اما متاسفانه چون این غذای مخلوط سه تا چهار بار در هفته مورد استفاده نسل جوان قرار میگیرد قصد داریم بهترین و بدترین نوع آن را مورد بررسی قرار دهیم و به شما توصیه میکنیم مصرف بهترین نوع پیتزا را به یک یا دو بار در ماه کاهش دهید.
پیتزای مخصوص یا پپرونی؟
پیتزای مخلوط و مخصوص تقریبا هر دو پایه یکسانی دارد با این تفاوت که در پیتزای مخصوص و ویژه علاوه بر سوسیس، کالباس، فلفل سبز و قارچ از گوشت چرخ کرده یا سویا و گاهی زیتون و برخی ترکیبات دیگر هم استفاده میشود.
این پیتزا به دلیل حجم بالای پنیر و فرآوردههای گوشتی مورد تائید متخصصان تغذیه نیست، اما از پیتزای پپرونی که پایه اصلی آن سوسیس و پیتزای چیپس و پنیر ـ بدترین نوع پیتزاست ـ بهتر است.
این پیتزا 1200 تا 2000 کالری و هر تکه آن 300 کالری انرژی دارد.
پیتزای گوشت و قارچ یا سبزیجات؟
پیتزای گوشت و قارچ از پیتزای مخلوط و مخصوص بهتر است، اما به پای پیتزای سبزیجات نمیرسد. ترکیبات این پیتزا اگر به گوشت مرغ، قارچ، فلفل سبز و برخی سبزیجات خشک خلاصه شود در شمار پیتزاهای سالم قرار میگیرد، زیرا میتواند نیاز پروتئینی بدن را تامین کند.
بهتر است این پیتزا به صورت خانگی تهیه و گوشت آن از پیش کبابی یا آبپز شود. اما بهترین انتخاب، پیتزای سبزیجات است که متاسفانه چون بخوبی طبخ نمیشود و ستارههای مشهوری همچون سوسیس و کالباس در آن جلوهنمایی نمیکند و اغلب خمیر آن رطوبت سبزیجاتی مانند قارچ، ذرت، هویج، نخود و گوجهفرنگی را به خود میگیرد و شکل و شمایل وسوسهکنندهای ندارد، باب میل نسل جوان نیست.
در مورد پیتزاهای دریایی نیز باید گفت این پیتزا را با ماهی و میگو طبخ میکنند و مورد قبول متخصصان است.
چربی پنیر پیتزا به اندازه دنبه مضر است
اما نکته مهم آنکه در تمام پیتزاها پنیر به کار میرود. این پنیر از نظر میزان پروتئین و کلسیم با پنیر معمولی یکسان، اما سه تا پنج برابر پرچربتر و به اندازه پیه و دنبه مضر است و مصرف درازمدت آن در غذاهای مختلف میتواند موجب بروز پرفشاری خون شده و افزایش چربی خون موجب تنگ شدن رگهای اصلی و غذادهنده قلب شود. به همین دلیل میگوییم مصرف بهترین نوع پیتزا را به یک یا دو بار در ماه محدود کنید.
همراه پیتزا، سبزیجات و پس از آن میوه بخورید
ویتامین C تنها ریزمغذی کارایی است که میتواند اثر مخرب ترکیب سرطانزای نیتروزآمین را که حاصل ترکیب نیترات سوسیس و کالباس با اسیدآمینه بدن است، در دستگاه گوارش تقلیل دهد.
به همین دلیل سبزیجاتی همچون فلفل دلمهای، سالاد کاهو یا کلم با چاشنی آبلیمو یا آبغوره، گوجهفرنگی تازه، زیتون سبز یا سیاه، ذرت و نخودفرنگی یا انواع میوهها بخصوص مرکبات، پس از صرف پیتزا یا فرآوردههای گوشتی توصیه میشود، اگر هم میوه و سبزی در دسترس نبود، میتوانید از آبلیموی تازه یا چای که مدر و دفعکننده سموم بدن است، استفاده کنید.
فاخره بهبهانی - جامجم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم