در نشست مشترک با مدیران رسانه ملی مطرح شد

تاکید وزیر نیرو بر صرفه‌جویی در مصرف آب و برق

وزیر نیرو و معاونان این وزارتخانه دیروز در نشستی مشترک با رئیس سازمان صدا و سیما و معاونان رسانه ملی، کمک و همکاری صدا و سیما را برای فرهنگ‌سازی در شیوه‌های مصرف آب و فائق آمدن بر مشکلات ناشی از کم‌آبی بسیار موثر خواند.
کد خبر: ۶۱۳۰۹۲

به گزارش واحد مرکزی خبر، حمید چیت‌چیان با اشاره به خشکسالی‌های اخیر گفت: گرچه در برخی سال‌ها بارش‌ها نرمال بود، اما امسال با میانگین درازمدت فاصله داریم.

وزیر نیرو با بیان این‌که آب رودخانه‌ها در سال آبی گذشته 45 درصد کاهش داشته است گفت: میزان آب‌های ذخیره شده در پشت سدها نیز راضی‌کننده نیست.چیت‌چیان افزود: آب‌های استاتیکی (تجدیدناپذیر) کشور که قابل جایگزین شدن نیست حدود500 میلیارد مترمکعب است که در سال‌های اخیر با حفر چاه‌های بی‌پروانه و برداشت اضافی چاه‌های پروانه‌دار و اضافه برداشت سالانه هفت تا 11 میلیارد مترمکعب، حدود یکصد میلیارد مترمکعب آب ذخایر استاتیکی مصرف شده است.

چیت‌چیان با تاکید بر این‌که شرایط جدید نیازمند تصمیمات جدید است، گفت: از کل آبی که مصرف می‌شود 92 درصد در بخش کشاورزی، 6 درصد آب آشامیدنی و 2 درصد هم در صنعت است.

به گفته وزیر نیرو، بازدهی آبیاری در بخش کشاورزی 30 درصد است و می‌توان با اصلاح تغییر الگوی کشت، مصرف آب را کاهش داد.

چیت‌چیان گفت: با تغییر روش‌های آبیاری غرقابی به تحت فشار، قطره‌ای و کشت‌های گلخانه‌ای می‌توان 20 تا 30 درصد از آب بخش کشاورزی را ذخیره کرد.

وزیر نیرو، اقتصاد آب و برق را بسیار معیوب دانست و گفت: به طور متوسط یک‌سوم هزینه‌ها از مردم گرفته می‌شود و چاره این است که مردم را آگاه کنیم تا همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند.در این نشست ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما هم از آمادگی این سازمان برای همکاری و تهیه برنامه‌های مشترک برای کاهش و تغییر الگوی مصرف آب خبر داد و گفت: بزودی کمیته‌ای تشکیل می‌شود تا با شورای آب وزارت نیرو هماهنگی‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها