تقویت اقتصاد با سیاست ایران‌هراسی

این روزها سران اروپایی یکی‌‌یکی عازم کشورهای خاورمیانه و خلیج‌فارس می‌شوند تا از نتیجه تلاش‌های خود در زمینه ایران هراسی در این منطقه بهره‌برداری‌های لازم را ببرند.
کد خبر: ۵۱۳۶۹۶

سفر دیروز دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس به منطقه خلیج‌فارس در حالی صورت گرفت که دفتر وی اعلام کرده است بریتانیا قصد دارد تعداد زیادی جنگنده‌های پیشرفته تایفون را به امارات و عربستان سعودی بفروشد و امارات تمایل خود را برای خرید 60 فروند جنگنده تایفون اعلام کرده است.

تمرکز اساسی فرانسو اولاند، رییس ‌جمهور فرانسه نیز در سفر به جده بر موضوع فعالیت‌های هسته‌ای ایران بود به طوری که قبل از سفر وی کاخ الیزه مدعی شده بود که عربستان از اقدامات ایران بشدت نگران است.

در این میان اگرچه اولاند حرفی از فروش تسلیحات نزد؛ اما همه می‌دانند که شرکت فرانسوی دی‌سی‌ان‌اس (DCNS) قراردادی به مبلغ یک میلیارد یورو با عربستان به امضا رسانده است و فروش کشتی‌های ضدزیردریایی از دیگر پروژه‌هایی است که دو طرف در حال مذاکره هستند.

چنین سیاستی آن هم در زمانی که بحران اقتصادی، گریبان اروپا را گرفته است، نشان می‌دهد که این روزها کشورهای حوزه خلیج‌فارس بازار بسیار خوبی برای تسلیحات در انبار مانده آنها به شمار می‌رود و فروش تسلیحات گرانقیمت غربی می‌تواند برای مدتی اقتصاد بیمار این کشورها را درمان کند.

اروپایی‌ها به مدد تبلیغات گسترده درباره تهدید هسته‌ای و نفوذ رو به رشد ایران در منطقه، بازار فروش این سلاح‌ها را بیش از پیش داغ کرده‌اند و از آن سود می‌برند و به نوعی کشورهای عربی را سرکیسه می‌کنند.

این درحالی است که ایران مکررا تاکید کرده است که سیاست دوستی با همسایگان را در اولویت داشته و بهترین همراه برای کشورهای عربی و مسلمان حاشیه خلیج‌فارس است.

از این رو اتخاذ چنین سیاستی از سوی کشورهای عربی فقط می‌تواند یک نتیجه به دنبال داشته باشد و آن این است که منطقه خلیج‌فارس و خاورمیانه به انباری از سلاح تبدیل شود.

این موضوع برای منطقه تبعاتی منفی خواهی داشت، از جمله این که خلیج‌فارس را تحت‌الشعاع نظامیگری قرار داده و امنیت منطقه را که این روزها دچار تحولات مهمی است به‌خطر بیندازد. از این رو بهتر است که اعراب به جای تقویت اقتصاد اروپا به فکر حل مشکلات خود باشند.

کتایون مافی - گروه سیاسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها