تنزل درجه فرمانده زندان ابوغریب

جام جم آنلاین: فرمانده آمریکایی پیشین زندان ابوغریب در عراق به دستور جورج بوش ، تنزل درج پیدا کرد.
کد خبر: ۶۴۵۸۹

به گزارش بی بی سی ، به گفته یک سخنگوی ارتش ایالات متحده ، درجه نظامی جنیس کارپینسکی ، افسری که زندان ابوغریب تحت نظارت او اداره می شد ، از سرتیپی به سرهنگی تنزل پیدا کرده است.

 جنیس کارپینسکی
هرچند نحوه انجام وظیفه ژنرال کارپینسکی با کمبودهای جدی مواحه بوده اما هیچ فعل یا ترک فعلی از جانب او مستقیما در آزار زندانیان ابوغریب موثر نبوده است.

وی در اتهام قصور در انجام وظیفه مجرم شناخته شده و همچنین متهم است که یک مورد بازداشت قبلی خود به جرم برداشتن جنس از یک فروشگاه بدون پرداخت بهای آن را پنهان کرده بود.
ژنرال کارپینسکی بالاترین مقام نظامی آمریکاست که در پرونده آزار زندانیان عراقی در ابوغریب مجازات می شود.
وی فرمانده یک واحد دژبان ارتش آمریکا بود که در زمان بدرفتاری با زندانیان مسئولیت اداره زندان ابوغریب بغداد را بر عهده داشت.
او در گذشته بارها گفته بود که اختیار کامل زندان را در دست نداشته و به خاطر تصمیمات و دستوراتی که دیگران صادر می کردند مورد سرزنش و اتهام قرار گرفته است.
مقامات نظامی آمریکا گفته اند که تحقیقات بازرس کل ارتش آمریکا انجام داده اتهامات مربوط به نقص در فرماندهی ژنرال کارپینسکی را تایید کرده اما وی را در مورد اقدامات خاصی که مستقیما باعث آزار زندانیان شود مبرا دانسته است.
بنا بر اطلاعیه ارتش آمریکا ، هرچند نحوه انجام وظیفه ژنرال کارپینسکی با کمبودهای جدی مواحه بوده اما هیچ فعل یا ترک فعلی از جانب او مستقیما در آزار زندانیان ابوغریب موثر نبوده است.
حکم تنزل درجه سرتیپ کارپینسکی باید به تایید رییس جمهوری آمریکا ، به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح آن کشور می رسید.
به گفته مقامات ارتش ، اتهام مربوط به پرونده دزدی خانم کارپینسکی به بازداشت او به اتهام برداشتن یک لوله ماتیک از فروشگاهی در پایگاه هوایی بدون پرداخت بهای آن و خودداری از گزارش این حادثه به مقامات مربوطه ارتباط دارد.
سایر فرماندهان نظامی آمریکا در عراق ، از جمله ژنرال ریکاردو سانچز و سه دستیار ارشد وی ، از اتهامات مربوط به آزار زندانیان ابوغریب تبرئه شده اند.
تاکنون هفت نظامی آمریکایی با درجات پایین تر نیز در ارتباط با این پرونده محکوم شده اند و دو نفر دیگر در انتظار محاکمه اند.
بیانیه ارتش به اجرای تنبیهات انضباطی در مورد پنج افسر ارتش هم اشاره می کند اما از آنان نام نمی برد.
در این بیانیه آمده است که یک سرهنگ و دو سرهنگ دوم ارتش با مجازات های اداری که نوع آنها توضیح داده نشده ، روبرو شدند و دو سرهنگ دوم دیگر نیز اخطارنامه های انضباطی دریافت کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها