به‌دلیل ساخت و سازهای متعدد در سال های اخیر، مساحت 90 هکتاری این پارک به حدود 60 هکتار کاهش یافته است

عبور جاده از پارک جنگلی بروجرد

پارک جنگلی بروجرد که هر بار با مشکل جدیدی دست به گریبان است، این بار جاده‌ای را در کمین دارد که می‌خواهد بخشی از وسعت آن را تسخیر کند تا هر روز از مساحت این فضای تنفس شهر کاسته شود. سال‌ها پیش در نقشه جامع شهر بروجرد بیش از 90هکتار از اراضی شهرک اندیشه در این شهرستان برای ایجاد پارک جنگلی شهید بهشتی در نظر گرفته شد که به مرور زمان این مساحت کاهش یافت.
کد خبر: ۵۱۶۲۹۶

این طرح مدت‌ها خاک خورد و حالا پس از گذشت سال‌ها طرح ایجاد پارک جنگلی در بروجرد به سال 84 یعنی حدود 7سال پیش رسید؛ سالی که شهرداری بروجرد اقدامات لازم برای انتقال این محدوده را تا حدودی انجام داد. سرانجام این پارک جنگلی که می‌بایست بیش از 90 هکتار مساحت داشته باشد با تصویب کمیسیون ماده 5 استان بخشی از وسعت خود را از دست داد تا بخشی از اراضی مربوط به این پارک در اختیار مسکن و شهرسازی برای احداث فضای درمان و بخش‌هایی هم در اختیار ارگان‌های خصوصی و دولتی برای احداث مسکن قرار گیرد. در مجموع با کاهش بخش‌های یاد شده از وسعت 90 هکتاری پارک جنگلی بروجرد، 5/59 هکتار باقی ماند تا تبدیل به پارک شهید بهشتی به عنوان ریه تنفس شهر بروجرد شود.

و حال پس از این‌که پارک جنگلی شهید بهشتی ـ که امروز بخشی از آن تبدیل به نهالستان بزرگی در استان شده ـ در جدال با لوله‌های فاضلاب جان به در برد در آستانه مشکل دیگری یعنی عبور جاده از بخشی از این وسعت قرار دارد.

معاون سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری بروجرد در این باره به مهر گفت: از سال 84 که کارهای اولیه انتقال و واگذاری پارک جنگلی شهید بهشتی به این نهاد انجام شد شهرداری بروجرد طراحی این پارک را آغاز کرد.

احمد عبدی‌زاده افزود: در نقشه طراحی پارک جنگلی بروجرد زمین تنیس، پیست دوچرخه‌سواری، اسکیت، دریاچه مصنوعی، شهربازی و... در نظر گرفته شده بود و این طراحی بر اساس قول منابع طبیعی مبنی بر انتقال سند اراضی پارک جنگلی به شهرداری بروجرد صورت گرفت. وی با بیان این‌که امروزه این پارک جنگلی در دل شهر قرار گرفته و در آینده می‌تواند نقش ریه تنفسی شهر را بازی کند، عنوان کرد: از سوی دیگر به علت آن که این پارک جنگلی در همسایگی مسکن مهر شهرستان واقع شده می‌تواند مشکل کمبود فضای سبز این منطقه را نیز حل کند.

بلاتکلیفی پارک

عبدی‌زاده با اشاره به مخاطراتی که تاکنون این محدوده جنگلی پشت سر گذاشته است، گفت: در گذشته قرار بود خطوط انتقال فاضلاب مسکن مهر شهرستان از این پارک عبور کند که خسارات این موضوع به حداقل رسید.

معاون سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری بروجرد اظهار کرد: حال پس از گذشت سال‌ها از احداث اولیه پارک و اجرای فاز اول آن مبنی بر درختکاری بار دیگر این پارک با ورود اداره راه و شهرسازی مواجه شده است. وی ادامه داد: در حال حاضر با زمزمه‌های گذر جاده این اداره از پارک جنگلی بروجرد شهرداری بروجرد برای توسعه و ساماندهی این پارک جنگلی بلاتکلیف شده است.

عبدی‌زاده ادامه داد: عبور جاده‌ای که در دستور کار راه و شهرسازی قرار دارد ابتدا هشت هکتار از نهالستان منابع طبیعی را نابود می‌کند و علاوه بر آن مقدار قابل توجهی از وسعت پارک کم می‌شود. از سوی دیگر با توجه به این‌که دریاچه طراحی شده این پارک جنگلی در مسیر جاده قرار خواهد گرفت در نتیجه اجرای نقشه قبل را منتفی می‌کند. در همین حال، مدیر کل منابع طبیعی استان لرستان وعده کرده است که از اختیارات قانونی خود برای جلوگیری از خسارت به این پارک جنگلی استفاده کند.

علیرضا احمدوند گفت: در راستای جلوگیری از بین رفتن اراضی پارک جنگلی شهید بهشتی بروجرد، منابع طبیعی تمام اقدامات قانونی را انجام خواهد داد. در این راستا حداکثر تا 15روز آینده با فرستادن تیمی برای مشخص کردن محدوده زمین از طریق GPS نقشه دقیق اراضی منابع طبیعی که باید برای اجرای پارک جنگلی تحویل شهرداری بروجرد داده شود تهیه خواهد شد. یعقوبی​فر، معاون عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان بروجرد نیز با تاکید بر ضرورت حفظ و حراست از این پارک جنگلی یادآور شد: این پارک به طور قطع از نظر زیست محیطی برای بروجرد ارزشمند است و باید این پارک حفظ شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها