آغاز سال تحصیلی دانش‌آموزان کرمانی در مدارس کپری

این روزها در حالی بسیاری از دانش‌آموزان در استان کرمان آماده حضور در مدارس هوشمند می‌شوند که تعدادی از محصلان مناطق محروم در جنوب و شرق استان کرمان، همچنان مجبورند در مدارس کپری و در پناه حصیرهای چوبی سال جدید تحصیلی را آغاز کنند.
کد خبر: ۵۹۸۸۹۲

به گزارش مهر، امسال 520 هزار دانش آموز کرمانی در مقاطع مختلف به کلاس درس خواهند رفت. 32 منطقه آموزشی و 42 هزار معلم در انتظار حضور دانش‌آموزان هستند که 90 درصد آنها به صورت الکترونیک ثبت‌نام کرده‌اند و بیشتر آنها در مدارس هوشمند، یا نیمه هوشمند، سال تحصیلی را آغاز می‌کنند. این در حالی است که هنوز برخی از مدارس استان عنوان کپری را با خود یدک می‌کشند یا از آنچنان طول عمری برخوردار هستند که هر لحظه بیم فرو ریختن آنها می‌رود.

موضوع دیگر ایمنی رفت و آمد کودکان و مساله سرویس مدارس است، در حالی که بحث تجمیع مدارس در مناطق روستایی و وجود مدارس عشایری استان کرمان هر روز صدها کودک را در مجاورت جاده‌ها پیاده روانه مدارسی در روستاهای مجاور می‌کند.بخشدار مرکزی قلعه گنج در جنوب استان کرمان با اشاره به وجود مدارس کپری در این شهرستان محروم می‌گوید: 14 مدرسه از این نوع در این شهرستان وجود دارد و این درحالی است که این مدارس فقط سه کیلومتر از مرکز شهرستان فاصله دارد.

عمران مومنی، خواستار توجه بیشتر به این مدارس می‌شود و می‌افزاید: باید تدابیر لازم درخصوص رفع مشکل مدارس کپری اندیشیده و زمینه‌ای فراهم شود که دانش‌آموزان در مدارس واقعی و با امکانات مناسب تحصیل کنند.

وی همچنین از وجود 39 مدرسه با عمر بالای 20 سال خبر می‌دهد که سقف آنها در حال تخریب است.

مومنی، خدمات انجام شده را قابل توجه می‌داند، اما عمق محرومیت را دلیل ادامه فعالیت مدارس کپری می‌داند.

این وضع را می‌توان در سایر شهرستان‌های جنوب کرمان از جمعه رودبار، منوجان، کهنوج و قلعه گنج نیز پر رنگ‌تر از جیرفت و عنبرآباد دید.

در شرق کرمان نیز در ریگان، فهرج و نرماشیر می‌توان نمونه‌هایی از این مدارس را مشاهده کرد.این در حالی است که مسئولان آموزش و پرورش و بویژه اداره کل نوسازی مدارس، اعلام کرده‌اند که دیگر مدرسه کپری در کرمان وجود ندارد.

این ادعای مسئولان در بسیاری مناطق رنگ واقعیت دارد، چراکه در بسیاری از روستاهای جنوب کرمان مدارس مقاوم احداث شده، اما این مدارس در برخی موارد و به‌دلیل خشکسالی با مهاجرت روستاییان مواجه شده و بدون دانش‌آموز مانده‌اند.

از سوی دیگر مهاجران به روستاهایی رفتند که هنوز آب داشتند و در نتیجه جمعیت مدارس افزایش یافته و در نهایت کمبود فضای آموزشی خودنمایی کرده است، به همین دلیل این‌گونه مدارس کپری هر سال از دل زمین می‌روید و در حقیقت چاره‌ای نیز برای مقابله با این وضع وجود ندارد.

با وجود تمام این کمبودها نباید از یاد برد که طی سال‌های اخیر اقداماتی نیز درخصوص بهسازی مدارس و کپرزدایی در استان کرمان صورت گرفته است که در صورت حذف مدارس باقیمانده و مقاوم‌سازی آنها، می‌توان این مشکل را برای همیشه رفع کرد.

تحصیل دانش‌آموزان مازندران در مدارس سنتی

از سوی دیگر از مازندران نیز خبر می‌رسد که هوشمندسازی مدارس این استان همچنان در نیمه راه مانده و عمده دانش‌آموزان باید در مدارس سنتی به استقبال سال تحصیلی بروند.

به گزارش مهر، تاکنون 4200 کلاس درس در مازندران هوشمندسازی شده که تکمیل این طرح نیازمند حمایت خیران و مسئولان امر است.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با بیان این‌که به‌کارگیری روش‌های تدریس جدید با استفاده از ابزار هوشمند در کلاس درس لازم و ضروری است و باید در این زمینه برنامه‌ریزی شود، می‌گوید: تاکنون نیمی از 4230 مدرسه استان هوشمندسازی شده که این امر به معنای هوشمندسازی کامل نیست، بلکه در مجموع بین یک تا ده کلاس در هر مدرسه هوشمند شده است.

محمدعلی امیری می‌افزاید: برخی مدارس کامل، برخی نیمه کامل هوشمندسازی شده و برخی نیز در مراحل اولیه و ابتدایی هوشمندسازی است.

وی خواستار حمایت خیران در این بخش می‌شود و تصریح می‌کند: مردم و دولت نیز در این زمینه کمک‌هایی کرده‌اند و در قالب بودجه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی نیز به این بخش کمک و تقریبا حدود چهار میلیارد ریال برای این حوزه تامین شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها