گزارش گروه‌های حقوق بشری نشان می دهد نیروهای دولتی میانمار در کشتار مسلمانان این کشور نقش دارند

گزارش‌های تکان‌دهنده از خشونت‌ها علیه مسلمانان میانمار

در حالی که روز گذشته قرار بود اتحادیه اروپا تحریم‌ها علیه میانمار را لغو کند، انتشار چند خبر در مورد اعمال خشونت علیه مسلمانان در مناطق مختلف این کشور، دیگر موضوعات را تحت‌الشعاع خود قرار داد. اتحادیه اروپا چند روز پیش تحریم‌های اعمال شده علیه میانمار را به استثنای تحریم‌های تسلیحاتی لغو کرده بود اما هنوز این مساله به صورت رسمی اعلام نشده است.
کد خبر: ۵۵۶۴۲۴

همزمان با این تحولات انتشار ویدئویی مبنی بر بی‌تفاوتی پلیس نسبت به خشونت علیه مسلمانان، گروه‌های بین‌المللی فعال در زمینه حقوق بشر دولت و مقام‌های رسمی میانمار را متهم به پاک‌سازی قومی مسلمانان کردند.

شبکه خبری بی.بی.سی ویدئویی به‌دست آورده که نشان می‌دهد پلیس میانمار شاهد خشونت‌ها علیه مسلمانان بوده، اما اقدامی انجام نداده است. این ویدئو ماه پیش در خشونت‌های شهر میکتیلا فیلمبرداری شده که باعث کشته شدن ۴۳ نفر شد. ویدئو نشان می‌دهد گروهی به مغازه طلافروشی یک مسلمان حمله می‌کنند و آن را آتش می‌زنند. این ویدئو نشان می‌دهد صاحب مغازه هم آتش گرفته است و صدای جمعیت شنیده می‌شود که شعار می‌دهند «رویش آب نریزید، بگذارید بمیرد.»

در جایی دیگر از فیلم آشوبگران بودایی، مردی را که قصد فرار داشت به دام می‌اندازند و او را با چوبدستی بی‌رحمانه مورد ضرب و جرح قرار می‌دهند طوری که به نظر می‌رسد زنده نمانده باشد. در بین ضاربان یک راهب بودایی هم دیده می‌شود. تنها در یک صحنه از این ویدئو، پلیس زنان و بچه‌های مسلمان را به محلی دور از خانه‌های شعله‌ور هدایت می‌کند. به عقیده تحلیلگران، این ویدئو به این دلیل اهمیت دارد که شدت خشونت‌ها را بوضوح آشکار می‌کند. علاوه بر این، خود پلیس میانمار آن را فیلمبرداری کرده است.

گفته می‌شود خشونت‌های میکتیلا که بیست و نهم اسفند اتفاق افتاد، زمانی آغاز شد که زوجی بودایی برای فروش طلایشان به مغازه‌ای رفتند که صاحبش فردی مسلمان بود. پس از چند دقیقه میان طرفین درگیری به وجود می‌آید. این بحث و جدل به کشته شدن یک راهب بودایی منجر شد و از آن به بعد خشونت‌های فرقه‌ای دوباره در برمه شعله‌ور گردید.

گزارش دید‌بان حقوق بشر

در کنار این ویدئو، انتشار تازه‌ترین گزارش سازمان دید‌بان حقوق بشر در مورد وضع مسلمانان نیز تائید دیگری بر نقش دولتی‌ها در این سرکوب‌ها و خشونت‌هاست. به گزارش ایسنا، ناظران دید‌بان حقوق بشر در گزارش تازه خود شواهد و مدارکی را از 27 بخش مختلف در استان راخین جمع‌آوری کرده‌اند که نشان‌دهنده دست داشتن بخش‌های دولتی و رسمی در کشتارهای دسته‌جمعی مسلمانان است. در این کشتارهای دسته‌جمعی، دست‌کم صدها نفر کشته شده‌اند و از ماه ژوئن تا اکتبر سال گذشته دست‌کم چهار گور دسته‌جمعی برای قربانیان حفر شده است. این گزارش جامع‌ترین مدرکی است که تاکنون درخصوص همدستی دولت میانمار در موج حملات قومی به دست آمده است.

بخشی از این گزارش شامل عکس‌هایی است که شهروندان غیرنظامی از یکی از گورهای دسته‌جمعی در نزدیکی شهر سیتوی گرفته‌اند. گفته می‌شود در این گور دسته‌جمعی، اجساد 18 نفر کشف شده است. دستان این اجساد با نوارهای پلاستیکی که توسط پلیس استفاده می‌شود از پشت بسته شده بود. یکی از مسلمانان روهینگیا که شاهد دفن این اجساد در گورهای دسته‌جمعی بود، به دید‌بان حقوق‌بشر گفت: آنها اجساد را درست در همین‌جا دفن کردند. سه جسد جراحاتی ناشی از اصابت گلوله داشتند. برخی از آنها سوزانده شده و برخی دیگر جراحاتی ناشی از ضربات چاقو داشتند. یکی از اجساد از ناحیه سینه و دیگری از ناحیه پیشانی مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود. دستان دو جسد از ناحیه مچ از جلو و دستان یکی دیگر از اجساد از پشت بسته شده بود.

عوامل خشونت‌ها

این سازمان حقوق بشری در مورد عوامل این خشونت‌ها آورده است که مقام‌های میانمار و شماری از رهبران گروه‌ها و راهبان بودایی حملاتی را علیه روستاهای مسلمانان در ماه اکتبر گذشته با پشتیبانی نیروهای امنیتی این کشور سازماندهی کردند.

ویل رابرتسون، دستیار دید‌بان حقوق‌بشر در منطقه آسیا تصریح کرد: دولت میانمار با خودداری از کمک‌رسانی و محدودسازی جابه‌جایی مسلمانان، حملات نژادپرستانه‌ای را علیه آنها ترتیب داده که تاکنون نیز ادامه دارد.

جمعیت اقلیت قومی روهینگیا به 800 هزار نفر می‌رسد که در استان راخین سکونت دارند و سازمان ملل آنان را از آسیب‌پذیرترین اقلیت‌ها از نظر آزار و اذیت در جهان به شمار آورده است. شورای نظامی حاکم میانمار پیشتر ملیت این اقلیت را خلع و آنان را از داشتن شناسنامه محروم کرده است.

به گزارش سازمان ملل، در سال 2012 میلادی، بیش از 13 هزار مسلمان روهینگیایی در درگیری‌های خشونت‌بار راهبان بودایی میانماری و بنگلادشی با مسلمانان از راه دریا به کشورهای همسایه بویژه مالزی گریختند؛ در این درگیری‌ها بیش از 180 نفر کشته و 115 هزار نفر در استان راخین در غرب میانمار آواره شدند. برخی گزارش‌ها تعداد کل آوارگان را حدود 125 هزار نفر اعلام کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها