نداشتن فضای تمرین و کمبود وقت از جمله دلایل انصراف گروه‌ها از مهم‌ترین رویداد تئاتری کشور است

موج انصراف در تئاتر فجر

برخی گروه‌های شرکت‌کننده در سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دلایلی چون نداشتن فضای تمرین، کمبود وقت و داشتن طلب از مرکز هنرهای نمایشی از شرکت در بزرگ‌ترین رویداد تئاتری کشور انصراف دادند.
کد خبر: ۶۲۷۱۱۴

به گزارش جام‌جم، کمتر از یک ماه تا برگزاری سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر باقی مانده است و گروه‌های شرکت‌کننده به جای این‌که با شور و شوق بیشتر به تمرین‌های خود ادامه دهند، یکی پس از دیگری در حال انصراف از حضور در این جشنواره هستند.

سی‌ودومین دوره از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر امسال از بیست‌وششم دی تا سیزدهم بهمن در تهران و چند استان دیگر برگزار خواهد شد. این جشنواره امسال هم مانند گذشته میزبان اجراهای داخلی و خارجی گروه‌های تئاتری خواهد بود که در این جشنواره شرکت کرده‌اند.جشنواره امسال اما با انصراف برخی گروه‌های شرکت‌کننده از جشنواره روبه‌روست و تاکنون برخی گروه‌ها به دلایل مختلف از ادامه حضور در این جشنواره انصراف داده‌اند.

انصراف «آرامش در حضور دیگران»

عباس غفاری، کارگردان و بازیگر تئاتر هم از انصراف نمایش «آرامش در حضور دیگران» برای شرکت در بخش چشم‌انداز جشنواره تئاتر فجر خبر داد و گفت: گروه ما به دلیل مشغله بازیگران و نداشتن زمان کافی و نبود مکان تمرین ترجیح داد تا این نمایش را در فرصت دیگری به‌صحنه ببرد.

او در این باره به فارس گفت: متن «آرامش در حضور دیگران» نوشته محمد چرمشیر را برای حضور در بخش چشم‌انداز سی و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ارائه داده بودم، اما به دلیل مشغله بازیگران و کمبود زمان ترجیح دادم تا از حضور در جشنواره انصراف دهم.

این کارگردان افزود: با وجود این‌که تصور می‌شود زمان تمرین برای حضور در جشنواره تئاتر فجر کافی است ولی حقیقتا این‌طور نیست، زیرا سالن تمرین بسیار محدود است و اغلب گروه‌ها در پلاتوهای خصوصی فعالیت می‌کنند. گرچه پلاتوهایی را اداره تئاتر در اختیار گروه‌ها قرار می‌دهد، اما واقعا مخصوص تئاتر نیست. به نظرم پلاتوهای اداره تئاتر مناسب روخوانی و دورخوانی نمایشنامه است و شاید تنها یک پلاتو مناسب تمرین داشته باشد.

او بر آماده‌سازی زمینه‌های لازم برای حضور گروه‌های نمایش در جشنواره تئاتر فجر تاکید کرد و گفت: به طور طبیعی گروه‌ها یا باید پلاتوهای شخصی داشته باشند، یا این‌که در پلاتوهای خصوصی تمرین کنند که هزینه‌بر است. غفاری ادامه داد: می‌توانستیم با گرفتن پلاتوی خصوصی کار کنیم، اما من این شکل را صحیح نمی‌دانم. زمانی که جشنواره‌ای برگزار می‌شود نیاز است تا ساز و کار آن نیز فراهم شود. مدت‌هاست که اهالی تئاتر تأکید می‌کنند تئاتر فارغ از نیاز به سالن، به فضای تمرین نیز احتیاج دارد. این‌طور نمی‌شود که جشنواره‌ای برگزار شود و هزینه‌ آن را گروه‌ها بدهند.

کودکانه‌های من خداحافظ

نمایش «کودکانه‌های من خداحافظ» به کارگردانی امیرحسین شفیعی از حضور در سی و دومین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» انصراف داد.

امیرحسین شفیعی، کارگردان نمایش «کودکانه‌های من خداحافظ» به ایکنا گفت: دیگر در این شرایط انگیزه‌ای برای کار و حضور در جشنواره باقی نمی‌ماند، متأسفانه به دلیل سوء‌مدیریت‌هایی که اخیراً شاهدش هستیم اعتماد فعالان تئاتر از مدیران سلب شده است و باید پرسید با وجود تسویه نشدن مطالبات برخی از گروه‌های تئاتری از سال 90 آیا باز می‌توان در این فضا کار کرد؟

انصراف به دلیل اجراهای عمومی

شهاب‌الدین حسین‌پور که این روزها نمایش «بیوه‌های غمگین سالار جنگ» را در تئاتر شهر روی صحنه دارد، تصمیم داشت «تپانچه‌های خانم اخترالسلطنه» را در بخش چشم‌انداز سی و دومین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه ببرد، که او هم به جمع انصرافی‌ها پیوسته است.

همچنین سمانه زندی‌نژاد کارگردان موفقی که این روزها «عروسک‌های سکوت» را در تالار سایه تئاتر شهر روی صحنه دارد هم به دلیل کمبود وقت از اجرای نمایش «درخت سرخ انجیر سرخ» در جشنواره تئاتر فجر انصراف داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها