عراقچی: چند مورد اختلافی باقی مانده است

سومین دور مذاکرات کارشناسی برای اجرای توافق هسته‌ای ایران و 1+5 که نهم دی در ژنو آغاز شده بود، در حالی صبح سه‌شنبه و پس از 20 ساعت گفت‌وگوی فشرده پایان یافت که قرار است طی هفته جاری مقامات سیاسی زمینه‌های لازم برای اجرایی شدن این توافق را ایجاد کنند.
کد خبر: ۶۳۱۷۱۶

در همین حال عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان و عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با بیان این ‌که برخی مسائل باید در سطح سیاسی حل شود، گفته است: به احتمال زیاد این هفته من و خانم هلگا اشمیت، معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جلسه‌ای خواهیم داشت.

عراقچی گفت: چند مورد اختلافی در مورد توافق‌نامه ژنو باقی‌مانده که پس از حل آن، زمان اجرای توافق‌نامه مشخص می‌شود. وی با تاکید بر این که هنوز تاریخی برای اجرای توافق‌نامه ژنو قطعی نشده، خاطرنشان کرد: پیشنهادهایی برای زمان اجرای توافق‌نامه ژنو از سوی طرف غربی ارائه شده، اما در گام نخست لازم است که ما به درک مشترکی از توافق‌نامه برسیم.

در همین رابطه رئیس هیات کارشناسی مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران گفته است: بیستم ژانویه(سی‌ام دی) تاریخ پیشنهادی کارشناسان ایران و 1+5 برای اجرای توافق‌نامه ژنو یا همان برنامه اقدام مشترک است.

حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه افزود: درباره این تاریخ موافقت اصولی وجود دارد؛ ولی با توجه به نشست آینده آقای عراقچی و خانم اشمیت و نیز این ‌که فراهم کردن مقدمات اجرای برنامه اقدام مشترک نیازمند زمان کافی است، احتمال دارد زمان اجرای این برنامه به چند روز پس از بیستم ژانویه موکول شود.

اما همزمان با پیشرفت روند مذاکرات هسته‌ای، محمداسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تشکیل تیم ناظر بر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای با حضور مسئولان ارشد کشور خبر داده و ابراهیم آقامحمدی که او نیز عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است، درباره علل تشکیل این تیم ناظر به فارس گفته: این تیم بعد از توافق‌های ژنو برای بررسی عملکرد و نظارت بر تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای شکل گرفت.وی یادآور شده است: این تیم که چهار یا پنج نفر عضو دارد، به خواسته مسئولان ارشد نظام تشکیل شده و ارتباطی با مجلس و کمیسیون امنیت ملی ندارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها