طالبان پاکستان که اصلی‌ترین گروه مسلح مخالف این کشور است، از تصمیم دولت برای آغاز گفت‌وگوها با این گروه استقبال کرد

توافق احزاب پاکستان برای مذاکره با طالبان

پس از شش سال و اندی جنگ و درگیری میان نیروهای طالبان در مناطق قبایلی‌نشین و دولت پاکستان، بالاخره گروه‌ها و احزاب داخلی این کشور به این نتیجه رسیدند که بهترین راه برای پایان دادن به این وضع انجام مذاکرات صلح است. در واقع این تصمیمی بود که در نشست احزاب مختلف پاکستان در اسلام‌آباد اتخاذ شد.
کد خبر: ۵۹۵۹۲۹

به گزارش واحد مرکزی خبر، نشست دوشنبه شب این احزاب تحت نظارت نواز شریف نخست‌وزیر این کشور برگزار شد. شرکت‌کنندگان این نشست به دولت فدرال این کشور ماموریت دادند مذاکرات صلح با شورشیان طالبان را آغاز کند تا بلکه به این ترتیب بتوان به حملات و بمبگذاری‌های متعددی که از سال 2007 تاکنون در پاکستان اتفاق افتاده و جان هزاران نفر را گرفته است، پایان داد.

ابتدا قرار بود دولت پاکستان چند ماه پیش کنفرانسی همه جانبه با حضور تمام احزاب و تشکل‌های سیاسی برگزار کند اما مقامات اسلام‌آباد ترجیح دادند زمان برگزاری این کنفرانس ملی را به تاریخ دیگری موکول کنند تا زمان بیشتری برای مشاوره و رایزنی با احزاب داشته باشند و به این ترتیب شانس موفقیت این نشست را بالا ببرند.

قطعنامه‌ای که در نشست فراگیر احزاب و گروه‌های سیاسی پاکستان در اسلام‌آباد به تصویب رسید، بر ضرورت حمایت تمام احزاب از طرح نواز شریف برای گفت‌وگو با طالبان تاکید می‌کند و در همین زمینه به دولت فدرال پاکستان اجازه می‌دهد تمام تدابیر لازم را برای تحقق آشتی در کشور اتخاذ کند. یکی از اصلی‌ترین تدابیری که دولت باید در این مسیر اتخاذ کند این است که سازوکاری تهیه کند که بر اساس آن بتوان مخاطبان معتبری برای دولت شناسایی و معرفی کرد.

به گفته مسئولان پاکستانی، با توجه به این که فعالیت گروه‌های تروریست از چند ماه گذشته در کشور تشدید شده است، دولت پاکستان به منظور دستیابی به یک سیاست راهبردی مشترک با احزاب سیاسی در زمینه مبارزه با تروریسم، تدابیر مختلفی را در نظر گرفته است.

در واکنش به این تصمیم، طالبان پاکستان که اصلی‌ترین گروه مسلح مخالف این کشور است، از تصمیم دولت برای آغاز گفت‌وگوها با این گروه استقبال کرد.

شهید الله شهید، سخنگوی طالبان پاکستان ضمن ابراز خرسندی از این طرح تاکید کرد شورشیان نیز در این باره رایزنی‌های داخلی خود را آغاز خواهند کرد.

شهید الله شهید در گفت‌وگویی تلفنی از نقطه‌ای نامعلوم با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: شورای طالبان پاکستان در روزهای آینده برای گفت‌وگو درباره پیشنهاد دولت نواز شریف تشکیل جلسه خواهد داد تا مشخص شود برنامه طالبان برای گفت‌وگو با دولت چیست و چه کسانی ماموریت خواهند یافت در این گفت‌وگوها شرکت کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها