گزارش

اخوان‌المسلمین، ارتش آزاد مصر تشکیل می‌دهد

با بالا گرفتن تنش‌ها در مصر و اعلام اتهاماتی از سوی دادگاه این کشور علیه محمد مرسی، جماعت اخوان‌المسلمین نسبت به این اتفاقات واکنش تندی نشان داد و تهدید به تشکیل ارتشی جدید کرد.
کد خبر: ۵۷۹۳۸۲

به گزارش فارس، محمد بدیع، رهبر گروه اخوان‌المسلمین در مصاحبه با روزنامه الجزایری النهار، شورای عالی نیروهای مسلح مصر و احزاب سیاسی مخالف مرسی را تهدید کرد که برای بازگرداندن مشروعیت قانونی، بزودی ارتش آزاد مصر‌ را تشکیل خواهد داد. وی افزود: تعداد زیادی از افراد شریف در ارتش مصر حضور دارند که مرگ را بر حاکمیت یک خائن به کشور و دین خود ترجیح می‌دهند. رهبر کل اخوان‌المسلمین تاکید کرد، بزودی با جدایی تعدادی از عناصر ارتش، ارتش آزاد مصر تاسیس خواهد شد که وظیفه آن آزادی مصر و بازگرداندن مشروعیت به عنوان تنها تضمین ایجاد آرامش و ثبات در کشور خواهد بود.

بدیع همچنین در صفحه رسمی خود در توییتر، کودتای ارتش و مخالفان مرسی را پیش از آن‌که کودتا بر مشروعیت بداند، کودتا بر اسلام دانست و تاکید کرد، با توجه به قوانین دین در مخالفت با خروج از اطاعت حاکم، باقی ماندن اسلام بر باقی ماندن یک دولت ارجحیت دارد.

این هشدار اخوان‌المسلمین در حالی مطرح شده که دادستانی کل مصر روز شنبه اعلام کرد، شکایت‌هایی علیه محمد مرسی و شماری از رهبران اخوان‌المسلمین دریافت کرده که در این شکایت‌ها مرسی و رهبران اخوان به تشویق برای کشتار تظاهرکنندگان مصری، جاسوسی و وارد آوردن خسارت به اقتصاد مصر متهم شده‌اند. در بیانیه دادستانی مصر آمده است: به منظور تکمیل اطلاعات پیرامون اتهامات مندرج در این شکایت‌ها، بازجویی از متهمان بزودی آغاز خواهد شد. در صورت محکوم شدن رهبران اخوان‌المسلمین به این اتهام‌ها، آنها با مجازات اعدام یا حبس ابد مواجه خواهند بود.

از سوی دیگر، ادامه دخالت‌های آمریکا در امور داخلی مصر حتی باعث انتقاد نظامیان این کشور شد. گفته می‌شود چند روز پیش جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) در یک تماس تلفنی از عبدالفتاح السیسی، وزیر دفاع مصر خواسته بود تا درخصوص تحولات و حوادث کنونی مصر با هم دیدار داشته باشند، اما السیسی با ابراز عصبانیت و ناراحتی خود از دخالت‌های دولت آمریکا در امور مصر تاکید کرد: حاکمیت مصر خط قرمز ماست. وی همچنین درخواست رئیس سازمان سیا برای دیدار حضوری را نپذیرفت. در بحبوحه این تنش‌ها، محمد البلتاجی، یکی از اعضای ارشد اخوان‌المسلمین در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ آمریکا با برگزاری انتخابات زودهنگام به صورت مشروط موافقت کرد. وی در این مصاحبه اظهار کرد: پیام اخوان‌المسلمین این است که در صورت بازگشت محمد مرسی به سمت ریاست جمهوری، احیای مجلس شورا و قانون اساسی، اخوان‌المسلمین با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام موافقت خواهد کرد و تمام کسانی که به‌زعم وی کودتا کرده‌اند، عفو خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها