روسیه اعلام کرد با ایجاد منطقه پرواز ممنوع با اهداف سیاسی و بهانه های بشر دوستانه بر فراز سوریه مخالف است

ماموریت ناتمام عنان تحویل اخضر الابراهیمی شد

به‌دنبال استعفای کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد واتحادیه عرب در سوریه، اخضر الابراهیمی وزیرخارجه اسبق الجزایر و از شخصیت‌های بین‌المللی و موثر در حل منازعات سیاسی و نظامی جانشین او شد. دولت سوریه پیشتر موافقت خود را با اعزام او اعلام کرده بود. سازمان ملل متحد نیز در جلسه روز جمعه خود رسما وی را به عنوان جانشین عنان تعیین کرد.
کد خبر: ۴۹۶۵۰۱

کوفی عنان که از سال 1997 تا سال 2006، دبیر کل سازمان ملل بود، بهمن ماه گذشته بعد از حدود یک سال نا آرامی در سوریه به عنوان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در بحران سوریه انتخاب شد. وی طرحی 6 ماده‌ای ارائه داد که از توقف خونریزی‌ها شروع و با گفت‌وگوهای سیاسی پیرامون نحوه مشارکت همه طرف‌ها در نظام سیاسی سوریه به اتمام می‌رسید. درپی تصویب این طرح بتدریج 300 ناظر سازمان ملل به سوریه اعزام شدند، اما هیچ یک از این تلاش‌ها منجر به آتش‌بس و توقف خشونت‌ها نشد؛ سرانجام کوفی عنان از ماموریت خود استعفا داد و طرف‌های حاضر در شورای امنیت سازمان ملل‌متحد را به کارشکنی و شکست طرح خود متهم کرد.

به گزارش ایسنا، اخضر الابراهیمی، فرستاده جدید سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه در پی انتصابش اظهار کرد: بدون شک اگر من از حمایت و همکاری طرف سوری برخوردار نباشم، نمی‌توانم کاری انجام دهم. وی همچنین حمایت شورای امنیت را در زمینه راهکار سیاسی برای بحران سوریه خواستار شد.

الابراهیمی تصریح کرد: نباید تلاش‌های دیپلماتیک را کنار‌گذاشت و تلاش‌ها برای حل بحران سوریه باید ادامه داشته باشد. وی همچنین بر لزوم همکاری گروه‌های مختلف برای حل‌ناآرامی‌های سوریه به صورت مسالمت‌آمیز تاکید کرد.

در واکنش به تعیین الابراهیمی، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، آماده است از اخضر الابراهیمی در جهت پیشبرد روند اوضاع سوریه حمایت کند. پیشتر کاخ سفید تمایل خود را نسبت به اطلاع از جزئیات بیشتر درباره ماموریت فرستاده جدید سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه اعلام کرده بود.

طرح سه مرحله‌ای آمریکا

روسیه در حالی که با گروه‌های مخالف در سوریه مشغول مذاکره است می‌گوید با ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع در سوریه بشدت مخالف است. به گزارش ایسنا، قرار است روز سه‌شنبه سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه با یک هیات سوری به ریاست قدری جمیل نایب رئیس شورای وزیران سوریه دیدار داشته باشد. از سوی دیگر روز جمعه وزیر خارجه روسیه ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه را با اهداف سیاسی و بهانه‌های بشردوستانه غیرقابل قبول خواند. لاوروف تاکید کرد: ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع با اهداف سیاسی و بهانه‌های بشردوستانه برفراز سوریه غیرقابل قبول است.

به نوشته رویترز، این اظهارات پس از آن مطرح می‌شود که هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا با احمد داوود اوغلو، همتای ترکیه‌ای خود در استانبول درباره اوضاع سوریه گفت‌وگو کرد. یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت کلینتون در سفر به آنکارا طرحی سه مرحله‌ای را برای حل بحران سوریه ارائه داده است؛ در اولین بخش این طرح مذاکرات درباره حمایت غرب از مخالفان خواهد بود، در دومین مرحله فشار بر دولت بشار اسد افزایش خواهد یافت و در مرحله سوم روز شمار انتقال قدرت در سوریه آغاز خواهد شد. این درحالی است که به دنبال اختلاف بین کشورهای اروپایی وعرب بر سر بحران سوریه، تغییرات چشمگیری در مواضع اروپایی‌ها به وجود آمده است. به همین دلیل فرانسه می‌گوید، دیگر سلاح در اختیار گروه‌های مخالف سوری قرار نخواهد داد. به گزارش مهر، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز گذشته در گفت‌وگو با شبکه یوروپ 1 بر امتناع پاریس از ارائه تسلیحات به مخالفان سوری تاکید کرد. وی گفت: ما اروپایی‌ها تصمیم به تحریم تسلیحاتی گرفتیم و هیچ تناقضی در موضع ما دیده نمی‌شود. وزیر خارجه فرانسه در ادامه به ارسال سلاح از سوی برخی از کشورها همچون قطر و عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: نمی‌توانیم تسلیحات را دراختیار مردم سوریه در شرایطی قرار دهیم که می‌توانست علیه خود ما مورد استفاده قرار گیرد.

فاروق الشرع فرار نکرده است

یک مقام عالی‌رتبه سوری اعلام کرد، اخبار منتشر شده مبنی بر جدایی فاروق الشرع از نظام سوریه و فرارش به اردن صحت ندارد.به گزارش ایسنا، این مقام عالی‌رتبه سوری به سایت النشره گفت: فاروق‌الشرع، معاون بشار اسد،‌ رئیس‌جمهور سوریه بزودی از طریق شبکه‌های تلویزیونی سوریه این اخبار را تکذیب خواهد کرد. دفتر الشرع همچنین اخبار منتشر شده را مبنی بر جدایی‌اش از نظام اسد رد کرد و افزود: الشرع در محل کار خود در دمشق است و تمامی این اخبار در چارچوب تبلیغات علیه سوریه و رهبران آن است. این در حالی است که شبکه العربیه به نقل از یکی از اعضای ارتش آزاد سوریه مدعی شده بود، فاروق‌الشرع از نظام اسد جدا شده و به اردن گریخته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها