درباره سیما

شبکه‌های تازه و ضرورت توجه به تولید

چندی پیش در خبرها آمده بود بزودی شبکه تماشا نیز پس از اتمام پخش آزمایشی، به ‌جمع شبکه‌های تلویزیون اضافه می‌شود و وظیفه‌اش نمایش و پخش سریال به شکلی تخصصی است. چنین کاری در نوع خود می‌تواند خیلی خوب و مثبت باشد. از آنجا که سریال و اساسا برنامه‌های نمایشی از پرطرفدارترین آیتم‌هاست، به نوعی عیار یک شبکه در نزد مخاطب با میزان موفقیت در فیلم و سریال‌هایش سنجیده می‌شود.
کد خبر: ۵۲۸۳۹۴

از سوی دیگر باید به این توجه داشت که افتتاح شبکه تماشا در شرایطی که شبکه‌های مخرب ماهواره‌ای با پخش سریال‌های سخیف آمریکای لاتین و ترک و اروپای شرقی اشتیاق مردم به مقوله سریال را مورد سوءاستفاده قرار داده و با این کار سلیقه تماشاگر را روز به روز تنزل می‌دهند، می‌تواند یک راهکار مثبت و جدی باشد.

البته برای این که شبکه تماشا به شبکه‌ای پرنفوذ، پرطرفدار و پرمخاطب با رویکرد تخصصی در زمینه پخش فیلم و سریال بدل شود، چه خوب است با دست پر وارد میدان شود و با جمع کردن متخصصان و ساخت سریال‌های تولیدی و تازه، شبکه‌ای پدید آورد که از همان ابتدا پرتماشاگر و حرفه‌ای باشد.

راهکاراندیشی برای جذب مخاطب

مدتی است شکل پخش سریال‌های تلویزیون از شکل هفتگی به هر شب یا یک شب در میان تغییر پیدا کرده و در نتیجه این تغییر، اکنون دیگر ذائقه مخاطب نیز عوض شده است.

این‌که چنین حرکت و تغییر مسیر چه معایب و محاسنی دارد، در این مطلب کوتاه نمی‌گنجد و نیازمند بررسی مفصل است، اما با این حال در چند کلام می‌توان اذعان داشت این مهم در راستای شیوه پخش جهانی شبکه‌های روز دنیاست و مزایای آن به مراتب بیشتر است.

از یاد نبریم برای مقابله با تهاجم فرهنگی و شبکه‌های ماهواره‌ای، خواه ناخواه باید همگام علم روز دنیا در عرصه رسانه پیش رفت و در این میان هرگونه غفلتی، لطمات جبران‌ناپذیری در بر خواهد داشت، اما نکته‌ای که در این میان بشدت حائز اهمیت است شیوه روان‌شناسی پخش مجموعه به شکل هر شبی است که قطعا با شیوه پخش هفتگی کاملا متفاوت و مجزاست. در این شکل توجه به زمان، نحوه پخش و گونه مجموعه از شکل مهمی برخوردار است و هماهنگی شبکه‌ها چیزی است که باید در دستور کار قرار گیرد، چیزی که شاید در مواردی به آن توجه نمی‌شود و با وجود تلاش و دلسوزی و ساخت و نمایش کارهای پرزحمت در پخش، مخاطب را با دشواری در انتخاب روبه‌رو می‌کند. به‌عنوان مثال، در فصلی مانند تابستان که هم روزها طولانی‌تر است و هم فراغت بیشتر، گاهی کل برنامه‌های نمایشی تلویزیون از دو مجموعه فراتر نمی‌رود و دچار رکود می‌شود، اما اکنون که فصل سرما و امتحانات مدارس و دانشگاه‌هاست به ناگهان با موجی از چند مجموعه روبه‌رو می‌شویم و جالب است شبکه سه این بار به یک مجموعه هر شبی هم قانع نمی‌شود و با نمایش دو سریال (مرد نقره‌ای و زمانه) در صدد است در فاصله‌ای بسیار کوتاه مخاطب را با خود همراه کند. این البته از نگاهی، نشان از دست پر بودن شبکه‌ای است که می‌خواهد نشان دهد تا چه حد در زمینه مخاطب، خود را مسئول می‌داند که قطعا هم چنین است، اما فراموش نکنیم در چنین فصلی مخاطب از میان پنج شش سریال در روز در نهایت دو کار را انتخاب می‌کند. پس چه بهتر این مجموعه‌ها را به ترتیبی به پخش برسانیم که حداکثر بیننده را جذب کنند.

محمدرضا لطفی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها