مخالفت با شیوه جدید انتخاب نخست‌وزیر در اردن

انحلال‌های مکرر و چندباره پارلمان و کابینه اردن در چندسال اخیر، باعث شد تا شاه اردن شیوه جدیدی را برای انتخاب نخست‌وزیر به کار گیرد؛ شیوه‌ای که البته با اعلام مخالفت گروه‌های معترض دولت از جمله اخوان‌المسلمین اردن روبه‌رو شده است.
کد خبر: ۵۳۹۸۷۰

به گزارش ایسنا، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن در مراسم افتتاحیه هفدهمین دوره پارلمان اردن گفت: ما خواستار شرایطی باثبات هستیم که در آن پارلمان و دولت بتوانند مدت چهار سال وظیفه خود را به پایان برسانند و این امر زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که هماهنگی و اعتماد میان مجلس، دولت و ملت برقرار باشد. وی همچنین اعلام کرد: دولت از این پس در اردن با مشورت با فراکسیون‌های پارلمان تشکیل می‌شود و نخست‌وزیر با رایزنی با اعضای پارلمان انتخاب خواهد شد.

بر همین اساس، شاه اردن فایز الطراونه، رئیس دیوان پادشاهی را مأمور کرد رایزنی‌ها را با نمایندگان پارلمان برای انتخاب نخست‌وزیر آغاز کند. در این خصوص، رایزنی‌ها میان رئیس دیوان پادشاهی و نمایندگان پارلمان در کاخ «بسمان العامر» برای انتخاب نخست‌وزیر آغاز خواهد شد و نخست‌وزیر جدید با نمایندگان پارلمان برای تشکیل حکومت مشورت خواهد کرد. مسئولیت رئیس دیوان پادشاهی در این مرحله این است که با همه نمایندگان احزاب و فراکسیون‌های پارلمانی و نمایندگان مستقل دیدار کند و نظرات و دیدگاه‌های آنها را به شاه اردن انتقال دهد.

در مقابل این اقدامات حکومت اردن، گروه‌های اسلامگرا در این کشور اظهارات اخیر پادشاه اردن را تکراری خواندند و اعلام کردند به مخالفت‌های خود ادامه می‌دهند. همام السعید، دبیرکل گروه اخوان‌المسلمین اردن نیز هفته گذشته اعلام کرده بود این گروه پیشنهاد مشارکت در حکومت را رد کرده است؛ زیرا این مسأله با اصول اولیه اخوان در تعارض است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها