نگاه هفته

ارتقای سرعت رسانه‌ای با نگاه نو

امروزه، تلویزیون علاوه بر مخاطبان سنتی خود، با مخاطب تازه‌ای روبه‌روست که با حجم زیادی از رسانه طرف است. رسانه‌هایی که ذهن و فکر و گاه عقیده او را هدف قرار داده‌اند. رسانه‌هایی که دیگر از جنس رسانه‌های دیروز نیستند. چه بسا این روزها، ساعت مچی و گوشی تلفن همـــــراه یک نوجوان هـــم در یک چشم بر هم زدن، قابلیت تبدیل شدن به رسانه‌ای اثرگذار را داشته باشد.
کد خبر: ۶۲۰۷۵۱

رسانه ملی اما در این میدان کارزار با تلاش‌های چشمگیری که گاه از سوی دوستان هم مورد بی‌مهری واقع شده، قصد دارد با برنامه‌سازی و تنوع و تکثر شبکه‌ای، حواس مخاطب – بویژه مخاطب نسل نو که با باورهای مخاطب نسل سنتی فاصله دارد- را از ماشین تولید فرهنگ وارداتی دور سازد و به رسانه‌ای معطوف کند که جنس و بوی ایرانی دارد و از عقیده مردمی می‌گوید که برای استقلال‌شان جنگیده‌اند، خون داده‌اند و نمی‌خواهند با تزریق فکر و شستشوی ذهن، همه داشته‌هایشان را، و همه تاریخ و ریشه‌هایشان را به کم‌ترین بها بفروشند.

مدیران رسانه ملی، برای رسیدن به این هدف، و نزدیک کردن مخاطب نسل چهارمی خود، بهترین راه را در استفاده از خلاقیت و نوآوری در ارائه برنامه‌ها و کارهای نمایشی دنبال می‌کنند.

اعتباری که تلویزیون در همه این سال‌ها به کارگردان‌های خلاق مجموعه‌های نمایشی و برنامه‌های مختلف تلویزیونی بخشیده و حمایتی که توسط صداوسیما از تولید فیلم‌های تلویزیونی توسط کارگردان‌های تحصیلکرده نسل تازه صورت گرفته، همه و همه نشان از این دارد که مخاطب تلویزیون در آستانه هزاره جدید، قرار است با آن چیزی روبه‌رو شود که باید، و قرار است آن چیزی را ببیند که رسانه‌های مهاجم، نمی‌پسندند؛ یعنی تولید محتوای بومی توسط هنرمند ایرانی.

با حمایت از برنامه‌سازان و هنرمندان نوجو و جوانانی که برای کسب تجربه‌های متفاوت، نیازمند اعتماد هستند، می‌توان خیلی سریع‌تر از حد ممکن در جاده بی‌انتهای رسانه‌ای امروز، میدان رقابت را از همه رقبای دور و نزدیک، برد و با اهمیت دادن بـــه تعـاملات رسانه‌ای برون مرزی، به جایگاهی رسید که بتوان بازی در این میدان را به خاک بیگانه هم کشاند و جنگ رسانه‌ای را در بیرون از مرزهای داخلی دنبال کرد. اکسیر حیات رسانه ملی، در بهره‌گیری از خلاقیت و توان نسل تازه نهفته است چرا که مخاطب​جدید که سواد رسانه​ای بالا و قدرت چالش رسانه​ای بیشتری دارد باید محتوای مورد نیاز خود را در قالبی که می پسندد از رسانه ملی دریافت کند. در غیر این صورت امکان دارد به سمت رسانه های رقیب حرکت کند.

اگر در گذشته تلویزیون در هموارترین جاده‌ها و با بالاترین سرعت مجاز می‌توانست جاده‌های رسانه‌ای را طی کند و سرنشینانش را به سرمنزل مقصود برساند، امروز، به مرحله‌ای رسیده‌ایم که همه چیز تغییر کرده است. آن جاده هموار و خلوت، به جاده‌ای پررفت‌وآمد و پردست‌انداز بدل شده که در آن، برای به سلامت رسیدن سرنشینان رسانه در قرن تازه، باید هم از ابزار نو استفاده کرد و هم به تغییر ذائقه‌ها توجه داشت.

علی افشار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها