چند شهردار ایتالیایی به نشانه اعتراض در مقابل محل اقامت رئیس جمهور، خود را به زنجیر کشیدند

اعتصاب عمومی، ایتالیا را فلج کرد

نزدیک به یک سال پیش که سیلویو برلوسکنی پست نخست‌وزیری خود را تحویل ماریو مونتی داد، برخی بر این باور بودند که مونتی می‌تواند بحران اقتصادی شکل گرفته در این کشور اروپایی را برطرف کند. با این حال عده‌ای نیز بودند که عقیده داشتند بحران موجود در این کشور ناشی از سیاست ریاضت اقتصادی است که این روزها بیشتر کشورهای اروپایی درگیر آن هستند. گذشت زمان نشان داد گروه دوم نظرات‌شان به واقعیت نزدیک‌تر است.
کد خبر: ۵۰۶۳۴۱

چند روزی می‌شود که بخش‌های مختلف اقتصادی و مشاغل ایتالیا دست به اعتصاب می‌زنند. آخرین این گروه‌ها، کارکنان بخش حمل و نقل عمومی این کشور بودند که در اعتراض به سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت از روز گذشته دست به اعتصاب سراسری 24 ساعته زدند.

به گزارش ایرنا، اعتصاب سراسری کارکنان حمل و نقل عمومی، اتوبوس، مترو و تراموا ـ که پیشتر از سوی اتحادیه‌های کاری فراخوان شده بود- ساعت 8 و 30 دقیقه آغاز شد و بسیاری از شهروندان را که قصد استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی داشتند برای رسیدن به محل کار با مشکل مواجه کرد.

سوزانا کاموسو، دبیرکل اتحادیه کاری چی‌جی‌ای‌ال گفت: باید به دولت فشار وارد کرد، زیرا دولت مالیات‌ها را برای حمایت از حمل و نقل عمومی بالا برده است. اما ما این پول‌ها را هرگز ندیدیم و برعکس شاهد بدتر شدن اوضاع حمل و نقل هستیم. اتحادیه‌های کاری دلیل این اعتصاب را تداوم برنامه‌های سختگیرانه دولت مونتی و تمدید نکردن قراردادهای کاری و اخراج کارکنان بخش‌های مختلف حمل و نقل ذکر کردند. این اتحادیه‌ها بر این عقیده‌اند که اگر کاهش بودجه نهادهای محلی بیشتر شامل حمل و نقل عمومی شود، در دو سال آینده بیست و هفت هزار فرصت شغلی در این بخش کاهش یافته و در چنین شرایطی تمدید قراردادها نیز همواره مشکل‌تر می‌شود.

از جنوب ایتالیا نیز خبر می‌رسد معاونان و مشاوران شهرداری شهرستان اولینو، روز گذشته در اعتراض به تعطیلی کارخانه ساخت اتوبوس Irisbus در این منطقه، مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع اعتراضی برپا کردند. این کارخانه اتوبوس‌سازی حدود یک سال پیش توسط گروه خودروسازی فیات تعطیل شد. فرانچسکو گاروفالو، شهردار شهر سان سوسیا بارونیا و میکله کاپوبیانکو، مشاور شهرداری شهر کاستل بارونیا خود را در چند متری محل اقامت جورج ناپولیتانو، رئیس‌جمهور ایتالیا به نشان اعتراض به زنجیر کشیدند. در این تجمع اعتراضی، ده‌ها کارگر این کارخانه اتوبوس سازی نیز حضور داشتند. ماموران پلیس ایتالیا پس از یک ساعت تجمع اعتراضی شهرداران شهرستان الینو در مقابل ساختمان ریاست جمهوری، معترضان را با بریدن زنجیرها به مقر فرماندهی انتقال دادند.

همزمان با فراخوان اتحادیه‌های کاری بخش حمل و نقل، اتحادیه پلیس ایتالیا نیز برای تظاهرات سراسری در امروز فراخوان داد. در واقع این اعتصاب‌ها از روز جمعه آغاز شد. در همان روز هزاران نفر از شاغلین بخش خدمات عمومی، کارمندان دولت و دانشگاه‌ها در تظاهراتی علیه سیاست‌های ریاضتی مورد نظر اتحادیه اروپا اعتراض کردند. کارکنان بخش جمع‌آوری زباله نیز در همان شب برای مدتی دست از کار کشیدند و شهرداری رم اعلام کرد با اعتصاب کارکنان بخش جمع‌آوری زباله 4000 تن زباله در سطل‌های زباله انباشته شد. دوشنبه شب نیز کارکنان بخش بهداشت و رستوران راه‌آهن از ساعت 21 دست از کار کشیدند. دامنه اعتصاب‌ها و اعتراض‌ها علیه برنامه‌های ریاضتی دولت مونتی در حالی رو به گسترش است که ورشکستگی شرکت‌ها، کارخانه‌ها، بیکاری فزاینده و افزایش قیمت فراورده‌های نفتی و مایحتاج عمومی، زندگی را بر ایتالیایی‌ها سخت کرده است. در کنار این موارد نیز موسسه آمار ایتالیا روز گذشته اعلام کرد نرخ بیکاری این کشور در ماه اوت افزایش یافت و به 7/10 درصد رسید.

اعتصاب رسانه‌ها در فرانسه

به نظر می‌رسد اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی می‌رود تا گریبان بسیاری از کشورهای اروپایی را بگیرد. در کنار ایتالیا، فرانسه نیز از جمله کشورهایی است که این روزها اعتصاب و اعتراض در آن به امری عادی تبدیل شده است. روز گذشته نیز نمونه‌ای از این اعتصاب‌ها اتفاق افتاد که در جریان آن رسانه‌های دولتی فرانسه بر ضد محدودیت‌های بودجه‌ای که قرار است سال 2013 اعمال شود، دست به اعتصاب زدند. به گزارش منابع خبری در پی این اعتراض‌ها، برنامه‌های رادیویی فرانس اینتر، فرانس انفو، ‌فرانس کولتور، ‌فرانس موزیک، ‌فیپ و همچنین شبکه‌های یک،‌ دو و سه تلویزیون فرانسه با اختلال مواجه شد. شبکه‌های تلویزیونی فرانس دو، فرانس سه، فرانس چهار، فرانس پنج و فرانس زیرو که مهم‌ترین استفاده‌کنندگان منابع مالی اختصاص یافته به موسسات صوتی تصویری دولتی فرانسه به شمار می‌روند، ‌در سال 2013 با بیشترین کاهش بودجه مواجه خواهند شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها