وقتی از آسمان «ارک» آتش می بارید

سرپرست دادسرای جنایی و شاهدان عینی روز گذشته در گفتگو با «جام جم» جزییات آتش سوزی در مسجد ارک تهران را تشریح کردند.
کد خبر: ۵۹۱۶۷

قاضی فخرالدین جعفرزاده ، سرپرست دادسرای جنایی تهران ، در گفتگو با خبرنگار جام جم با تسلیت به خانواده قربانیان این حادثه گفت : ساعت 18 وقتی نمازگزاران وارد مسجد ارگ شدند و نماز مغرب را برپا داشتند ، دقایقی بعد چند خانم که در قسمت شبستان حضور داشتند با فریاد وقوع آتش سوزی را اعلام کردند.

بارش آتش

معاون دادستان در ادامه گفت : بررسی و تحقیق ما نشان می دهد بخاری در قسمت شمالی مسجد قرار گرفته بود و هنگامی که نمازگزاران در حال نماز خواندن بوده اند به دلیل آن که جهت قبله در جنوب مسجد قرار گرفته ، کسی متوجه آتش سوزی نشده است . وی افزود: قرار گرفتن بخاری در قسمت شبستان مسجد و انتقال لوله از داخل چادر برزنتی موجب شده است تا به دلیل آغشته بودن چادر به موادشیمیایی ، آتش سوزی بسرعت گسترش یابد و با ریزش آتش به کف مسجد و آتش گرفتن فرشها و هجوم مردم به سمت درهای خروجی ، شاهد افزایش قربانیان و مصدومان حادثه باشیم.

51 کشته ، 233 مجروح

جعفرزاده در ادامه گفت : پس از تماس تلفنی با قاضی ویژه قتل دادسرای جنایی و اطلاع از موضوع ، 3 نفر از بازپرس های دادسرای جنایی که نزدیک محل حادثه بودند ، خود را به سرعت به محل رساندند و موضوع را بررسی کردند. جعفرزاده تصریح کرد: تاکنون جسد 50 نفر از شهروندان به پزشکی قانونی منتقل شده و 233 مجروح حادثه نیز در بیمارستان های تهران بستری شده اند که برخی به صورت سرپایی مداوا و از بیمارستان مرخص شدند و برخی دیگر به دلیل شدت سوختگی در وضعیت بحرانی به سر می برند. سرپرست دادسرای جنایی گفت : 18نفر از کشته شدگان مرد، 13زن ، 5پسر بچه و 3دختر بچه هستند و 12نفر نیز به علت سوختگی شدید قابل شناسایی نیستند. در این خصوص بازپرس حسینی که مسوولیت پیگیری قضایی پرونده را به عهده دارد، دستورات لازم را به اداره تشخیص هویت نیروی انتظامی صادر کرده است.

افزایش آمار قربانیان

سرپرست دادسرای جنایی گفت : برخی از آمارهای ارائه شده حاکی از مرگ 59نفر است ، در حالی که این آمار غیررسمی است و باید پزشکی قانونی آمار صحیح را ارائه کند. وی تاکید کرد: به دلیل افزایش مجروحان حادثه ، احتمال افزایش آمار قربانیان وجود دارد. جعفرزاده اضافه کرد: صبح امروز (سه شنبه) جلسه ای در محل استانداری تشکیل شد که در این جلسه موضوع حادثه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و یکی از موارد مهمی که در این جلسه اشاره شد ، موضوع تشکیل ستاد بحران بود که در بروز چنین حوادثی در کلانشهری مثل تهران می تواند به یاری حادثه دیدگان بشتابد.

تحقیق قضایی

معاون دادستان گفت : پس از این حادثه تحقیقات قضایی آغاز شده است و در اولین مرحله از هیات امنای مسجد تحقیق خواهد شد. ضمن آن که یک تیم کارشناسی از سازمان آتش نشانی در حال بررسی موضوع هستند و گزارش آنها ضمیمه پرونده خواهد شد.

شکایتی مطرح نشده است

معاون دادستان در ارتباط با این که اگر شکایتی مطرح شد چگونه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت ، گفت : هنوز شکایتی مطرح نشده است ، اما اگر شکایتی مطرح شود ، برحسب قانون رسیدگی خواهیم کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها