مواد لازم:
برنج: ۳۷۵ گرم
ماش: ۱۵۰ گرم
گوشت: ۲۵۰ گرم
روغن: ۱۲۵ گرم
پیاز متوسط: ۲ تا ۳ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
گرد لیمو عمانی: ۱ قاشق سوپخوری
ادویه: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
برنج را خیس میکنیم. گوشت را به صورت قیمه خرد میکنیم. پیاز را خلال کرده با ۱۰۰ گرم روغن روی حرارت ملایم سرخ مینماییم تا طلایی شود.
گوشت را در پیاز میریزیم، حرارت را ملایم میکنیم، در ظرف را میبندیم تا آب گوشت کشیده شده، کمی سرخ شود.
۲ لیوان آب در قیمه میریزیم، در ظرف را میگذاریم، حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت بپزد.
ماش را در تابه ریخته کمی تفت میدهیم. با گوشتکوب یا ته لیوان آن را کمی میکوبیم تا پوست ماش گرفته شود. مغز ماش را از پوست جدا کرده، داخل ظرف قیمه میریزیم، میگذاریم قیمه و ماش چند جوش بزند ولی ماش له نشود.
رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل کرده، داخل ظرف قیمه میریزیم. ادویه را اضافه کرده، نمک و فلفل آن را اندازه مینماییم؛ میگذاریم آب قیمه در حدود نصف لیوان بشود.
برنج را آبکش میکنیم، نصف بقیه از روغن را با نصف لیوان آب در قابلمه متناسب با مواد میریزیم. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا جوش بیاید.
برنج را بتدریج در دیگ ریخته، قیمه را با کفگیر لابهلای برنج میدهیم و گرد لیمو را لای آن میپاشیم. آب باقیمانده را که باید در حدود نصف لیوان بشود با بقیه روغن مخلوط کرده، وقتی عرق برنج را گرفتیم، روی سطح برنج میدهیم و برنج را در فر یا در حرارت ملایم به مدت یک ساعت دم میکنیم.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد