آمریکا ‌می‌گوید به کمک‌های خود به گروه‌های مسلح در سوریه ادامه می‌دهد

ناتوانی شورای امنیت در تعیین عامل حملات شیمیایی سوریه

در پی انتشار گزارش بازرسان سازمان ملل مبنی بر استفاده از تسلیحات شیمیایی در پنج نقطه از سوریه، بحث میان روسیه و کشورهای غربی درباره عاملان حملات شیمیایی سوریه در نشست شورای امنیت بالا گرفت، اما تاکنون این شورا نتوانسته است عامل یا عاملان این حملات را تعیین کند.
کد خبر: ۶۲۷۱۲۴

به گزارش ایسنا و به نقل از شبکه خبری اسکای‌نیوز، ژرار آرو، سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت: در نشست پشت درهای بسته شورای امنیت، مناقشات و بحث‌های تندی درباره تحقیقات سازمان ملل درباره حملات شیمیایی سوریه میان حاضران در گرفت.

در این نشست‌ها روسیه همچنان بر این نکته تاکید داشت که گروه‌های تروریستی مخالف عامل حملات شیمیایی ماه مرداد در نزدیکی دمشق (غوطه) و دیگر شهرهای سوریه هستند؛ اما آمریکا، انگلیس و فرانسه مدعی شدند که نیروهای بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه این حملات را انجام داده‌اند.

چند روز پیش هیات سازمان ملل به ریاست آکه سلستروم، کارشناس سوئدی در گزارشی اعلام کرد از تسلیحات شیمیایی در پنج حمله صورت گرفته در سوریه استفاده شده است، اما این گروه از پیش اعلام کرده بود خود را مسئول تعیین عاملان این حملات نمی‌داند.

در همین رابطه ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل مخالفان سوری را عامل حمله شیمیایی بیست‌ویکم آگوست 2013 میلادی (سی‌ویکم مرداد) در غوطه دمشق با هدف تحریک حمله نظامی آمریکا متهم کرد.

مارک لیال گرنت، سفیر انگلیس در سازمان ملل درواکنش به سخنان چورکین گفت: روسیه سعی می‌کند با مشوش کردن اوضاع، جنایت‌های حکومت سوریه دیده نشود؛ اما این کار فایده‌ای ندارد.

نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را به عهده دارد، گفت: اعضای شورای امنیت خواهان محاکمه عاملان جنایت‌های جنگی در سوریه هستند.

به نظر می‌رسد کشورهای غربی می‌کوشند با متهم کردن دولت سوریه تاوان سنگین استفاده از سلاح‌های شیمیایی در این کشور را متوجه دولت کنند. برای متهم کردن سوریه باید قطعنامه جدیدی صادر شود که تاکنون روسیه و چین در برابر تصویب هر قطعنامه‌ای علیه سوریه ایستادگی کرده‌اند.

درخواست برقراری آتش‌بس

در یک تحول دیگر بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل خواستار آن شد که تا شروع مذاکرات ژنو 2 در سوریه آتش‌بس برقرار شود. وی در مصاحبه با خبرنگاران در نیویورک عنوان کرد: پیش از آن‌که مذاکرات سیاسی درباره سوریه را در ژنو آغاز کنیم، باید درگیری‌ها متوقف شود. این در حالی است که روسیه و سازمان ملل متحد مشغول آماده کردن زمینه برای برگزاری کنفرانس ژنو 2 در دوم بهمن ماه آینده هستند.

قرار است بیش از 33 کشور در این کنفرانس شرکت کرده و نمایندگان دولت سوریه و گروه‌های مخالف برای تشکیل دولت انتقالی به بحث و گفت‌وگو بپردازند. روز گذشته جمعی از گروه‌های مخالف سوری در اسپانیا گردهم آمدند تا درباره دستور کار این کنفرانس گفت‌وگو کنند. دولت اسپانیا اعلام کرد که مخالفان سوری چند نشست در این کشور برگزار می‌کنند. وزیر خارجه اسپانیا افزود که این نشست‌ها در چارچوب فراهم کردن مقدمات نشست بین‌المللی ژنو۲ و برای تحقق تفاهم مشترک برگزار می‌شود؛ تفاهمی که به خروج از اوضاع کنونی حاکم بر مخالفان کمک کند.

آمریکا و گروه‌های تروریستی

پس از آن‌که برخی مقامات آمریکایی اعلام کردند واشنگتن کمک‌های غیرنظامی خود به گروه‌های مسلح در سوریه را قطع می‌کند، بلافاصله روز بعد برخی دیگر از مقامات آمریکایی این خبر را تکذیب و اعلام کردند آمریکا به کمک‌های خود ادامه خواهد داد. اکنون در خبر دیگری گفته می‌شود آمریکا با نمایندگانی از گروه جبهه اسلامی دیدار کرده است، اما برخی دیگر از مقامات آمریکایی این خبر را انکار می‌کنند.

به گزارش فارس و به نقل از شبکه اسکای نیوز، جان کری، وزیر خارجه آمریکا با نفی خبر دیدار با جبهه اسلامی گفت: دیداری با مسئولان جبهه اسلامی سوریه نداشتیم. این در حالی است که پیشتر منابع غربی گفته بودند رابرت فورد، سفیر آمریکا در دمشق با نمایندگان جبهه اسلامی دیدار داشته است.

جبهه اسلامی متشکل از هفت گروه سلفی تندرو (گردان‌های احرار الشام، گردان‌های الایمان المقاتله، گردان الحمزه‌بن عبدالمطلب، گردان صقور اسلام، گردان‌های المهام الخاصه، لواءالحق، جنبش الفجر الاسلامیه، گردان مصعب‌بن عمیر، گروه الطلیعه الاسلامیه، گردان‌های انصار الشام و جیش التوحید) است که با هدایت عربستان سعودی متحد شده‌اند. این گروه بتازگی در اقدامی غیرمنتظره توانست یکی از مقرهای اصلی ارتش آزاد را در منطقه باب‌الهوی به اشغال خود درآورد. کشورهای غربی می‌کوشند این گروه را به عنوان یک گروه میانه‌رو معرفی کرده و به این وسیله تروریست‌های موجود در سوریه را زیر پرچم آن متحد سازند.

در یک خبر دیگر مرتبط با سوریه، دیوید میلیبند، وزیر خارجه پیشین انگلستان و رئیس کنونی کمیته بین‌المللی نجات گفته است جهان باید از تبدیل شدن سوریه به یک افغانستان دیگر جلوگیری کند. این در حالی است که سازمان ملل برای کمک فوری به آوارگان سوریه بویژه در شرایط سخت زمستان کنونی 6.5 میلیارد دلار درخواست کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها