سفر «ستایش» رنج دیده به ماجراهای 22 سال بعد

پخش مجموعه خوش‌ساخت «ستایش» از آذر 1389 آغاز شد و تا آبان سال بعد ادامه پیدا کرد. این سریال آنقدر پرطرفدار بود که همان سال سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد تعداد زیادی از ایرانی‌ها اسم ستایش را برای فرزندان دخترشان انتخاب کرده‌اند.
کد خبر: ۶۳۱۵۶۶

ستایش در این سریال نماد بردباری و استقامت بود و به خاطر داشتن این صفت پسندیده، شخصیتش مورد اقبال پدر و مادرهای ایرانی قرار گرفت.

فیلمنامه سریال، داستان پرفراز و نشیبی داشت و می‌توانست با خلق گره‌های متعدد بینندگان را پای تلویزیون بنشاند. نویسنده فیلمنامه (سعید مطلبی) فردی است که پیش‌تر با فیلم «می‌خواهم زنده بمانم» امتحانش را پس داده است.

او می‌تواند قهرمان‌ها و ضد قهرمان‌های پرکششی را روی صفحه کاغذ خلق کند و آنها را بخوبی در مقابل هم قرار دهد. این فیلمنامه‌نویس به خلق شخصیت‌های خاکستری خیلی اعتقادی ندارد و بعضا برای جذاب‌تر شدن فیلمنامه‌اش دست به دامان شخصیت‌های عصبی و دیکتاتوری چون حشمت فردوس (با بازی داریوش ارجمند) هم می‌شود.

موفقیت سری اول ستایش این‌قدر زیاد بود که مدیران شبکه سه وسوسه شدند با تکیه بر موج ایجاد شده سری دوم را هم سفارش دهند. سعید سلطانی یکی از پرکارترین کارگردان‌های تلویزیون است و برای اجرای این ماموریت گزینه خوبی محسوب می‌شود. تجربه ثابت کرده کارگردان‌هایی که وسواس زیادی دارند، نمی‌توانند خودشان را برای ساخت سری دوم سریالشان آماده کنند. این کارگردان‌ها صبر می‌کنند تا همه چیز جفت و جور شود و بعد دست به کار شوند. در حالی که معمولا با گذشت زمان هم مدیران سرد می‌شوند، هم کارگردان‌ها انگیزه‌شان را از دست می‌دهند و هم مردم شخصیت‌ها و ماجراهای یک سریال را فراموش می‌کنند.

این‌طور که پیداست عوامل سریال تصمیم گرفته‌اند در سری دوم اشکالات و ضعف‌های بخش اول را برطرف کنند. یکی از انتقادهای وارد شده به سریال، تلخی بیش از حد آن بود؛ تا جایی که مخاطب باید دستمال کاغذی به دست سریال را نگاه می‌کرد. عوامل سریال همگی متفق‌القول هستند که «ستایش 2» تلخی سری اول را ندارد و در آن از گریه و زاری شخصیت‌ها خبری نیست. دیگر شاهد آوار حجم مصیبت‌ها بر سر ستایش مظلوم نخواهیم بود و به جایش بخش‌های شیرینی از زندگی او را خواهیم دید.

ماجرای ستایش 2 در زمان حال می‌گذرد و به همین خاطر وقت گروه مثل سری قبل صرف بازسازی لوکیشن‌های قدیمی نمی‌شود. در خلاصه داستان ستایش 2 آمده است: ۲۲ سال از فرار ستایش و فرزندانش می‌گذرد؛ اینک هر سه با هویتی دروغین و با نام فامیل رودباری زندگی می‌کنند و ستایش آسوده خاطر از این‌که با تغییر هویت خود و فرزندانش برای همیشه از چنگ حشمت فردوس گریخته است.

او حالا صاحب رستورانی در رودسر است و اعتبار و شهرتی نیکو دارد و هرگز تصور نمی‌کند سرنوشت یکبار دیگر او و حشمت فردوس را رودرروی هم قرار دهد.

سعید سلطانی برای انتخاب بازیگر نقش اصلی سریال به بازیگران زیادی فکر کرد. مدتی نام مریلا زارعی و ماه‌چهره خلیلی به‌عنوان جایگزین‌های نرگس محمدی مطرح شد، ولی دوباره قرعه فال به نام بازیگر ابتدایی این نقش افتاد. نرگس محمدی در ستایش 2 باید نقش زنی میانسال را بازی کند که چهل ساله است. با در نظر گرفتن سن واقعی این بازیگر (28 سال) متوجه می‌شویم که او برای باورپذیر کردن نقش چه کار سختی پیش‌رو دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها