احمدی‌نژاد: صحنه شهادت امیرکبیر یکی از زیباترین صحنه‌های انسانی است

لوح ثبت جهانی باغ فین کاشان تقدیم رئیس‌جمهور شد

مراسم نکوداشت ثبت جهانی باغ فین کاشان روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور، برخی از مسئولان و سفیران کشورهای خارجی مقیم تهران در باغ تاریخی فین کاشان برگزار شد.
کد خبر: ۴۸۹۲۵۷

باغ فین کاشان یکی از 9 باغ تاریخی کشور است که سال گذشته در فهرست میراث جهانی سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.

وسعت این باغ حدود 24 هزار مترمربع است که یکی از زیباترین باغ‌های ایرانی به‌شمار می‌رود. بنای فعلی باغ فین کاشان در دوره صفویه احداث شد و بناهایی دیگر در دوره زندیه و قاجاریه نیز به آن اضافه شده است.

در مراسم نکوداشت ثبت جهانی باغ فین کاشان که روز گذشته در کاشان برگزار شد، لوح ثبت جهانی آن توسط آریا گونوان اوسیس، نماینده سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تقدیم رئیس‌جمهور شد.

در آیین جشن ثبت جهانی باغ فین، لوح ثبت جهانی مهارت بافت فرش کاشان نیز توسط نماینده یونسکو به رئیس‌جمهور تقدیم شد.

رئیس‌جمهور در این مراسم، کاشان را دیار پرافتخار و دوست‌داشتنی معرفی کرد و گفت: کاشان دیار پاکی، نجابت، هنر، سربلندی و سرزمین مردان و زنان مومن، پرتلاش، شجاع و کسانی است که در پیشانی کویر ایستادگی کرده و زیبایی‌های انسانی، اخلاقی و الهی را خلق و به ملت ایران و جامعه بشری تقدیم کرده‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، احمدی‌نژاد ضمن تبریک ثبت جهانی باغ تاریخی فین کاشان و مهارت بافت فرش این خطه در فهرست آثار جهانی یونسکو به ملت ایران و همه کسانی که به‌دنبال زندگی متعالی هستند، بر توجه به آثار و زیبایی‌های فرهنگی تاکید کرد و گفت: خداوند انسان را زیبا و به بهترین شکل ممکن خلق کرده و برای او زندگی زیبا پسندیده است.

احمدی‌نژاد با قدردانی از تلاش‌های مدیران سازمان میراث فرهنگی در گذشته و حال برای ثبت آثار فرهنگی ملت ایران در فهرست جهانی تصریح کرد: در طول بیش از 60 سال تنها هفت اثر از ایران در جهان به ثبت رسیده بود و این در حالی است که در طول حدود هشت سال گذشته هشت مجموعه اثر که در حقیقت شامل 27 اثر می‌باشد، با تلاش مسئولان در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.

رئیس‌جمهور همچنین از مدیران و نمایندگان ملت‌ها در یونسکو که بدون توجه به غوغاسالاری‌ها و فشارهای خودخواهان آنچه را که حق ملت ایران بود، به آنان بازگرداندند تشکر و قدردانی کرد.

رئیس‌جمهور، امیرکبیر را از جمله انسان‌‌های بزرگی دانست که در دامان ملت ایران پرورش یافته است و گفت: صحنه شهادت امیرکبیر جزو زیباترین صحنه‌های انسانی است که در عالم خلق شده، چرا که او در برابر همه فشارها، زیاده‌خواهی‌ها و دروغگویی قدرت‌ها تسلیم نشد و حقوق و عزت ملت را نفروخت.

احمدی‌نژاد کاشان را یکی از برجسته‌ترین مراکز فرهنگی ایران دانست که اماکن و ابنیه بسیاری را در خود جای داده است و افزود: آیین‌های بسیار زیبایی همچون آیین قالیشویی و گلابگیری در این منطقه وجود دارد که باید مسئولان جهت ثبت این آیین‌ها که همچون نوروز انسانی و الهی هستند، تلاش داشته باشند.

باغ ایرانی ابتکار بدیع ایرانیان

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری هم در این مراسم گفت: ‌ خوشبختانه و به لطف خدا در دولت نهم و دهم موفق به ثبت هشت اثر دیگر در یونسکو شدیم که مجموعه آثار تاریخی ایران که در یونسکو به ثبت رسید تاکنون به 15 اثر افزایش یافته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها