سفارتخانه‌های آمریکا و انگلستان فعالیت‌های خود را در قاهره به تعلیق درآوردند

آرامش شکننده و دعوت به گفت‌وگو در مصر

پس از دو روز خشونت و درگیری که مصر را تا لبه پرتگاه حکومت نظامی و اعلام حالت فوق‌العاده پیش برد، روز گذشته شهرهای این کشور بخصوص مناطقی مانند پورت سعید و سوئز به طور نسبی آرام بود و مردم با حالتی افسرده و غمگین پیکر قربانیان خشونت‌های اخیر را تشییع کردند.
کد خبر: ۵۳۳۳۴۱

در همین حال دولت محمد مرسی مخالفان را به یک گفت‌وگوی فراگیر ملی فراخواند و برخی از گروه‌های مخالف نیز به این فراخوان پاسخ مثبت دادند. با وجود این آرامش در مصر شکننده توصیف شده و هر آن ممکن است دوباره این کشور شاهد حوادث خشونت‌بار باشد. برخی گزارش‌ها نیز حکایت از ادامه درگیری‌های پراکنده در برخی شهرها از جمله قاهره برای چهارمین روز متوالی دارد.

به گزارش الجزیره، شهر پورت سعید روز گذشته شاهد برگزاری مراسم تشییع پیکر قربانیان حوادث روز شنبه بود. البته گفته می شود در تشییع جنازه روز گذشته بار دیگر بین نیروهای امنیتی و مردم معترض درگیری به‌وجود آمد. روز شنبه بعد از اعلام حکم اعدام برای 21 متهم در حوادث ورزشگاه پورت سعید معترضان به زندان یورش بردند و بر اثر درگیری‌های به وجود آمده که تا پاسی از شب ادامه داشت دست‌کم 31 نفر کشته و بیش از 300 نفر مجروح شدند. به دنبال این درگیری‌ها نیروهای ارتش در خیابان‌های این شهر مستقر شده و به‌محافظت از اماکن حساس و تاسیسات زیربنایی پرداختند. در شهر سوئز نیز شمار قربانیان ناآرامی‌های سه روز گذشته به 9 نفر رسید. در این شهر بود که معترضان ساختمان امنیت ملی را به آتش کشیدند و دست به غارت اموال عمومی زدند. درگیری‌ها میان مردم و نیروهای نظامی مصر در قاهره پایتخت این کشور تا دیروز نیز استمرار داشت. به گزارش رویترز دیروز درگیری‌های پراکنده دراین شهر همچنان ادامه داشت و در مواردی نیروهای پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کردند.

تعطیلی سفارتخانه‌ها

در پی بالا گرفتن خشونت‌ها و کشیده شدن دامنه درگیری‌ها به اطراف برخی سفارتخانه‌های خارجی، دو کشور آمریکا و انگلیس اعلام کردند فعالیت‌های دفاتر دیپلماتیک خود در قاهره را تا اطلاع ثانوی به تعلیق درآورده‌اند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که درگیری میان مخالفان دولت و نیروهای امنیتی به خیابان‌های اطراف سفارتخانه آمریکا نیز کشیده شد و مقامات آمریکایی بیم آن داشتند به سفارتخانه حمله شود. در یک تحول دیگر مصری‌های معترض خارج از کشور با برگزاری تظاهراتی در مقابل سفارت کشورشان در لندن از معترضان داخلی حمایت کردند و خواستار تحقق اهداف انقلاب 25 ژانویه شدند.

به دنبال کشته شدن ده‌ها نفر در موج جدید خشونت‌های مصر، شورای دفاع ملی مصر با برگزاری نشستی به ریاست رئیس‌جمهوری این کشور هشدار داد در صورت ادامه خشونت‌ها حالت فوق‌العاده در مناطق آشوب‌زده اعلام می‌کند. روز گذشته نیز هشام قندیل، نخست وزیر مصر اظهار کرد مسئولان این کشور در عین حال که اعتراضات مسالمت‌آمیز را تائید می‌کنند با قانون‌شکنان و عوامل هرج و مرج در کشور برخورد قاطعی خواهند داشت. به گزارش ایسنا، شورای دفاع ملی مصر همچنین از مخالفان خواست برای آغاز گفت‌وگوهای سازنده با دولت و جناح حاکم پای میز مذاکره بیایند. در مقابل، جبهه نجات ملی مصر که متشکل از احزاب و گروه‌های لیبرال و مخالف جناح حاکم در این کشور است، ضمن پذیرش تلویحی این دعوت، با صدور بیانیه‌ای به دولت مرسی مهلت داد تا ظرف چند روز خواسته‌های آنها را برآورده کند و در غیر این صورت از مردم می‌خواهند تا در روز جمعه تظاهرات گسترده‌ای انجام دهند.

دعوت به آرامش

در پی تشدید درگیری‌ها در مصر که طی روزهای جمعه و شنبه به کشته شدن بیش از 40 نفر منجر شد، شیخ الازهر مصری‌ها را به خویشتنداری فراخواند. به گزارش فارس، شیخ‌احمد الطیب از دولت، گروه‌های سیاسی و جوانان شریف مصر خواست به مسئولیت خود در قبال خداوند متعال و کشور عمل کرده و خویشتنداری کنند. وی افزود مسئولیت دینی و ملی بر همگان واجب می‌کند خویشتنداری کرده و حرمت خون را نگه دارند. به دنبال درگیری‌های سه روز گذشته، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه‌ای نگرانی عمیق خود را از درگیری‌ها در شهر پورت سعید مصر اعلام کرد و خواستار حفظ آرامش و خویشتنداری شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها