن دانست که علاقه‌مندان انقلاب اسلامی از طیف‌های رنگارنگی هستند. امیرخانی همچنین در پایان سخنانش دعا کرد در سال جدید خداوند به ما باور به اختلاف عقاید و پس از آن احترام به عقاید مخالفان را عطا فرماید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها