باراک اوباما استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه را خط قرمزی برای آمریکا توصیف کرد

هشدار روسیه و چین به غرب برای اقدام علیه سوریه

در پی بالا گرفتن موضوع ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع در سوریه، چین و روسیه نسبت به آن هشدار داده و دولت سوریه نیز اعلام کرد ایجاد چنین منطقه‌ای به معنای تجاوز به خاک سوریه خواهد بود. این در حالی است که باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا نیز در اظهاراتی مداخله‌جویانه اعلام کرد در صورت استفاده سوریه از سلاح‌های شیمیایی آمریکا دخالت نظامی خواهد کرد.
کد خبر: ۴۹۷۰۱۸

به گزارش ایلنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در هشداری آشکار به غرب در مورد اقدام یکجانبه علیه سوریه گفت که چین و روسیه اجازه نقض قوانین بین‌المللی و میثاق سازمان ملل را نمی‌دهند. لاوروف افزود: روسیه و چین بر سر جلوگیری از نقض قوانین بین‌المللی و نقض میثاق سازمان ملل توافق دارند. وی در دیدار با دای بینگ‌قو مشاور عالی دولت چین تصریح کرد همکاری دیپلماتیک روسیه و چین براساس پایبندی قاطع به معیارهای قوانین بین‌المللی و اصول میثاق سازمان ملل است.

از سوی دیگر بثینه شعبان، مشاور سیاسی و رسانه‌ای بشار اسد تاکید کرد پیشنهاد کشورهای غربی درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان سوریه تعرض به خاک این کشور به شمار می‌آید. به گزارش فارس، شعبان که در چین به سر می‌برد، افزود: پیشنهاد ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان سوریه که توسط هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا و سایر مقام‌های غربی ارائه شده، تعرض به خاک سوریه به‌شمار می‌آید. شعبان تاکید کرد کشور متبوعش به هیچ وجه چنین پیشنهادی را نمی‌پذیرد و در قبال این اقدام از خود دفاع خواهد کرد. شعبان همچنین گفت: حمایت از مخالفان دولت به وسیله پول و سلاح دخالت در امور سوریه و نقض تمامیت ارضی و استقلال این کشور است. روز دوشنبه احمد داوود اوغلو، وزیرخارجه ترکیه گفته بود این کشور توان پذیرش آوارگان بیشتر را از سوریه ندارد و به همین دلیل باید در داخل مرزهای سوریه منطقه‌ای حائل ایجاد شود.

تهدید اوباما

در یک رخداد دیگر باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا طی اظهاراتی مداخله‌جویانه مسئولان نظام سوریه را تهدید کرد در صورت استفاده از سلاح شیمیایی یا انتقال این سلاح‌ها، آمریکا در استفاده از گزینه نظامی بازنگری خواهد کرد. به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور آمریکا استفاده یا جابه‌جایی سلاح‌های شیمیایی در سوریه را خط قرمزی برای آمریکا توصیف و اعلام کرد این مساله عواقب سنگینی به دنبال خواهد داشت. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین تاکید کرد: تاکنون دلیلی برای دخالت نظامی در سوریه وجود نداشت، اما اگر شاهد استفاده یا انتقال مقادیری از مواد شیمیایی و سلاح‌های شیمیایی در سوریه باشیم، معادلاتمان را درباره این کشور تغییر خواهیم داد. اوباما ادامه داد: مساله سلاح‌های شیمیایی که نظام سوریه پیشتر نسبت به وجود آنها اعتراف کرده امری مهم است و تنها به سوریه ارتباط ندارد، بلکه به هم‌پیمانان ما در منطقه از جمله اسرائیل نیز مربوط می‌شود. وی به بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و سایر بازیگران منطقه در مورد استفاده یا جابه‌جایی چنین سلاح‌هایی اخطار داد. اوباما که در کنفرانسی خبری در کاخ سفید با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت که استقرار یا استفاده از سلاح‌های شیمیایی می‌تواند باعث گسترش مناقشه در منطقه شود. سخنگوی وزارت خارجه سوریه ماه گذشته گفته بود که این سلاح‌ها هرگز در داخل کشور به کار گرفته نخواهد شد.

از سوی دیگر فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه در سخنانی کناره‌گیری بشار اسد از قدرت در سوریه را تنها راه پایان یافتن بحران در این کشور دانست. به گزارش خبرگزاری مهر، وی که هنگام دیدار با اخضر ابراهیمی فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه سخن می‌گفت، افزود: با رفتن بشار اسد است که می‌توان راهی به دور از خشونت برای سوریه پیدا کرد. اخضر ابراهیمی که روز جمعه به عنوان جانشین کوفی عنان در امور سوریه معرفی شد اعلام کرد: ماموریت وی نه‌دوری از جنگ داخلی در سوریه، بلکه پایان دادن به جنگی است که قبلا شروع شده است. وزارت خارجه سوریه اظهارات اخضر ابراهیمی را خلاف حقیقت دانست و گفت: چیزی که در حال حاضر در سوریه در حال اتفاق افتادن است در حقیقت جنایات تروریستی است نه یک جنگ داخلی.

ادامه درگیری‌ها

خبرهای رسیده از سوریه همچنان حکایت از ادامه درگیری‌ها در مناطق پراکنده دارد. بخشی از این درگیری‌ها از منطقه ریف دمشق گزارش می‌شود. انفجار یک اتومبیل در منطقه المزه دمشق نیز تعدادی را کشته و زخمی کرد. از سوی دیگر گفته می‌شود ارتش سوریه مناطقی از التضامن و القزاز را گلوله‌باران کرده است. از حلب، دیرالزور، بوکمال و درعا نیز گزارش می‌شود که درگیری‌های پراکنده‌ای در جریان است. در همین حال ژاپن تائید کرد که یک خبرنگار این کشور در سوریه کشته شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، میکایاماتوما چهل و پنج ساله که با خبرگزاری ژاپنی ژاپن پرس همکاری می‌کرد، در درگیری‌های روز دوشنبه حلب کشته شد. گفته می‌شود یک خبرنگار لبنانی نیز مفقودالاثر شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها