به گزارش رویترز، سرگئی لاوروف و جان کری خواستار برگزاری کنفرانس بین المللی در سوریه در ماه جاری، تشویق دولت و مخالفان برای حضور بر سر میز مذاکرات و تلاش برای راه حل سیاسی در این کشور و احترام به استقلال و تمامیت ارضی سوریه شدند.
کری در کنفرانس خبری مشترک با لاوروف گفت: اگر طرفین بر سر میز مذاکرات حاضر نشوند، اوضاع در سوریه بدتر می شود و بر میزان خشونت ها در این کشور افزوده خواهد شد.
لاوروف نیز مذاکره را ابزاری مناسب برای پایان دادن به خشونت ها در سوریه خواند و از توافق روسیه و آمریکا برای حل مشکل سلاح شیمیایی و برقراری ثبات در این کشور خبر داد.
کری درآغاز مذاکرات در کاخ کرملین خطاب به ولادیمیر پوتین گفت: تلاش برای پایان دادن به تنش ها در سوریه از جمله موضوعاتی است که دو دشمن جنگ سرد می توانند با یکدیگر همکاری کنند.
کری افزود: آمریکا بر این باور است که مسکو و واشنگتن منافع مشترکی در قبال سوریه، ثبات در منطقه و ندادن اجازه به افراطیون برای ایجاد مشکلات در منطقه و سراسر جهان دارند.
وی همچنین درباره یافتن راه حل مشترک در قبال سوریه ابراز امیدواری کرد و گفت: آمریکا و روسیه در ژوئن گذشته از راه حل سیاسی در این کشور حمایت کردند اما درباره چگونگی اجرای آن هنوز اختلافاتی وجود دارد.
کری گفت: باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا بر این باور است که روسیه و آمریکا می توانند همکاری قابل توجهی را در قبال کره شمالی، ایران و همچنین روابط اقتصادی داشته باشند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: