کارشناسان، والیبال ایران را فراتر از آسیا ارزیابی می‌کنند و بر این باورند با سرمایه‌گذاری لازم، این تیم می‌تواند در جمع 6 تیم برتر دنیا باشد

عنوان​ جهانی در دسترس والیبال ایران

تثبیت قدرت والیبال ایران با تکرار قهرمانی در جام ملت‌های آسیا، کارشناسان را به این نتیجه رسانده است که کسب افتخار جهانی در دسترس تیم ملی است و شاید به همین دلیل رئیس فدراسیون والیبال کشورمان برای میزبانی مرحله نهایی لیگ جهانی به تکاپو افتاده است.
کد خبر: ۶۰۴۵۲۶

قهرمانی در جام ملت‌های آسیا در تهران، درخشش در رقابت‌های بین قاره‌ای در سال 2011 و گذشتن از سد حریفان نامداری چون صربستان، آرژانتین و لهستان، پیکارهای جانانه در انتخابی المپیک لندن، راهیابی به لیگ جهانی و شگفتی‌سازی در نخستین تجربه حضور در لیگ جهانی نشان‌دهنده سیر صعودی و اثبات توانمندی والیبالیست‌های کشورمان در دو سال اخیر بود، حرکت روبه جلوی یکشنبه شب با تکرار عنوان قهرمانی جام‌ملت‌های آسیا در دبی امارات از مرحله اثبات به تثبیت رسید تا ناظران والیبال قاره جملگی بر این نکته تاکید داشته باشند که تیم ملی ایران مرزهای قاره کهن را در نوردیده و سودای کسب افتخار در عرصه جهانی را دارد.

افسوس فرصت‌های از دست رفته

درباره این درخشش خیره‌کننده محمد ترکاشوند، عضو سابق تیم ملی به جام‌جم گفت: اگر تا دیروز برخی گمان می‌کردند قهرمانی در جام ملت‌های تهران به خاطر میزبانی بود با قهرمانی در امارات همگان فهمیدند که قدرت والیبال ایران در آسیا دیکته شده است. خوشبختانه برنامه‌ریزی انجام شده برای والیبال به بار نشسته و همان گونه که انتظار می‌رفت تیم ما به راحتی قهرمان آسیا شد.

وی درباره نقش ولاسکو در موفقیت‌های اخیر والیبال گفت: بدیهی است توانایی ولاسکو به عنوان یکی از بهترین مربیان دنیای والیبال بر کسی پوشیده نیست و این مربی بزرگ با نظم خاص خود تیم ما را در مسیر قهرمانی قرار داده است. این مربی بزرگ مثل مربیان ایرانی نیست که اهل تعارف و مماشات باشد و همه بازیکنان بخوبی فهمیده‌اند چنانچه در قالب نظم او قرار نگیرند به راحتی خط قرمز روی نامشان کشیده می‌شود. ترکاشوند با بیان این‌که تغییر ندادن ترکیب تیم برنده امری منطقی است، افزود: در بازی‌های ابتدایی ولاسکو به‌تناوب از همه بازیکنان استفاده کرد و طبیعی است که در نیمه نهایی و فینال نباید انتظار داشت که به ترکیب تیم برنده دست زد و ترکیب را دگرگون کرد؛ هرچند هرگاه نظم تیم ما با خلل مواجه می‌شد او با تعویض‌های بی نقص خود دوباره تیم را روی ریل قرار می‌داد.

این کارشناس والیبال تصریح کرد: امروز دیگر همه می‌دانند والیبال ایران فراتر از آسیاست و مطمئنا با حفظ این روند و حمایت و سرمایه‌گذاری لازم، دور نیست آن روز که تیم کشورمان در جمع شش تیم برتر دنیا قرار بگیرد، به واقع کسب عنوان جهانی در دسترس این تیم قرار دارد.

وی گفت: والیبال ایران در زمان ما هم چنین قدرت نهفته‌ای داشت که متاسفانه به خاطر تعلل رئیس وقت فدراسیون هیچ گاه این توانایی به بار ننشست و سرمایه‌گذاری لازم و برنامه‌های برون مرزی آماده‌سازی برای تیم در نظر گرفته نشد و این یک افسوس بزرگ است. به هر حال حالا که به این جایگاه رسیده‌ایم باید قدر آن را بدانیم و با پشتوانه‌سازی برای ستاره‌های تیم ملی اجازه ندهیم این روند با خلل مواجه شود.وی گفت: گرچه هم‌اکنون بین 25 تا 40 بازیکن نسبتا همسطح داریم و در زمان ما این تعداد بازیکن انگشت شمار بودند، اما به هر ترتیب باید آگاه بود که برای ستاره‌هایی چون سعید معروف و محمد موسوی جایگزین‌های همسطح نداریم و این هشدار را باید جدی گرفت. هرچندپاسور خوبی چون مهدوی هر وقت به عنوان بازیکن ذخیره به جای معروف به بازی می‌آید به خوبی تـاکتیک مربی را پیــاده می‌کــند، اما به هر​حال باید پذیرفت که ​سعید معروف چیز دیگری است و باید برای او جانشین خوب داشته باشیم.

ترکاشوند خاطرنشان کرد: به هیچ وجه نباید در باد این پیروزی خوابید و به خاطر این قهرمانی مقتدرانه نقاط ضعف را نادیده بگیریم به نظر من تیم ملی نسبت به لیگ جهانی افت محسوس 15 درصدی داشت و باید این مهم مورد آسیب‌شناسی قرار بگیرد که به چه دلیل چنین افتی داشته‌ایم؟ ضعف قوای جسمانی یا دست‌کم گرفتن حریفان.

داورزنی: میزبانی لیگ جهانی را می‌خواهیم

محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال پس از این قهرمانی و در واکنش به انتظاراتی که از تیم ملی ایران به وجود آمده است به رادیو ورزش گفت: در مذاکراتی که با فدراسیون جهانی داشتیم، درخواست میزبانی مرحله نهایی لیگ جهانی والیبال را ارائه کردیم که با موافقت اولیه آنها نیز همراه بود.وی با تاکید بر این‌که والیبال ایران به یکی از قطب‌های والیبال دنیا تبدیل شده، خاطرنشان کرد: قهرمانی مقتدرانه تیم ملی در آسیا نشان داد، والیبال در مسیر پیشرفت قرار گرفته و با پشتوانه‌سازی‌های صورت گرفته، قطعا والیبال به روند خوبی که در پیش گرفته ادامه خواهد داد و در سال‌های آینده نیز این موفقیت‌ها ادامه پیدا می‌کند.رئیس فدراسیون والیبال در پایان گفت: خولیو ولاسکو یک انتخاب خوب برای تیم ملی والیبال ایران بود که امیدواریم بتوانیم همکاریمان را با وی به بهترین شکل ممکن ادامه دهیم. او برای استراحتی چند روزه به کشورش خواهد رفت و پس از آن به ایران برمی گردد تا اردوی تیم ملی را آغاز کند.

دیگر کارشناسان چه گفتند؟

مصطفی کارخانه (سرمربی پیشین تیم ملی): همیشه حسرت این را داشتیم یک ست از چین، ژاپن و کره جنوبی بگیریم، اما اکنون رکورد می‌زنیم و با واگذاری یک ست قهرمان آسیا می‌شویم که این افتخار و عزت برای والیبال ایران است. در واقع ایران یک سر و گردن بالاتر از آسیا بود.

مسعود‌ آرمات(سرمربی تیم نوین کشاورز): باید روی تیم‌های پایه کار کنیم و اردوها و تمرینات مداوم را برای این تیم‌ها برگزار کنیم تا این تیم روند رو به رشد خود را ادامه دهد.

حسین معدنی(سرمربی سابق تیم ملی): اگر در باد این قهرمانی نخوابیم براحتی می‌توانیم در سال 2015 هم قهرمان آسیا شد و رکورد سه قهرمانی متوالی قاره را به نام ایران ثبت کنیم. حالا دیگر می‌توانیم با قدرت بگوییم که از مرزهای آسیا رد شده‌ایم.

علیرضا معمری(سرمربی سابق پیکان): دوران کشورهای شرق آسیا تمام شده و آنها باید برای بازی دوستانه با ایران التماس کنند.از این پس تمام فکر و ذکرمان لیگ جهانی، المپیک و جام بین قاره‌ای باشد.

علی کریمی: آسیا برای والیبال ما کوچک است

اما علی کریمی، بازیکن تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز هم درباره درخشش تیم ملی والیبال به فارس گفت: به نظر من والیبال ما ثابت کرد دیگر آسیا برای آنها کوچک است. والیبال ما باید به فکر مسابقات بزرگ‌تر و جهانی باشد و من به همه بچه‌ها که ملت ایران از کسب عنوان آنها شاد شدند، تبریک می‌گویم و برای آنها آرزوی موفقیت دارم. به نظر من یک عزم ملی توسط والیبالیست‌های ما به وجود آمد که ماحصل عملکرد خوب در لیگ جهانی و قهرمانی مجدد در آسیا بود. امیدوارم این موفقیت‌ها ادامه داشته باشد.

تمجید رقبا، قدرشناسی ولاسکو

علاوه بر اذعان قریب به اتفاق مربیان شرکت‌کننده در جام ملت‌های آسیا به قدرت والیبال ایران و بویژه تمجید مربیان ژاپن و کره‌جنوبی، خولیو ولاسکو، سرمربی توانمند تیم کشورمان پس از قهرمانی شاگردانش چنین اظهار نظر کرد: بازی نهایی برای ما بسیار سخت بود، چون پیش از این یک بار یک ست به کره‌جنوبی واگذار کرده بودیم و نگران تکرار این اتفاق در این مسابقه بودم.

فشار روانی زیادی روی بازیکنان بود، اما بازیکنان تیم ملی ایران اعتماد به نفس بالایی دارند و توانستند همه تیم‌ها را برای رسیدن به قهرمانی شکست دهند. در فینال هر چیزی که از بازیکنان خواسته بودم، انجام دادند و تکرار می‌کنم ایران باید به داشتن چنین بازیکنانی افتخار کند.

قدرشناسی ولاسکو بی‌دلیل هم نبود چرا که در پایان، بهترین بازیکنان هر پست این دوره از رقابت‌ها در حالی معرفی شدند که چهار ملی‌پوش کشورمان پنج جایزه از مجموع هفت جایزه را از آن خود کردند. امیر غفور به عنوان بهترین آبشارزن، محمد موسوی به عنوان بهترین دفاع روی تور، فرهاد ظریف بهترین توپ‌گیر و سعید معروف، کاپیتان تیم ملی به عنوان بهترین پاسور و ارزشمندترین بازیکن انتخاب شدند.

امید توفیقی / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها