نجات دریاچه ارومیه با اعتبارات چند میلیاردی محقق نمی‌شود

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قطعا نجات دریاچه ارومیه با این اعتبارات چند میلیاردی و اقدامات کوتاه مدت محقق نخواهد شد لذا موضوع دریاچه نیازمند یک نگاه بلند مدت و ملی است.
کد خبر: ۴۸۳۰۸۸

"اصغر محمدی فاضل" گفت: یکی از تصمیماتی که در جلسه سازمان محیط زیست در وزارت نیرو گرفته شد توسعه هماهنگی‌های بین دستگاهی بود.

وی اظهار داشت: وزارت نیرو،‌ وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست در همین راستا جلسات مشترکی را با موضوعات دوجانبه در مورد دریاچه ارومیه برگزار کرده‌اند.

فاضل ادامه داد: اولین جلسه را با وزارت نیرو برگزار کردیم که در آن جلسه کلیدی ترین موضوعات حقابه دریاچه ارومیه مورد بررسی قرار گرفت. همچنین توافقاتی با وزارت نیرو در خصوص تامین حقابه دریاچه‌ها و تالاب‌های داشتیم که موضوع احیای دریاچه ارومیه در اولویت قرار دارد.

وی گفت: مقداری از آب دریاچه ارومیه به شکل‌های مختلف از مسیر‌هایی که به دریاچه وارد می‌شود تامین شده است لذا ما در خواست‌مان از وزارت نیرو این بود که موضوع حقابه دریاچه ارومیه در سال 91 بیشتر باشد.

فاضل گفت: ‌اصرار ما این است که اگر نیاز آبی دریاچه ارومیه 3 میلیارد متر مکعب است، با توجه به وضعیت دریاچه وزارت نیرو تلاش کند که حداقل درسال 91 بتوانیم از سقف 3 میلیارد متر مکعب عبور کنیم.

به گفته وی اما نگرانی وزارت نیرو این است که مخازن پشت دریاچه و مجموعه آب قابل مدیریتی که وجود دارد کمتر از دو میلیارد متر مکعب است. بنابراین آقایان عنوان می‌کنند اگر قرار باشد ما سهم 3 میلیارد متر مکعبی دریاچه ارومیه را رهاسازی کنیم مفهومش این است آب شرب، ‌آب کشاورزی و آب مخصوص صنعت منطقه تحت الشعاع قرار می‌گیرد که با ماموریت‌های وزارت نیرو و دولت در تامین آب منطقه در نتاقض است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت از محیط زیست تصریح کرد: قطعا نجات دریاچه ارومیه با این اعتبارات چند میلیاردی و اقدامات کوتاه مدت محقق نخواهد شد، لذا موضوع دریاچه ارومیه نیازمند یک نگاه بلند مدت و ملی است.

 فاضل تصریح کرد: یک راهکار بینابینی در خصوص مدیریت منابع آب دریاچه ارومیه ایجاد کرده‌ایم که یک کارگروهی تشکیل شود و از طرف سازمان محیط‌زیست مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی نماینده ما معرفی شده است، که با دیگر نمایندگان درباره مدیریت مشترک دریاچه ارومیه تبادل نظر کرده و سپس ماه موضوعات مطرح شده را در جلسه کارگروه مشترک بین وزارتخانه‌های ذی‌ربط به نتیجه می‌رسانیم.

وی گفت: وزارت نیرو موظف است که آب مورد نیاز منطقه را براساس برآوردهایی که دارد در بازده زمانی حدود 18 ماه به صورت ذخیره نگهداری کند.

فاضل ادامه داد: براین اساس ما پیشنهادمان در مورد دریاچه ارومیه این است که اگر بتوانیم با مقامات مسئول و استاندار و رئیس کار گروه و همچنین وزیر نیرو بررسی‌هایی در این زمینه انجام دهیم تا بتوانیم مقدار ذخیره آب‌های پشت سد را از 18 ماه کاهش دهیم.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست افزود: برای حمایت از تالاب‌ها و دریاچه‌ها در کشور مبلغ 25 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است، که دریاچه ارومیه در این خصوص در اولویت قرار دارد. بنابر این اعتباراتی که در سازمان وجود دارد و همچنین اعتباری که وزارت نیرو در اختیار دارد را با همکاری یکدیگر پروژه‌های اولویت‌دار را در زمینه احیای دریاچه ارومیه انجام می‌دهیم.

فاضل تأکید کرد: قطعا نجات دریاچه ارومیه با این اعتبارات چند میلیاردی و اقدامات کوتاه مدت محقق نخواهد شد، لذا موضوع دریاچه ارومیه نیازمند یک نگاه بلند مدت و ملی است و ما در این قالب بسیار خوش‌بین هستیم که فعالیت‌هایی برای نجات آن داشته باشیم.(فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها