مدیر عامل ایران خودرو اعلام کرد:

عرضه 100 هزار‌خودرو تا پایان سال

مدیرعامل ایران‌خودرو در همایش معرفی صد شرکت برتر ایرانی بر کاهش قیمت خودروها در بازار آزاد تاکید کرد.
کد خبر: ۵۴۲۵۷۷

به گزارش ایسنا، جواد نجم‌الدین اظهار کرد: قیمت خودروها بستگی به هزینه‌های تولید و قیمت مواد اولیه دارد.

وی با بیان این‌که اگر قیمت مواد اولیه کاهش یابد، قیمت خودروها نیز کاهش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: البته بخشی از افزایش قیمت مربوط به حباب و دلال‌بازی موجود در بازار آزاد است که با عرضه بیشتر موجب کاهش قیمت‌ها در این بخش خواهیم شد.

نجم‌الدین در پاسخ به پرسشی دیگر درباره علت کاهش عرضه خودرو در چند ماه اخیر اظهار کرد: کاهش عرضه به دلیل افت تولید این محصول بود؛ زیرا به دلیل مشکلات مالی مشکلاتی در تامین و تدارکات قطعات صورت گرفته و به موازات آن تولید نیز کاهش یافت، اما درحال حاضر بانک‌ها مشارکت کرده، مشکلات مالی حل و تامین تدارکات بخوبی انجام می‌شود. وی ادامه داد: امسال 450 هزار دستگاه انواع خودرو تولید خواهیم کرد. در اسفند ماه نیز تولید افزایش یافته و 100 هزار خودرو روانه بازار خواهد شد که این موضوع موجب به تعادل رسیدن بازار و کاهش قیمت‌ها خواهد شد.

مدیرعامل ایران خودرو همچنین تاکید کرد: خودروهایی که به صورت قطعی فروخته شده و موعد تحویل آنها بهمن ماه است، باید با همان قیمت قطعی قبلی تحویل داده شود.

نجم‌الدین در گفت‌وگو با ایرنا بیان کرد: خودروهایی که به صورت قطعی فروخته شده و موعد تحویل آنها بهمن ماه است، باید با همان قیمت قطعی تحویل داده شود و اگر غیرقطعی بوده، باید با قیمت‌های جدید پرداخت شود.

وی با بیان این‌که امکان ندارد برای پیش‌فروش قطعی قیمت جدید گرفته شود، تصریح کرد: اگر چنین موردی سراغ دارید، گزارش کنید تا رسیدگی شود.

وی همچنین در مورد یکطرفه بودن قراردادها و اخذ 90 درصد قیمت خودرو در ابتدای امر اعلام کرد: برای پیش‌فروش قطعی باید صددرصد مبلغ از مشتریان اخذ شود، اما برای این‌که فشار زیادی به مصرف‌کننده تحمیل نشود، ما 90 درصد مبلغ خودرو را در زمان اخذ قرارداد می‌گیریم.

نجم‌الدین افزود: ما در زمان پیش‌فروش قیمت قطعی می‌دهیم، در حالی که وقتی پیش‌فروش انجام می‌شود، قیمت نباید قطعی باشد، چون ممکن است قیمت در زمان تحویل گران‌تر از قیمت پیش‌فروش باشد.وی تاکید کرد: خودروهایی که به صورت قطعی فروخته شده و باید در بهمن ماه تحویل داده شود، باید با همان قیمت قطعی تحویل داده شود و اگر غیرقطعی بوده، باید با قیمت‌های جدید پرداخته شود.

به گزارش ایرنا، مهدی غضنفری دیروز در همایش معرفی صد شرکت برتر ایرانی با اشاره به وضع تولید خودرو در کشور و افزایش قیمت‌ها اظهار کرد: تحریم‌ها می‌تواند در افزایش قیمت‌ها موثر باشد، اما اگر مدیران شرکت‌ها بتوانند بموقع تصمیم بگیرند و امور را مدیریت کنند، تحریم‌ها نمی‌تواند چنین تاثیراتی در بازار داشته باشد.

وی با اشاره به نوسانات نرخ ارز بیان کرد: کمبود ارز نشان داد که می‌تواند چه تلاطم‌هایی را در اقتصاد کشور ایجاد کند، به طوری که این مساله هم‌اکنون به عنوان یک چالش جدی در مسیر تولید مطرح است.

دستور ویژه رئیس‌جمهور برای تامین ارز تولید و واردات

بخش دیگری از اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت به اخبار ارزی و جلسات و تصمیمات جدید برای تامین ارز تولید و واردات اختصاص داشت.

به گزارش واحد مرکزی خبر، غضنفری با اشاره به آخرین جلسه دولت افزود: در این جلسه گزارشی از روند فعالیت مرکز مبادلات ارزی در تامین ارز موردنیاز واردکنندگان و تولیدکنندگان ارائه شد که این گزارش نتوانست رئیس‌جمهور را راضی کند. وی اضافه کرد: قرار شد در جلسه واردکنندگان با رئیس کل بانک مرکزی، اختصاص ارز موردنیاز واردات که از کانال مرکز مبادلات ارزی به کندی صورت می‌گرفت، بررسی شود.غضنفری گفت: رئیس‌جمهور دستور داد تا در جلسه ویژه‌ای این نگرانی برطرف و مسیر ویژه‌ای برای تامین ارز از طریق مرکز مبادلات ارزی طراحی شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با تطبیق الگوی تجاری کشور با سبد ارزی که در اختیار بانک مرکزی است، بتوانیم استفاده موثری از منابع ارزی کشور برای تامین نیازهای تولید و کالاهای اساسی داشته باشیم. غضنفری ادامه داد: همچنین بناست که ارز موردنیاز واردات از مجموعه ارزهای متنوعی که در اختیار بانک مرکزی است، تامین شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سرجمع همه بحث‌ها اعم از واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه در جلسه دوشنبه هفته جاری با رئیس‌جمهور مطرح شد که بر این اساس، مقرر شد این تامین‌ها با توجه به منابع ارزی در اختیار بانک مرکزی صورت گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در شش ماهه اول امسال 27 میلیارد دلار واردات و 16 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده در حالی که مطابق با آمار بانک مرکزی، تنها 11 میلیارد دلار از ارز حاصل از صادرات به کشور و چرخه واردات بازگشته است.

وی از آثار کاهش درآمدهای نفتی و تزریق ارز به جریان تولید در سال‌جاری خبر داد و گفت: اگر شرکت‌های تولیدی تصمیم بگیرند که این اثر را معکوس کنند، قادر به مدیریت آن خواهند بود.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون در سال خاصی از تولید قرار داریم و سال آینده نیز به طور قطع همانند امسال است که مجبوریم برای حفظ عزت مردم تصمیم بگیریم که از این مسیر عبور کنیم، چرا که توقف متناسب با روحیه ما نیست.

غضنفری گفت: برای این عبور به ابزار آن یعنی ارزآوری نیاز داریم، چرا که حفظ اشتغال، خطوط تولید و فروش منوط به تامین ارز است، این در شرایطی است که سال‌ها تامین‌کننده ارز بخش تولید نفت بوده ولی امسال به هردلیلی نتوانسته این کار را به سرانجام برساند؛ بنابراین تولید می‌تواند این کار را انجام دهد.

این عضو کابینه دولت دهم اشاره کرد: در سال گذشته که 60 میلیارد دلار واردات و 30 میلیارد دلار صادرات داشتیم، نیمی از ارز موردنیاز واردات از محل صادرات تامین می‌شد در حالی که اگر به بانک مرکزی مراجعه می‌کردیم که چقدر ارز برای واردات فروخته شده، آمار 60 میلیارد دلاری را عنوان می‌کرد که این یک ابهام بود که ارز ناشی از صادرات، آیا در چرخه تولید و اقتصاد قرار می‌گیرد یا خیر؟

غضنفری از صادرکنندگان درخواست کرد تا تعهد اجتماعی داشته باشند و موضوع مهمی به نام ارز را که بر اقتصاد ایران سایه انداخته است از طریق صادرات غیرنفتی حل کنند، به نحوی که ارز صادراتی را به چرخه واردات برگردانند.

وی خاطرنشان کرد: از 16 میلیارد دلار آمار صادرات غیرنفتی در شش ماهه اول امسال، 11 میلیارد دلار به چرخه واردات بازگشته که معادل 68 درصد ارزی است که باید در قبال انجام صادرات به چرخه تولید و واردات بازگردد؛ بنابراین افزایش این معیار می‌تواند در حفظ تراز تجاری خارجی و تولید موثر باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها